pajautaa

Bakteeriju uzglabaashana

« previous entry | next entry »
Nov. 30., 2010 | 01:29 am
posted by: morraa in pajautaa

Man ir ljoti veertiiga bakteeriju kultuura, kuru ir jaabaro ar pienu. Bakteerijas noeed pienu ljoti aatri un ja nepavairo svaigaa pienaa, nobeidzas savaa skaabee, bet probleema ir taada, ka es tik daudz taa piena produkta nemaz neesmu speejiigs izmantot.
Vai ir kaadi veidi kaa var saglabaat bakteeriju koloniju dziivu vismaz 3-4 dienas nebarojot to ik dienu?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

Mamuts

from: [info]mamuts
date: Nov. 29., 2010 - 06:35 pm
#

Leckapis.

Atbildēt | Diskusija


Šugā faiv

from: [info]morraa
date: Nov. 30., 2010 - 02:43 am
#

Man dziivoklii ir tikpat veess, cik leckapii, bet tie zveeri vienalga vairojas kaa meeris.

Atbildēt | Iepriekšējais


Eva

from: [info]milk
date: Nov. 29., 2010 - 07:17 pm
#

Runa ir par Tibetas piena sēni, ja?

Viņai vajag noliet visu šķidrumu, ieliet tīrā, aukstā ūdenī un neapsegtu ledusskapī viņu var glabāt līdz pat nedēļai, taču neiesaka to darīt pārāk bieži.

IMHO, labāks variants - paturi tik daudz, cik Tev sanāk izlietot. Man tie bija kkādi 0,5 litri. Pārējo sēni met ārā vai uzdāvini, kādam citam.

Atbildēt | Diskusija


Šugā faiv

from: [info]morraa
date: Nov. 30., 2010 - 02:42 am
#

Nee, tibetas seene gan taa nav, bet ir no Kaukaaza ievestas kjefiira bakteerijas, kuras ir veertiigas taapeec, ka ir ljoti veseliigas un nav dabuujamas. Eniivei, paldies! Gan jau ka visi tie laktomikrobi ir daudz-maz liidziigi savaa dziivesveidaa.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]pievakare
date: Nov. 29., 2010 - 09:59 pm
#

tak klasiskais variants mikroorganismu uzglabāšanai - sašķidrinātais slāpeklis. gandrīz mūžīgi.

Atbildēt | Diskusija


Šugā faiv

from: [info]morraa
date: Nov. 30., 2010 - 02:44 am
#

O, mejks sens, paldies! Naakamais "pajautaa" jautaajums buus "kur dabuut skjidro slaapekli Tokijaa". :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]pievakare
date: Nov. 30., 2010 - 08:08 am
#

vot par Tokiju gan nezinu... es pagaidām taisos noskaidrot sašķidrinātā slāpekļa ieviešanas iespējas Fāterlandē...

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]zannnch
date: Nov. 29., 2010 - 10:23 pm
#

uj, mamma ar viņu ''audzēja'' , bet nu jā, katru dienu vajadzēja liet klāt.. savādāk tur baigās lietas notiktos.. bet viņa to daudzumu pielāgoja puslitra burciņai un kad bija pa daudz meta arā :)

Atbildēt


from: [info]nanochkine
date: Nov. 30., 2010 - 01:13 am
#

jaa man arii taada ir, 3 dienas var iztureet, ja vien taas pashas seenes nav par daudz. gruuti gan izmest-jo liekas taads dziivs radiijums

Atbildēt


ezss

from: [info]ezss
date: Nov. 30., 2010 - 09:27 am
#

Nezinā, kā pie jums Tokijā :), bet izplatīta prakse ir atšķaidīt to glabājamo kultūru ar glicerīnu līdz glicerīna gala koncentrācijai 15% un glabāt saldētavā (-20 ir Ok, bet -80 ideāli)

Klīst baumas, ka kefīra sējamteriālā oriģināli ir bijuši arī raugi, tos savukārt, atšķirībā no baktērijām, glabā 25% glicerīna šķīdumā.

Jo visdrīzāk, kefīram, kā jebkuram piena produkta ieraugam nav vis viens organisms, bet gan vairāku asociācija

Tavā gadījumā es uztaisītu divus trauciņus gan ar 15, gan 25% un vēlāk paskatītos vai nekas nemainās garšās kvalitātēs.

Pēc tam, kad nepieciešams sējmateriāls, trauciņu izņem un ar sterilu instrumentu mazu kripatu iekasa barotnē (tavā gadījienā pienā), pārējo, ja nav rīkojies lēni un atkausējis, var bāzt atpakaļ saldētavā.

Tas gan ir paņēmiens ilglaicīgai glabāšanai. Īslaicīgai (3 dienas) tiešām vajadzētu pietikt ar mamuta un milk minēto ledusskapi

Atbildēt


cheezyfreez

from: [info]cheezyfreez
date: Dec. 1., 2010 - 10:38 am
#

mainu pienu pret kafiiru.

Atbildēt