Šniceļu recepte.

« previous entry | next entry »
Nov. 8., 2010 | 03:23 pm
posted by: unpy in pajautaa

Aizrunājāmies līdz padomju laiku ēdnīcu šnicelēm - nu, tām, par kurām stāsta,ka bija nesaprotamā proporcijā ar "ķieģelīti" atjauktas. Tas bija padomju pavāru lielākais noslēpums, kurš ārpus ģildes nev izpaužams nekādā veidā vai varbūt šeit ir kāds/-a, kas varētu šeit recepti vai linku uz recepti ievietot? Ja kāds ko zin, neslēpiet sveci zem pūra - būtu ļoti interesanti pamēģināt ko tādu pagatavot.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {31}

Envija

from: [info]envija
date: Nov. 8., 2010 - 04:23 pm
#

Tak tā arī bija (nu vismaz kad es biju praksē) - gaļa (nenospertā) samalta kopā ar gana daudz maizes, sīpoliem, lai tas viss turās kopā - piesper olu, kartupeļu cieti. Masu pēc svara formē rīvmaizē un cep lētākajos kombinētajos taukos :D

Atbildēt | Diskusija


Envija

from: [info]envija
date: Nov. 8., 2010 - 04:24 pm
#

Un gaļa - protams, ka treknākā daļa ;) Liesums vai nu sev, vai gulašā :d

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]unpy
date: Nov. 8., 2010 - 04:26 pm
#

Ahā, paldies! Abet kaut kādas aptuvenās proporcijas?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sirdnA

from: [info]sirdna
date: Nov. 8., 2010 - 04:31 pm
#

cik orientējos kulinārijā, ir aprakstīta kotlešu recepte.

Teorētiski šnicelē jābūt kapātai, nevis maltai gaļai, imho.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


kramers

from: [info]kramers
date: Nov. 8., 2010 - 04:35 pm
#

Padomju laikos kapāts bija tikai rostbifs.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]unpy
date: Nov. 8., 2010 - 04:38 pm
#

Nav taisnība - bija arī tas, kas ēdienkartēs saucās "bifšteks ar olu".

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


kramers

from: [info]kramers
date: Nov. 8., 2010 - 04:58 pm
#

Bifšteks bija- rupji malta liellopu gaļa ar sagrieztu cūkas speķi apviļāts miltos. ;)
No 1977-1983 biju cieši saistīts ar sabiedrisko ēdināšanu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]unpy
date: Nov. 8., 2010 - 05:08 pm
#

Jā, kad Tu tā saki, tad atminos gan, ka vienīgais, kas ļoti nosacīti bija "kapāts" bifštekos, bija tas speķis, kas spīdēja cauri pārējai masai kā rozīnes pīrāgā:))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Nov. 8., 2010 - 06:23 pm
#

oij jā - pieminēji, atcerējos, noskurinājos... brrrr

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]unpy
date: Nov. 8., 2010 - 04:39 pm
#

Nav jau stāsts par to, kādai būtu jābūt teorētiskajai šnicelei, to jau sameklēt nav grūti. Jautājums ir par to, kā šniceles tika gatavotas praksē.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sirdnA

from: [info]sirdna
date: Nov. 8., 2010 - 05:39 pm
#

nuja. Atceļu iebildi.

Atbildēt | Iepriekšējais


Envija

from: [info]envija
date: Nov. 8., 2010 - 05:44 pm
#

Oi, uz aci bij, bet maize bišķ vairāk nekā 1/3 bet ne gluži 1:1, tad jūk pavisam ārā :D Ieteiktu sākt ar 1/3, izcept paraugu, da padegustēt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Nov. 8., 2010 - 06:21 pm
#

mani izbrīna autora pieminētsais :ķieģelītis" - cik atceros, gaišās maizes klāt lika (baltmaize, karaša un tml.) - un protams kartupeļus - gan vārītus, gan svaigus..

Atbildēt | Iepriekšējais