pajautaa

Par tējām

« previous entry | next entry »
Jun. 27., 2011 | 04:45 pm
music: Stars - My Favourite Book (Flack)
posted by: vertebrea in pajautaa

Bija reiz man draugs, kas bieži vien tējas maisiņos dēvēja par gružkastes maisiņiem, bet ne par to ir jautājums.

Kāpēc bieži vien, gatavojot tēju maisiņos, tām norādītā garša - teiksim rieksti ar ķiršiem, parādās tikai pēc tam, kad tējai pievieno cukuru? Tas cukurs uz kaut ko reaģē vai kā - aktivizē kaut ko? Gribētos no tā cukura tikt vaļā, bet bez cukura tā tēja paliek kā parasts, karsts padzēriens - jēga zūd. Ar beramajām man vienmēr ir pārlieku lielā ņemšanās, vēlos savus ķiršus un riekstus bez cukura piedevas. Vai varbūt man ir kādas problēmas ar garšas izjūtu? Teiksim patīk sālis ļoti daudz, ļoti stipras tējas un tā tālāk.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {8}

Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jun. 27., 2011 - 05:15 pm
#

Kaut kas saistīts ar to, ka cukurs ūdenī veido koloidālu šķīdumu un tādējādi molekulas, kas nosaka tējas aromātu, pie tā piesaistās citādi nekā plikā ūdenī (nesen [info]starro bija pārdomas par šo tēmu kafijas sakarā). Neesmu gan ķīmiķis un sīkāk paskaidrot nemācēšu :)

Atbildēt