Šniceļu recepte.

« previous entry | next entry »
Nov. 8., 2010 | 03:23 pm
posted by: unpy in pajautaa

Aizrunājāmies līdz padomju laiku ēdnīcu šnicelēm - nu, tām, par kurām stāsta,ka bija nesaprotamā proporcijā ar "ķieģelīti" atjauktas. Tas bija padomju pavāru lielākais noslēpums, kurš ārpus ģildes nev izpaužams nekādā veidā vai varbūt šeit ir kāds/-a, kas varētu šeit recepti vai linku uz recepti ievietot? Ja kāds ko zin, neslēpiet sveci zem pūra - būtu ļoti interesanti pamēģināt ko tādu pagatavot.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {31}

from: [info]digna
date: Nov. 8., 2010 - 04:52 pm
#

Cik saprotu, Tu runā par maltajām šnicelēm, ja? Taisa tā pat kā ēdnīcas kotletes. Baltmaize, samalti gaļas atgriezumi, tai skaitā treknie (ne cūka, ne liellops - abi), garšvielas, olas (daudzums atkarīgs no gaļas daudzuma.
Rīvmaize riņķī.
Par to krējumu - tas atkarīgs no receptes un gaumes, man krējums kotletēs traucē, jo padara tās pārāk maigas un, mmm, manuprāt, pliekanākas.

Es kā reiz piektdien cepu kotletes un kā reiz diezgan tuvu ēdnīcas modei - ļoti sakārojās pēc bērnības.. :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]unpy
date: Nov. 8., 2010 - 04:54 pm
#

Protams, ka par maltajām, padomju laikos, manuprāt, ēdnīcās citu nemaz nebija:))

Paldies - man jau arī tas pats motīvs, bērnības izjūtu sagribējās:))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]digna
date: Nov. 8., 2010 - 05:01 pm
#

Bija! :D Bet tas laikam jau vairs neskaitījās gluži ēdnīcā.

Vēl par to recepti - jā, es tak sīpolus aizmirsu pierakstīt - tie arī tur ir, bet nav obligāti - tā gaumes lieta, gluži tā pat, kā ar to krējumu. Un tajā receptē, kas tai linkā - maizes par maz vismaz 2 reizes - kādu pus baltmaizi jāliek uz apmēram pus kilogramu (t.i. kādi 200 vai vairāk grami maizes uz 500 gr gaļas), savādāk būs nevis kā ēdnīcā, bet gan kā mājās un tās jau nu ir pavisam dažādas garšas! :D

Un, ja pērc jau samaltu gaļu, nekādā gadījumā ne fasēto, jo tur bez gaļas jau velnsviņzin kas iekšā ir, labāk nopirkt skārnī vai tirgū kādus gabalus grib un samalt tur pat/mājās/kā ērtāk. Bet ko es te mācu, pats taču visu labi zini! :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]unpy
date: Nov. 8., 2010 - 05:06 pm
#

Lielumliels paldies par proporcijām! Un nav tā, ka dikti zinu - kulinārs no manis, protams, labu labais, bet ar ļoti ierobežotu ēdienu skaitu;))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]digna
date: Nov. 8., 2010 - 05:09 pm
#

;) Bon apetīt! Un klāt neaizmirsti pievārīt makaronus/kartupeļus un piena mērci. Un bietes! :D Tad būs toč toč kā ēdnīcā.

Atbildēt | Iepriekšējais