pajautaa

ANDROID VS SYMBIAN

« previous entry | next entry »
Dec. 30., 2010 | 12:44 pm
posted by: vedjma4ka in pajautaa

Tātad vēl joprojām nespēju izlemt starp nokia x6 [8gb] un htc wildfire.
lieta tāda, ka man telefons darbam galīgi nav nepieciešams. primārās lietas ir mūzika, laba fotokamera un no interneta vietnēm twitter, fb, gmail, un klasiskais draugiem.lv. Protams sms raxtīšana:)
tātad no šīm manām vēlmēm - kurš būtu labāks? Visi "noliek" ka nokia atbalsta tikai symbian totiec citos ir android. kāda tiem ir atšķirība?? Grasos pirkt "tīru" telefonu un liket iekšā savu zelta zivtiņu. Tauta saka ka htc ēdot vairāk naudu par i-netu atjaunojot kkādas programmas automātiski un ka par wi-fi arī esot tomēr kkāda nauda.
Tātad - gaidu jūsu viedokļus :))

[paldies jau iepriekš]

p.s- apskaidrojot detalizētas lietas par telefonu, lūgtum izteikties cilvēcīgi, jo visi tie trakie fīču nosaukumi man nav saprotami, uz jaunajām tehnoloģijām esmu blonda

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {24}

from: [info]perfekta
date: Dec. 30., 2010 - 12:55 pm
#

no telefona modeļa noteikti nav atkarīga interneta cena :)
Androids, ja ir ieslēgts internets, sinhronizē visus tavus datus ar gmail (kontaktus, vēstules,u.t.t.) lai nekas nepazustu. Par to, protams, ņemās internata GPRS naudiņa. Risinājums vienkāršs, ieslēdz internetu telefonā tikai tad, kad lieto, un viss.Nekas gigantisks tur nav. Un jebkur, kur ir Wi-Fi to var lietot un nekādas papildus samaksas par Wi-Fi točna neviens neņem.
Man pašai ir Android un patīk labāk kā Symbian. Ērtāk lietot, pārdomātāka iekšējā vide. Sociālajiem tīkliem - ideāli. Turklāt, ja esi gmail epasta lietotājs, tad viss ir lieliski pielāgots tev.
Runā, ka Symbian jau ir vēsture.. redzēs, redzēs.. :)

Atbildēt | Diskusija


chirkainais

from: [info]chirkainais
date: Dec. 30., 2010 - 07:08 pm
#

Runā jau, ka 33. nokia arī esot vēsture...

Atbildēt | Iepriekšējais


seksī boi ex Beivids Dekhems

from: [info]likewise
date: Dec. 30., 2010 - 01:05 pm
#

es laikam nebūšu objektīvākā komentētāja, bet vairums kaut kā baigi noliek Nokia, savukārt es nekādīgi nepiekritīšu, ka symbian ir novecojis, man ir bijuši divi symbian Nokia telefoni, abi mani ir ļoti iepriecinājuši; brālim ir android, esmu nedaudz ar viņu paspēlējusies (minūtes 5) un sapratu, ka Nokia ir domāta tieši man.
ne vienam, ne otram telefonam šeit nebūs nekādas vainas, tev ir vienkārši jāpaņem viens rokās un otrs rokās un jāpaņemās, tu pati sapratīsi, kurš ir "tavējais".

Atbildēt | Diskusija


tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Dec. 30., 2010 - 01:10 pm
#

Androidu var pielāgot katrs sev kā grib. man ar kolēģiem uz identiskiem telefoniem bija tik atšķirīgi viss, ka nemaz nevarēja pateikt, ka mums ir vienādi telefoni un OS.

Atbildēt | Iepriekšējais


tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Dec. 30., 2010 - 01:09 pm
#

Android Market softus atjauno tikai tad, kad tu liec viņus atjaunot. tas, ka pēc tam var ielikt ķeksi "atjaunot automātiski" nenozīmē to, ka tā ir spiesta lieta. internetu telefons neēdīs vairāk tikai tāpēc, ka viņā androids dzīvo. ja tev vajag facebook/gmail/youtube, tad viennozīmīgi ņem telefonu ar Android, jo tomēr googles produkti savā starpā ir ļoti draudzīgi (un Android ir googles radīts OS).

Android ir jaunākā un progresīvākā OS smartfonu vidū (es Windows Mobile 7 neskaitu, jo viņš iznāca tikko, ir neparocīgs sūds un pieejams tikai dažiem telefoniem), Androidam arī ir vislabākais potenciāls nākotnē (kā jau googles produktiem). Symbian ir vecs kā pasaule, Blackberry OS arī jau sen ir novecojis, iOS uz iPhone ir paredzēts gejiem un cilvēkiem, kas ir gatavi maksāt milzu naudu par neko (aplikāciju, kas izdveš piršanas skaņas pa 5$ utt).

Android>Blackberry OS>Symbian>iOS>Windows Mobile / WM7

Atbildēt | Diskusija


from: [info]redrum
date: Dec. 30., 2010 - 03:22 pm
#

jāuztaisa iphonam apps, ka katru reizi, kad es nopiržos, tas tiek translēts visiem abonentiem un no viņiem noskaitās 5$. faak, im rich.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]redrum
date: Dec. 30., 2010 - 03:19 pm
#

ņemt wilfire ir tas pats kas veco nokiju kādu. Nu nav jēgas. Viņam viss ir mega novecojis. Tad jau paņem vismaz Desire. Maksāsi par latu vairāk un būs visas normālās fīčas pieejamas. Man sieva arī gribēja HTC, bet viņai likās, ka pietiks ar Wildfire. Knapi pierunāju Desire paņemt. Paņēma un tad viens viņas paziņa paņēma Wilfrire. Atšķirība ir nenormāla. 2x lielāka izšķirtspēja ekrānam (Desire), tobrīd jaunākā Android os - 2.2 (LMT centrā dirsa acīs skatīdamies, ka uz wildfire esot 2.2, bet patiesībā uz viņa nekad nebūs nekas vairāk par 2.1). Tagad jau jaunākā ir 2.3, bet ja starp 2.1 un 2.2 ir milzīga starpība, tad starp 2.2 un 2.3 nav gandrīz nekāda starpība.

Nokiu vari ņemt tikai tad, ja tev gribas lai telefons vienmēr paliek tāds kāds viņš ir, kad nopirki. Kaut kādas aplikācijas var nokačāt, šis tas varbūt interesants ir, bet Androidam būs 1000x vairāk un labāk. Ja starp Iphone un Android vēl ir grūti izlemt, tad starp šiem abiem un Symbian... Symbian drīz vairs nebūs. Un tas izsaka visu.

Karoč aizmirsti par tiem abiem telefoniem un ņem Desire - nenožēlosi, apsolu!

Atbildēt | Diskusija


vedjma4ka

from: [info]vedjma4ka
date: Dec. 30., 2010 - 05:38 pm
#

desire nav tajā i-veikalā :))

Atbildēt | Iepriekšējais


Hege

from: [info]hege
date: Dec. 30., 2010 - 04:14 pm
#

Pirms nedelas nopirku HTC wildfire un esmu sajusma. Protams, butu ideali, ja tev butu pieslegums ar abonamentaa ieklautu MG daudzumu menesi, jo tad tiesham var izbaudit telefonu krietni vairak un ari vietas, kur wifi nav.

Kas attiecas uz wifi - par to nav jamaksa. Darbojas lidzigi ka ar iPod vai datoru. Kas attiecas uz android aplikacijam, tad par to nav jauztraucas. mobila 3G internets pats no sevis neieslegsies, kad wifi nebus pieejams - to pashi var kontrolet.

PAr Nokia nezinu, bet mani loti apmierina HTC baterijas laiks. LAdeju katras 2 dienas, jo loti intensivi izmantoju telefonu (ladeju daudz aplikacijas un serfoju internetaa).

Jauta, ja nu vel kas!

Atbildēt | Diskusija


vedjma4ka

from: [info]vedjma4ka
date: Dec. 30., 2010 - 05:40 pm
#

itkā tgd vairāk esmu nosliekusies uz to nokia, varbūt ir vēl kādas melnās kastes viņam kas mani atturētu no viņa pirkšanas? vai arī kādi ir bonusi kad viņu nopirkšu?
vnk negribas nopirkt un pēc mēneša nožēlot.
htc ir baigi lielais, x6 mazāx, bet ja man vinjsh ir nepiecieshams tikai postā minētajām lietām vai nokia mani apmierinās ? :))

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]redrum
date: Dec. 30., 2010 - 07:57 pm
#

pamēģini kādreiz salīdzināt ar desire. plus uz wildfire nevar uzlikt jebkuru androida softu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Hege

from: [info]hege
date: Dec. 30., 2010 - 10:50 pm
#

Wildfire var tik daudz applications dabut (turklat darbojas), ka man neko tiesham vairak negribas. pirms pirku wildfire, es salidzinaju gan ar desire, gan ari daudziem citiem touchscreen telefoniem. HTC tapec, ka interneta bija loti labas atsauksmes. skatijos ari uz baterijas izturibu un cenu. wildfire un nevis desire tapec, ka nozimigaka starpiba ir displejs, kas man nebija tik butiski, lai maksatu to papildus summu. viss parejais ir gandriz tas pats, ja skatas pec parametriem (varbut ari fotokamerai pixeli vairak)

turklat wildfire ir mazaks pec izmera

size does matter :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]redrum
date: Dec. 30., 2010 - 11:23 pm
#

hhh. ekrāna izšķirtspēja x2 mazāka, nav iespējams uzlikt OS 2.2 veriju, kura ir 2x ātrāka un krietni patīkamāka par iepriekšējo, kas griežas uz wildfire... nu nezinu. manuprāt, ja wilfire maksātu 2x lētāk, tad varbūt, bet ja starpība ir tik neliela, tad nav jēgas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Lina

from: [info]29ths47h
date: Dec. 31., 2010 - 03:14 pm
#

es uzliku 2.2, takā kuš! 2.3 vēl nevar, bet tas ir tikai laika jautājums

Atbildēt | Iepriekšējais


crescendo

from: [info]crescendo
date: Dec. 30., 2010 - 06:28 pm
#

Uz androīda uzlikt jaunas aplikācijas ir ļoti, ļoti viegli. Tas ir daudz interesantāk un noderīgāk nekā tev varbūt pašlaik tas izskatās.
Par free wireless lietošanu jāmaksā nav jebkurā gadījumā.

Ja baidies no datu lietošanas - uzliksi smuki ikoniņu uz ekrāna un dati būs pieejami tikai tad, kad nospiedīsi ikoniņu (marketā on/off applikācijas pameklē, viena ir kā reiz datu pāraidei.)

Protams, bez ikoniņas arī var - settingi androīdā ir tīri viegli atrodami un pārslēdzami. Symbiānim tas ir stipri sāpīgāks process. Nav jau slikts varbūt symbiānis, bet ļoti nekonfigurējams. Un visādi settingi ir izvietoti netriviālās vietās. Un viņam ir savs viedoklis par to, kuras ikonas tu drīksti izvilkt uz galvenā ekrāna, un kuras nedrīksti.

Opera for mobile darbojas gan uz androīda gan symbiāņa (lai mazāk būtu jāmaksā par weba browsēšanu, kad mazliet sagribēsi ne-pa-wireless to darīt). Gmail darbojas uz abiem. Aplikācijas facebook pieejai un twītošanai noteikti arī ir abiem, bet androīdam ir lielāka izvēle. Un androīdam ir daudz vairāk cilvēku, kas visu kaut ko ērtu taisa - symbiānam tādu cilvēku vienkārši ir daudz, daudz mazāk..

Un galvenais - ja tev kaut kas jūtas neērti, uz androīda gandrīz vienmēr var pārkārtot, pārkonfigurēt, atrast aplikāciju kas dara tieši to ko Tu gribi utt. Uz Symbiāņa... nu kāds ir, ar tādu jādzīvo. Aplikācijas vispār uzlikt var, bet tās ir tādas galvassāpes, ka pati galā vari arī netikt.

Lūk vai tieši HTC Wildfire, to gan nepateikšu. Es pirms mēneša paliku pie Samsung Galaxy 3. Rekur salīdzinājums:
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3395&idPhone2=3337
Izturīgāka baterija, lielāks ekrāns (jā tiem 80px ir būtiska nozīme - aplikācijas liela daļa ir uztaisītas 240x400 ekrānam, būs spēļuki kas uz Wildfire neies vienkārši tāpēc, ka ekrāns par mazu).

Desire, protams, ir jauks un jaudīgs, bet tā ir cita cenu kategorija, jo īpaši ja negribas sieties klāt operatoram.

Un vēl viens liels liels brīdinājums - ja esi apple lietotājs, tas pameklē tīklā apple lietotāju atsauces. Tur ir, teiksim tā, zināmas īpatnības, kas nekādi nav acīmredzamas palasot specifikāciju.

Atbildēt | Diskusija


crescendo

from: [info]crescendo
date: Dec. 30., 2010 - 06:35 pm
#

ā, un androīd ir aplikācija ērtai draugiem.lv lietošanai. Vēl viens bonuss.
http://www.androids.lv/android-latvija/draugiem-lv-android-versija/

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


vedjma4ka

from: [info]vedjma4ka
date: Dec. 30., 2010 - 06:39 pm
#

aa lūk lai ielādētu kkādu aplikāciju telefonā, kamera ir jāpietuvina tam saucamajam ķeburkodam un viss?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]redrum
date: Dec. 30., 2010 - 07:55 pm
#

jap.

Atbildēt | Iepriekšējais


crescendo

from: [info]crescendo
date: Dec. 30., 2010 - 11:48 pm
#

Piemēram. Vai, ja ķeburkoda tev nav - telefonā ir aplikācija 'android market'. Tur ieraksti aptuveno nosaukumu, izmetīs sarakstu (vai vienu konkrēto) - uzspied, ja gribi palasi komentārus, ja nospied OK vēlreiz un tālāk viņš pats novilks, uzinstalēs, pēc laika paziņos, ka jauna aplikācija ir uzinstalēta un piedāvās vai nu pamēģināt vai dzēst nost, apmēram tā. ļoti, ļoti vienkārši, nekādas sertifikātu instalēšanas apstiprināšanas, nekādas instalēšanas caur datoru aplikācijām (var, protams, vienkārši nav obligāti) - nekā. Un ja to dari mājās caur savu mājas wireless (nu vai dajebkur, kur wireless vari pieslēgties) - tas tev neko papildus arī nemaksā.
Un to, vai telefons drīkst vai nedrīkst lietot mobilo internetu iestāda vienā vietā visām aplikācijām kopā, nav jābaidās, ka kaut kur vienai aplikācijai aizmirsi aizliegt naudu tērēt :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]koijots
date: Dec. 31., 2010 - 11:43 am
#

+10 :)
Wildfire vietā gan iesaku Legend vai Desire - liela atšķirība

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


vedjma4ka

from: [info]vedjma4ka
date: Dec. 31., 2010 - 12:54 pm
#

ieteikt viens, finanses ir ierobežotas līdz 200ls, un piedāvājumā i-veikalā ir wildfire

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]koijots
date: Dec. 31., 2010 - 01:17 pm
#

Mazcenas LMT variants neder?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


vedjma4ka

from: [info]vedjma4ka
date: Dec. 31., 2010 - 01:58 pm
#

nē tikai tīrs telefons bez nekādiem pieslēgumiem,abonamentiem, kartēm un nomaxu maksājumiem...

Atbildēt | Iepriekšējais


Le Shante

from: [info]epiphany
date: Jan. 2., 2011 - 04:24 pm
#

Es kā ilggadējs Nokia lietotājs, šovasar skatījos tieši uz tādu pašu piedāvājumu: vai nu nokia x6, iphone, vai htc kaut kas. Rezultātā, es paspaidīju veikalā gan vienu gan otru, nokia x6 ekrāns ir tik sašaurināts un neērts, ka man gandrīz pirksti samežģījās, savukārt wildfire man kā meitenei perfekti iegūlās plaukstā un šķita daudz ērtāk un patīkamāk lietojams. Kad izpētīju parametrus, biju sajūsmā, android kā googles telefons ir lielisks, ļoti atviegloja man dzīvi, tā kā esmu diez gan aktīva google pakalpojumu lietotāja. Patīk, cik visi sociālie tīkli man ātri sasinhronizējās androidā.
Tā nu es pārgāju uz wildfire un neplānoju atgriezties pie nokias. Nokia manā uztverē ir neadekvātā cenā, salīdzinot ar to, ko Tu iegūsti. Ar jebkuru androidu noteikti.
Zinu, ka nākamais mans telefons būs htc un nu jau kas jaudīgāks par wildfire.

Atbildēt