pajautaa

Windows 7

« previous entry | next entry »
Maijs. 2., 2011 | 12:53 pm
posted by: black_data in pajautaa

Tātad, ja kādam ir ģeniāla ideja vai praktiska pieredze jautājumā kas skar Windows 7 un mājas tīkla resursus, lūgtum tajos padalīties. Padomus iz sērijas "you should Google it" atļaušos uztvert līdzvērtīgi jautājumam, vai dators ir ieštepselēts elektrības rozetē. Tātad, problēma ir tāda, ka Windows 7 netiek klāt XP datoram, tīkla cietnim u.c. pēc hostname, lai gan ir iespējams iebakstīt IP adresi. Situāciju īpaši absurdu padara fakts, ka pirms kāda laika viss strādāja, un problēma parādījās pēc interneta provaidera maiņas. Līdz ar to nāk prātā tikai divas lietas, kas ir mainījušās starp "strādāja" un "vairs nestrādā":

1. WiFi uzstādījumi no statiskās ārējās IP, uz dinamisko (neatceros no galvas to trīs burtu kombināciju, bet priekš DSL). Neredzu gan loģiku kā tas var ietekmēt tīkla iekšieni, bet tomēr drošības pēc minēšu.

2. Jauno pieslēgumu testēju pa taisno no modēma tieši uz Windows 7 mašīnas, un par cik tas dators nekad nav bijis piesprausts pie vada, OS sāka uzdot kaudzi stulbu jautājumu, ko XP, protams, nedara. Interneta pieslēgumu notestēju, bet ko es tur sabakstīju, lai tiktu vaļā no tiem logiem, atcerēties gan neņemos. Ja man būtu jāder, naudu liktu uz to, ka problēma radās tieši šinī brīdī.

Līdz šim izmisīgā cīņā esmu izmēģinājis standarta, nestandarta un absurdus risinājumus, un neviens no tiem nav nesis augļus. Kādas idejas?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {13}

icecuba

šis gan nepalīdzēs, bet...

from: [info]cuba
date: Maijs. 2., 2011 - 01:34 pm
#

Vari saderēt ar sevi. Un pēc tam līmēt kopā bildi patiesības meklējumos :D

Par problēmu runājot, vai ar Madi jau konsultējies. Viņš mums ir gudrs :) Gandrīz 12 klases tomēr :)))

Atbildēt | Diskusija


black_data

Re: šis gan nepalīdzēs, bet...

from: [info]black_data
date: Maijs. 2., 2011 - 01:39 pm
#

Pie polša un ar nopietnu sejas izteiksmi akurāt nē, bet biju apjautājies. Tanī reizē gan Bordo vairāk bija pieķēries pie šī jautājuma, un pat kaut kas uz brīdi bija sanācis, bet kopumā gudrāki mēs tai vakarā netapām.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]randomerror
date: Maijs. 2., 2011 - 01:37 pm
#

esi sabakstijis ka win7 dators uzskata tavu tiiklu par 'publisko' un sekojoshi apgriezh visaadas shaares, etc.

Aareejaas IP lietot ir stulbi.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]randomerror
date: Maijs. 2., 2011 - 01:44 pm
#

probleemas risinaajumam iesaku:
sakaartot tiiklu - ja lieto aareejaas IP uzskati sevi par uzaicinaajumu tavu kasti izmantot spammaila paarsuutiishanai un beernu porno glabaashanai (arguments 'bet man ir super duper antiviiruss' nav valids).
google: 'windows 7 change network type home public'

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


black_data

from: [info]black_data
date: Maijs. 2., 2011 - 01:54 pm
#

Par Google es jau izteicos. Esmu pat izmēģinājis kaut ko tik debilu kā aizpildīt "computer description" un izrubīt IPv6. Varu, protams, 30 reizi pārbaudīt, bet esmu diezgan drošs, ka "home public" tīklam ir.

Un par ārējo IP, varbūt nepareizi izteicos, bet visi datori sēž zem DHCP, Firewall un visa pārējā ko piedāvā rūteris. Statiskā IP bija vecajam provaiderim, kas attiecīgi rūterī bija iestādīta. Tagad ir DSL un attiecīgi ar uzstādījumu, ka rūterim visi uzstādījumi ir jāiegūst no modema.

Atbildēt | Iepriekšējais


Ilūziju purvā

from: [info]mandersons
date: Maijs. 2., 2011 - 07:01 pm
#

+1

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]ad_nocendum
date: Maijs. 2., 2011 - 02:04 pm
#

Abi kompji atrodas vienā subnetā?

Ja jā, tad apskaties http://en.kioskea.net/forum/affich-196544-windows-7-won-t-recognize-xp-pc-in-network.

No atbildes (bold iezīmējums mans):
Did you set up Homegroup for networking in Windows 7?
Homegroup only works with Windows 7 computers and will not talk to your XP computer.
If so, you will need to change the networking system to one that XP can use.


On your Windows 7 computer, click the Start button at the bottom left of the screen, then go to the Control Panel and choose Network and Sharing Center. Click the link under "view your active networks" (if you've set up a Homegroup,the link should say "home network").
In the next window choose "Work network" that will switch you from a homegroup to a workgroup so your two computers can talk to each other. Before you can network the computers, you must assign the same workgroup name to both of them and SHARE folders in Explorer.

The XP computer's internet problem is not related the above. If your broadband modem is connected to the router and the router is connected to each computer your should not have any problems. If you are using a wireless connection you may have changed the ID or keyword when you installed the Win 7 computer.

Good Luck


Atbildēt | Diskusija


black_data

from: [info]black_data
date: Maijs. 2., 2011 - 02:12 pm
#

Nu, ja tas ir šis gadījums, tad vienīgais kas man nāk prātā, ka Homegroup ir aktivizēts LAN pieslēgumam, kurš ir disablēts, un tādēļ nav redzams uzstādījumos. Ja Homegroup pa visu sistēmu ir tikai viens, neatkarīgi no tīkla veidiem, tad tas pilnīgi noteikti ir izslēgts, un abi datori ir vienā Workgroup.

Ceru, ka neizklausījās pēc slima suņa murgiem.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]ad_nocendum
date: Maijs. 2., 2011 - 02:21 pm
#

Win7 šitās lietas ir diezgan tizli samuģītas. Galvenā doma - parūpējies, lai Win7 uzskatītu, ka tas ir "work network"

Atbildēt | Iepriekšējais


Entitious

from: [info]unknown_entity
date: Maijs. 2., 2011 - 05:06 pm
#

ja pēc ip tiec klāt, tad vnk pievieno pārējos kompjus %systemroot%\system32\drivers\etc\
tas ir workaround risinājums, nevis problēmas diagnostika, jo no w7 neko nesaprotu

Atbildēt | Diskusija


Entitious

from: [info]unknown_entity
date: Maijs. 2., 2011 - 05:07 pm
#

tobiš /etc/hosts failā (aizmirsu faila nosaukumu pierakstīt)

Atbildēt | Iepriekšējais


Ilūziju purvā

from: [info]mandersons
date: Maijs. 2., 2011 - 07:01 pm
#

Uz win7 uzliec tiikla tipu uz home vai work (nevis public), pēc tam ieksh Control Panel\All Control Panel Items\Network and Sharing Center\Advanced sharing settings atļauj Network discovery, file and printer sharing un password protected sharing. Pie reizes pārbaudi vai uz XP nav ieslēdzies firewalls, kurš defaultā viss kaut ko aizliedz.

Ja tas nepalīdz - tad lūdzu SAPROTAMI izstāsti, uzzīmē shematiski savu tīkla shēmu, "ipconfig /all" konfigurāciju visām ierīcēm, to kādas hostnames un IP adreses vari/nevari sapingot no vienas un otras puses.

Šobrīd esošais apraksts ("ir iespējams iebakstīt IP adresi", nepaskaidrojot par kuru ierīci ir runa un kādi tīkla servisi pēc tam sāk strādāt) ir noderīgs tikai kristāla lodes īpašniekiem ;DDD

Atbildēt | Diskusija


from: [info]randomerror
date: Maijs. 2., 2011 - 07:04 pm
#

+1

Atbildēt | Iepriekšējais