pajautaa

jautājums par dzelžiem

« previous entry | next entry »
Sep. 15., 2010 | 10:57 am
posted by: _re_ in pajautaa

lūgums izpalīdzēt ar padomu grafisko programmu un datoru spečukiem.

problēma. AutoCADā uzzīmēts ļoti apjomīgs un detalizēts 3D modelis, kuru renderējot programma uzkarās un paziņo sekojošu: Low memory, AutoCAD is running out of system memory. un tad aizveras. kas tieši viņam trūkst un kā to var risināt? RAMs par mazu vai kas? kompis ir jauns, procesors Intel Core i5 CPU 750 @ 2.67GHz. RAM 4.00Gb (2,97Gb usable). (kādēļ lietojami tikai 2,97Gb?). 32-bit OS Windows 7. cietais disks ir aiņemts tikai 9. daļa. pats AutoCAD fails 50Mb, kas tāda tipa failiem ir daudz, bet manuprāt grūtības ir tieši sarežģītībā, ne tik daudz apjomā.

kādi secinājumi, ieteikumi?
paldies

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {29}

putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Sep. 15., 2010 - 02:58 pm
#

oo, liels paldies par tik detalizētu paskaidrojumu!

arī [info]grey minēja Virtual Memory rādījumus, bet man taskm pie izvēles parametriem konkrēti tāda nosaukuma rādītājs netiek piedāvāts, tur kādi 7 dažādi memory lielumi.


par RAMa, OSa un AutoCADa attiecībām man tagad apmēram skaidrs. klau, bet nezini cik tāds AutoCADs pats ir spējīgs izmantot maksmimāli daudz RAMu? ka nav tā, ka piepērku vēl klāt, piemēram, 8Gb RAMu, uzlieku OS 64 un AutoCAD 64, bet viņš to nav spējīgs izmantot?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Kemune

from: [info]kemune
date: Sep. 15., 2010 - 04:00 pm
#

Tev noteikti vajadzēs Autocad 64 bitu versiju, vecā varēs labākajā gadījumā 4 Gb izmantot, sliktākajā tāpat 2 Gb, bet nezinu, kā ir ar 32 bitu versijām 64 bit OSā.

Vēl noteikti jāskatās, cik mātesplate atbalsta RAM, jāskatās konkrēts modelis un ražotāja lapā informācija. Un jāpadomā, kā pieejamajās atmiņas ligzdās to saspraust.

Eksperiments ir ar risku, bet nu, ja ļoti vajag... tad pāreja uz 64 bit OS ir vienīgais risinājums ar tālāku perspektīvu. Sākumā var vienkārši uzlikt jaunu OS un Autocad, nemainot RAM un paskatīties, vai ar 4Gb 64 bit režīmā pietiek.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Sep. 15., 2010 - 04:30 pm
#

jā, ar to es rēķinos, ka, ja pāriet no OS 32, tad arī AutoCAD jāmaina uz 64. bet pirms to visu izveikt, ja nevarēs ar esošajiem dzelžiem problēmu atrisināt, konsultēšos ar datorpiegādātāju par konkrētajām platēm, RAMiem, kontakdakšām utt. paldies par informāciju!

vai varu vēlvienu jautājumu par virtual memory, ja Tu pārzini šo lietu sīkāk.
AutoCAD izlasīju, ka nepietiekama RAM gadījumā viņi izmanto swap failus un liek tos virtuālajā memorijā un iesaka programmas labai funkcionēšanai, ka lai virtual memory vieta būtu 3-5 reizes lielāka par pieejamo RAMu. es atradu win sistēmā, kur ir uzstādīts konkrētais atmiņas lielums, proti, 3032Mb. tā kā man RAM grozās AutoCADam ap 1,5-2Gb, vai es varu mierīgi palielnāt to virtual memory, piemēram, uz 6Gb? man neaizies pa gaisu viss win7, videokartes un kas tur vēl?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]grey
date: Sep. 15., 2010 - 05:27 pm
#

Nē, nekas pa gaisu neaizies. Bet arī neko nepalīdzēs ;)

Swap fails ir fails uz cietā diska, ko operētājsistēma izmanto, lai glabātu datus, kurus tajā brīdī nav vajadzīgs glabāt RAM. So, Tev tagad sistēmā ir 4GB RAM + 3GB swapfails, kopā virtuālā atmiņa Tavai sistēmai ir 7GB.
Ņemot vērā, ka Tev ir 32bitu sistēma, domāju, ka swapfaila palielināšana nekādu efektu nedos.

Paskaties, ko es lejāk rakstīju par 4GT (GT4)
Spriežot pēc šī, AutoCAD to atbalsta un spēs izmantot 3GB:
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?linkID=9240617&id=2862058&siteID=123112

Atbildēt | Iepriekšējais


Kemune

from: [info]kemune
date: Sep. 15., 2010 - 04:02 pm
#

Par tām atmiņas kolonnām nekorekti pateicu, es vēl pēc Windows XP vadījos. Tagad tur viss citādi, cik saprotu, Working Set arī ir visa rezervētā atmiņa, ko process sev paņēmis.

Atbildēt | Iepriekšējais