pajautaa

« previous entry | next entry »
Mar. 24., 2011 | 01:34 pm
posted by: dunkelheit in pajautaa

pirms 2 dienām (vai arī 3) nopirku liellopu malto gaļu vakuuma iepakojumā, derīguma termiņš ir "vismaz" līdz rītam. šodien skatos tā gaļa tāda blāva palikusi (pelēcīga). Kas tam ir par iemeslu un vai tāda ir ēdama? neesmu vēl taisījusi vaļā, tāpēc domāju, ko darīt..

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {18}

Antuanete

from: [info]antuanete
date: Mar. 24., 2011 - 02:55 pm
#

Es kā taupīgs cilvēks (pie tam ar necimperlīgu kuņģi) gan kārtīgi saceptu uz pannas un ēstu nost. Galvenais, lai attaisot nesmird un nav lipīga (kā, piemēram, veca doktordesa), tas pelēkums, manuprāt, nav nekas briesmīgs.

Atbildēt | Diskusija


chloroform in print

from: [info]gorgona
date: Mar. 24., 2011 - 02:56 pm
#

vai ne? gaļa paliek pelēcīga, ja šai nav sazin kas samočīts klāt.

Atbildēt | Iepriekšējais


Не бывает атеистов в окопах под огнём

from: [info]dunkelheit
date: Mar. 24., 2011 - 02:58 pm
#

nu, smarža it kā ir normāla, varbūt mazliet skābena. Parasti, jau taisītu bez problēmām, bet pašlaik saindēšanās būtu pēdējais, kas man vajadzīgs :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]pievakare
date: Mar. 24., 2011 - 04:17 pm
#

ja smarža ir normāla, tad viss kārtībā. gaļa, kurai nav pievienots kālija, natrija nitrāts vai natrija glutamināts nepilnas dienas laika kļūst pelēcīga. ja pievino tos sāļus, tad saglabā smuko sārto krāsu pat tad, kad voņī tā, ka uz vemšanu rauj.

Atbildēt | Iepriekšējais


nxn

from: [info]nxn
date: Mar. 24., 2011 - 02:58 pm
#

es jau laikam arī :D bet nu uzticētos ožai :)

Atbildēt | Iepriekšējais


starsailor

from: [info]starsailor
date: Mar. 24., 2011 - 05:43 pm
#

es tāpat domāju un darītu!

Atbildēt | Iepriekšējais