Šniceļu recepte.
« previous entry | next entry »
Nov. 8., 2010 | 03:23 pm
posted by: unpy in pajautaa
Aizrunājāmies līdz padomju laiku ēdnīcu šnicelēm - nu, tām, par kurām stāsta,ka bija nesaprotamā proporcijā ar "ķieģelīti" atjauktas. Tas bija padomju pavāru lielākais noslēpums, kurš ārpus ģildes nev izpaužams nekādā veidā vai varbūt šeit ir kāds/-a, kas varētu šeit recepti vai linku uz recepti ievietot? Ja kāds ko zin, neslēpiet sveci zem pūra - būtu ļoti interesanti pamēģināt ko tādu pagatavot.
from: digna
date: Nov. 8., 2010 - 04:52 pm
#
Rīvmaize riņķī.
Par to krējumu - tas atkarīgs no receptes un gaumes, man krējums kotletēs traucē, jo padara tās pārāk maigas un, mmm, manuprāt, pliekanākas.
Es kā reiz piektdien cepu kotletes un kā reiz diezgan tuvu ēdnīcas modei - ļoti sakārojās pēc bērnības.. :)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: unpy
date: Nov. 8., 2010 - 04:54 pm
#
Paldies - man jau arī tas pats motīvs, bērnības izjūtu sagribējās:))
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: digna
date: Nov. 8., 2010 - 05:01 pm
#
Vēl par to recepti - jā, es tak sīpolus aizmirsu pierakstīt - tie arī tur ir, bet nav obligāti - tā gaumes lieta, gluži tā pat, kā ar to krējumu. Un tajā receptē, kas tai linkā - maizes par maz vismaz 2 reizes - kādu pus baltmaizi jāliek uz apmēram pus kilogramu (t.i. kādi 200 vai vairāk grami maizes uz 500 gr gaļas), savādāk būs nevis kā ēdnīcā, bet gan kā mājās un tās jau nu ir pavisam dažādas garšas! :D
Un, ja pērc jau samaltu gaļu, nekādā gadījumā ne fasēto, jo tur bez gaļas jau velnsviņzin kas iekšā ir, labāk nopirkt skārnī vai tirgū kādus gabalus grib un samalt tur pat/mājās/kā ērtāk. Bet ko es te mācu, pats taču visu labi zini! :)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: unpy
date: Nov. 8., 2010 - 05:06 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: digna
date: Nov. 8., 2010 - 05:09 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais