pajautaa

jautājums par dzelžiem

« previous entry | next entry »
Sep. 15., 2010 | 10:57 am
posted by: _re_ in pajautaa

lūgums izpalīdzēt ar padomu grafisko programmu un datoru spečukiem.

problēma. AutoCADā uzzīmēts ļoti apjomīgs un detalizēts 3D modelis, kuru renderējot programma uzkarās un paziņo sekojošu: Low memory, AutoCAD is running out of system memory. un tad aizveras. kas tieši viņam trūkst un kā to var risināt? RAMs par mazu vai kas? kompis ir jauns, procesors Intel Core i5 CPU 750 @ 2.67GHz. RAM 4.00Gb (2,97Gb usable). (kādēļ lietojami tikai 2,97Gb?). 32-bit OS Windows 7. cietais disks ir aiņemts tikai 9. daļa. pats AutoCAD fails 50Mb, kas tāda tipa failiem ir daudz, bet manuprāt grūtības ir tieši sarežģītībā, ne tik daudz apjomā.

kādi secinājumi, ieteikumi?
paldies

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {29}

from: [info]grey
date: Sep. 15., 2010 - 01:02 pm
#

Nezinu par Windows7 neko, bet agrākie 32bit windows varēja utilizēt tikai 3GB RAM, pie kam daļa tiek rezervēta sistēmas vajadzībām, nevis procesiem.

32-bitu operētājsistēma/programma spēj teorētiski adresēt līdz 4GB atmiņas. Realitātē operētājisistēma visu izmantot nespēj, pie kam daļu pievāc savām vajadzībām. Domāju, ka Win7 ir īpaši rijīgs.

Cik es saprotu, tad šo to var tweakot un mainīt windows reģistrā, lai tas vairāk vietas atstātu procesiem/programmām.

64-bitu operētājsistēmai limiti ir daudz augstāki.

Dotajā gadījumā vajag pamērīt tajā pašā TaskManagerī, cik AutoCadam tiek iedota atmiņa (View/Select Columns: Mem Usage, Virtual Memory size) un aptuveni saprast, cik pietrūkst. To darot vajag aizvērt pārējās programmas. Ja pavisam nedaudz, var mēģināt piekonfigurēt windows, atslēgt grafiskos efektus, samazināt failsistēmas cache, utt.

A tā kopumā ņemot - ja grib strādāt ar AutoCad sarežģītiem modeļiem, tad 64bit OS, 64bit AutoCad un pietiekoši daudz RAM.

Atbildēt | Diskusija


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Sep. 15., 2010 - 03:08 pm
#

liels paldies par izsmeļošu infmorāciju. apskatījos arī Tevis dotos linkus, 32 un 64 OS spējas ir krasi atšķirīgas. :) protams, prasa tad ieguldīt attiecīgi arī vairāk RAM. par PAE arī apskatījos, man gan tā uzreiz nav skaidrs vai man ir tā x86 base ssystem.

te vienu komentāru augstāk uzrakstīju par virtual memory parametriem. vai vari, lūdzu, paskatīties tur pieliktajā screenshotā, kas vēl man ir aizverams, aizvācams, samazināms, lai vairāk atmiņas paliek AutoCADam? šo to jau pati aizvēru un tas ļāva izrenderēt diezgan lielas un labas kvalitātes bildes, bet vajadzētu vēl mazliet jaudas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]grey
date: Sep. 15., 2010 - 05:15 pm
#

Tev ir gan x86 base system, gan 64bitu procesors i5

Tas PAE ļaus operētājsistēmai izmantot visus 4GB atmiņas. Tas risinās problēmu, ja kopējais atmiņas apjoms ir par mazu.

Tas GT4 ļaus procesam (AutoCAD) izmantot 3GB ram. Tas risinās problēmu, ja operētājsistēma nedod procesam vairāk par 2GB.
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb613473.aspx

Cik paskatījos ieliktajā screenšotā, nekā lieka nebija. Exploreri var aizvērt, kad strādā ar AutoCAD, var aizvērt arī Desktop Window Manager (DWM.exe), bet tas palīdzēs tikai tad, ja atmiņas pietrūkst pavisam nedaudz.

Nekad neesmu strādājis ar AutoCAD, bet man liekas jamais pats kautkādā loga stūrītī rādīja brīvās/paņemtās atmiņas apjomu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Sep. 15., 2010 - 09:03 pm
#

iedarbināju gan PAE, gan 4GT. tik daudz jaunu datoroperāciju un iformācijas vienai dienai... :)

cik mēģinu ar renderēšanu, abas darbības ir līdzējušas procesam. diemžēl to es nespēju izlobīt vai pie 4GT minētais IMAGE_FILE_LARGE_ADDRESS_AWARE
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms680349.aspx arī ir jāveic vai nē un vai tieši AutoCADam un kā to var izdarīt.

par to virtual memory palielināšanas nejēgu Tev taisnība, neko nedeva. AutoCAD helpā biju izlasījusi gan par virtual memory palielināšanu, gan par /3Gb un sajaukusi abus kopā, par otro viņi brīdināja, ka jāuzmanās vai process neietekmēs video kartes uc darbību.

bet nu tā kopumā ļoti novērtēju Tavu iesaistīšanos un laika veltīšanu. lielais paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]grey
date: Sep. 16., 2010 - 11:38 am
#

Nē, IMAGE_FILE_LARGE_ADDRESS_AWARE pati veikt nevari, bez tam AutoCAD, acīmredzami, jau ir pareizi salinkots.

/3GB tev neietekmēs tavas videokartes darbību tā kā tai ir pašai sava atmiņa 512Mb DDR2. (Citas videokartes izmanto sistēmas RAM atmiņu).

Ja ir gribēšana, var paskatīties vai ar 4GT vienu pašu pietiek. Tas PAE iespējams Tev nav vajadzīgs, jo tas faktiski paredzēts sistēmas darbināšanai ārpus 4GB limita un pats patērē atmiņu/procesora laiku.

Atbildēt | Iepriekšējais