elektrības rēķina pārbaude

« previous entry | next entry »
Jan. 14., 2011 | 09:46 pm
posted by: zannnch in pajautaa

Ja man ir vēlme pārbaudīt kādā daudzuma no mana property iziet elektrības daudzums- to ir iespējams kaut kā izdarīt? Ne jau paskatoties skaitītājā (ar viņu visas bēdas sākās)- Vai ir kāda lapa, vai iestāde kur pa dienām var redzēt notērēto?
Privātmāja, vasaras beigās visai ielai ievilka elektrības kastes ārpus sētas, jo energo devējiem bija problēmas ar kādu kas zaga elektrību, un lai būtu vieglāk pārbaudīt , lai nebūtu ar suņiem utt jāsastopas. Tad nu tagad- oktobrī un decembrī ir palielinājies tēriņš par 20 ls( respektīvi- divstāvu māja, kura kurina pirti ar elektrību, mūždien deg gaisma īstabās, baseinam filtrs, + plus ntie pc, tv n visi iespējamie virtuves gadžeti mājās izmaksā apmēram 70ls, bet mūsu vienstāvu 3istabu gandrīz 43- malkas apkure, takā siltums/aukstums to neietkmē), decembrī- kas bija visaukstākais mēnesis- rēķins bija normāls. Malkas apkure, nekādu dižo elektrību nelietojam- nav elektriskie kamīni, pirtis utt. Sildītājs ūdens, veļasmašīna- ko šajos mēnēšos nelietoja īpaši vairāk kā parasti, leduskapis,kompis un divi tv + maza akva ar sildītāju, mēs nesaprotam kapēc tā - pag gad- kad bija briesmīgais aukstums- mēs vēl ritīgi sildītāju darbinājām un tik daudz nesanāca- tagad- kaut kas pilnīgi nesaprotams.
Saprotu ka 20 ls dažiem nav nekas īpašs, bet sakrājas, un it īpaši ja mēs netēram tādos apmēros, tad 'mazliet' grauž.
Kādas idejas? pēdējā laika niķojas veļašmašīna, bet vai tiešām viņa mēneša laika var notērēt 20 ls vairāk, ja to pat nelieto vairāk kā parasti?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

kramers

from: [info]kramers
date: Jan. 13., 2011 - 10:12 pm
#

Atslēdz mājās visu elektrību un paskaties vai skaitītājs griešās.

Atbildēt | Diskusija


Skabičevskis

from: [info]begemots
date: Jan. 14., 2011 - 12:54 am
#

+1

Atbildēt | Iepriekšējais


bobijs varenais šāvējs

from: [info]glam_our
date: Jan. 13., 2011 - 10:18 pm
#

Pagājušajā pavasarī centāmies dabūt kāda uzņēmuma elektrības patēriņu pa dienām/stundām, kursa darba ietvaros, bet latvenergo atteicās šādu informāciju sniegt. Iespējams tas bija, bet ar milzīgu birokrātiju, n-tajiem iesniegumiem no uzņēmuma vadības utt. Tā kā domāju, ka privātmājai tas būtu praktiski neiespējami.
Varbūt vienīgi varu ieteikt pašiem monitorēt pa dienām, katru dienu vienā laikā pierakstīt rādījumu un skatīties cik patērēts, mēģināt kaut ko izslēgt/ieslēgt utt. Protams, neprecīzi, bet ja ieradumi nemainās, tad rādījumiem īpaši atšķirties nevajadzētu.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]zannnch
date: Jan. 13., 2011 - 10:36 pm
#

ieradumi gan nemainās, vienīgi es tagad pastiprināti domaju par to veļasmašīnu.. bet tas neizskaidrotu kapēc ar pārtaukumiem rēķins tā lēkā..

paldies :))

Atbildēt | Iepriekšējais


nenopietns cilvēks

from: [info]pzrk
date: Jan. 13., 2011 - 11:12 pm
#

Dabū kādu elektriķi, lai atnāk un pārbauda, vai kāds kaut kur nezog no jums. Ja jau esot bijušas problēmas ar kādu, kas zaga elektrību, tad ļoti iespējams, ka tie paši zagļi uzdarbojas.

Atbildēt


 aizdedzies!

from: [info]sin
date: Jan. 14., 2011 - 02:03 am
#

c'mon.. tā ir visiem! bija taču gada tumšākie un aukstākie mēneši..

Atbildēt | Diskusija


from: [info]zannnch
date: Jan. 14., 2011 - 03:56 pm
#

aukstums neietekmē elektrību.. ja vien protams tv aukstā laikā neņem vairāk to :D es nezinu, varbū tā arī ir.. tapēc es salīzināju ar pag gad kad bija vēl aukstāks un lietojām sildītāju- tāpat nebija tāda summa..

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


 aizdedzies!

from: [info]sin
date: Jan. 14., 2011 - 03:58 pm
#

njā, laikam velti diskutēt..

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]zannnch
date: Jan. 14., 2011 - 05:12 pm
#

kapēc gan,. tu man mēģini ieskaidrot ka visiem oktobrī un decembrī bija neloģiski augstāks rēķins nekā novembrī :D es mēģinu paskaidrot, ka salīdzinot ar auksto laiku pagajušajā ziemā- kaut kas neiet kopā..vnk prasīju padomu

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


 aizdedzies!

from: [info]sin
date: Jan. 14., 2011 - 05:26 pm
#

paši vien būsiet notērējuši to elektrību.. :) ūdens boilerī ātrāk adziest, veļasmašīnā ietek ledusauksts ūdens kas jāsasilda, tāpat, iespējams, vairāk brīvdienas kas pavadītas tv skatoties.. nu tā ...
mums pašiem ar par decembra skaitiitaaju raadijumu bija šoks, draugiem vēl iespaidīgāks

Atbildēt | Iepriekšējais


vilibaldis

from: [info]vilibaldis
date: Jan. 14., 2011 - 08:32 am
#

uz iesniegumu par potenciālo elektrības zādzību Latvenergo reaģē diezgan zibenīgi un var arī to visu parbaudīt.

Atbildēt