pajautaa

« previous entry | next entry »
Sep. 23., 2010 | 10:24 pm
posted by: majoneeze in pajautaa

Nekad dzīvē pati neesmu rezervējusi aviobiļetes, tāpēc:

1. Vai lētās aviobiļetes var rezervēt tikai caur internetu, vai var arī, piemēram, pašā lidostā?
2. Rezervējot netā šis man 20 LS liek klāt par to, ka taisos maksāt ar internetbanku, ķip komisija kaut kāda, to var arī nemaksāt, ja pērku lidostā, ja to var.

Es tiešām neko nesaprotu.
Runa par ryanair.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {5}

Svens

from: [info]svens
date: Sep. 23., 2010 - 10:33 pm
#

Lidostā pie Ryanair kases komisijas maksa ir ap 100 Ls. Tie 20 internetā ir kaut kāds tur ceļa nodoklis, tā kā jebkurā gadījumā pirkt ir izdevīgi tikai caur netu.

Atbildēt | Diskusija


a.k.a. izvirtule

from: [info]majoneeze
date: Sep. 23., 2010 - 10:39 pm
#

oo, ā, skaidrs, pateicos, pateicos. (:

Atbildēt | Iepriekšējais


es pats personīgs

from: [info]maigs
date: Sep. 23., 2010 - 11:47 pm
#

To komisiku pēc idejas savāc banka, jo tu ar bankas karti pērck biļeti. komisijas apjoms atkarīgs no kartes veida - dažām lielāks, dažām mazāks. Man ir Visa Electron, komisija par darījumi ir 5 eiro vienā virzienā. Agrāk bija bez maksas. tagad tikai speciāla Master Prepaid kartes (tās nevar dabūt latvijā ir bez komisijas maksas. Pieņemu, ka varētu būt, ka cita veida kartēm (moš american express, master, dinnerclub...blablabla) cena ir lielāka nekā isa Electron

Atbildēt | Diskusija


Shelly

from: [info]shelly
date: Sep. 24., 2010 - 07:08 am
#

Ar vairumu Visa Electron vismaz kādu laiciņu atpakaļ vispār nevarēja samaksāt internetā.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]atis
date: Sep. 24., 2010 - 09:00 am
#

Komisijas ir veids kā aviolīnijām nokāst no klientiem papildus naudas. Tik lielam pasākuma kā Ryanair, komisijas nauda no bankas ir max. 2%, iespējams vēl mazāk. Par skaidras naudas inkasāciju arī ir jāmaksā. 5 vai 7,50 eiro noteikti ir krietni vairāk nekā minētie bankas procenti. Bet kāpēc neprasīt maksu, ja var paprasīt?

Master Prepaid Latvijā dabūt var, bet tikai internetā, teiksim no Moneybookers, arī citur, maksa ir 0 līdz 3 Ls gadā, komisijas maksas par pirkumiem parasti nav. Ryanair gadījumā šo karti izmanto, jo tā ir retākā pasaulē izmantotā lielo sistēmu karte un viņiem bija nepieciešama vismaz viens apmaksas veids, kuram nav komisija par pakalpojumu. Iepriekš, kad Visa Electron lielākā daļa banku neļāva pieņemt internetā, tas bija ideāls risinājums, bet tad pārāk daudzi to sāka izmantot.

Atbildēt | Iepriekšējais