melisa
« previous entry | next entry »
Jul. 21., 2010 | 05:29 pm
posted by: polkovnik in pajautaa
pavasarī draudzene uzdāvināja melisas stādiņus. iestādīju tos dobītē un nu tie sakuplojuši un pat parādījušies mazi bāli ziediņi. kad tā melisa ir jānovāc, nu tā - lai būtu vislabāk tējai? meklēju internetā, bet neatrodu. raksta cilvēki visādu shitu, bet normālas dzīvē noderīgas lietas neraksta. varbūt te kāds zin?
from: tvarj
date: Jul. 21., 2010 - 05:36 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: idioticus
date: Jul. 21., 2010 - 05:42 pm
#
Viengadīgs augs, bet ja pamanīsies atstāt dažus ziediņus, tad iestādīsies pati!
īpašības varenas: atjauno audus, dod enerģiju un stiprina sirdsmotoru.
Dzer gan svaigā gan kaltētā veidā.
Atbildēt | Iepriekšējais
from: putnupr
date: Jul. 21., 2010 - 06:56 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: polkovnik
date: Jul. 21., 2010 - 07:40 pm
#
paldies visiem atbildētājiem. bet skopajā info, ko lasīju bija rakstīts, ka divgadīgs augs. tā ka varbūt arī nākamgad izlīdīs.
atstāšu lai saaugās kārtīgi!
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: vilibaldis
date: Jul. 21., 2010 - 08:06 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: koijots
date: Jul. 21., 2010 - 09:27 pm
#
"Drogai vāc melisas lapas un galotnes. Pilnziedā nogriež 60-80cm garus lakstus, apvītina un lapas ar lakstu galotnēm nobrauka. Var arī nopļautus augus žāvēt parastos apstākļos un pēc tam lapas nobirdināt vai nokult. Žāvējot kaltē, temperatūŗa nedrīkst pārsniegt +35C." (H.Rubine, V.Eniņa. Ārstniecības augi.)
Atbildēt