pajautaa

Bakteeriju uzglabaashana

« previous entry | next entry »
Nov. 30., 2010 | 01:29 am
posted by: morraa in pajautaa

Man ir ljoti veertiiga bakteeriju kultuura, kuru ir jaabaro ar pienu. Bakteerijas noeed pienu ljoti aatri un ja nepavairo svaigaa pienaa, nobeidzas savaa skaabee, bet probleema ir taada, ka es tik daudz taa piena produkta nemaz neesmu speejiigs izmantot.
Vai ir kaadi veidi kaa var saglabaat bakteeriju koloniju dziivu vismaz 3-4 dienas nebarojot to ik dienu?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

ezss

from: [info]ezss
date: Nov. 30., 2010 - 09:27 am
#

Nezinā, kā pie jums Tokijā :), bet izplatīta prakse ir atšķaidīt to glabājamo kultūru ar glicerīnu līdz glicerīna gala koncentrācijai 15% un glabāt saldētavā (-20 ir Ok, bet -80 ideāli)

Klīst baumas, ka kefīra sējamteriālā oriģināli ir bijuši arī raugi, tos savukārt, atšķirībā no baktērijām, glabā 25% glicerīna šķīdumā.

Jo visdrīzāk, kefīram, kā jebkuram piena produkta ieraugam nav vis viens organisms, bet gan vairāku asociācija

Tavā gadījumā es uztaisītu divus trauciņus gan ar 15, gan 25% un vēlāk paskatītos vai nekas nemainās garšās kvalitātēs.

Pēc tam, kad nepieciešams sējmateriāls, trauciņu izņem un ar sterilu instrumentu mazu kripatu iekasa barotnē (tavā gadījienā pienā), pārējo, ja nav rīkojies lēni un atkausējis, var bāzt atpakaļ saldētavā.

Tas gan ir paņēmiens ilglaicīgai glabāšanai. Īslaicīgai (3 dienas) tiešām vajadzētu pietikt ar mamuta un milk minēto ledusskapi

Atbildēt