Karsē tikai tikmēr, kamēr kaut viens gurķis paliek smaragdzaļš, tad tūlīt pārtrauc, neskatoties, ka temperatūra nav receptē norādītā. Tad gurķi iznāk stingri un kraukšķīgi, pat lielie.
Gurķus nomazgā un aplej ar tikko uzvārītu ūdeni. Atstāj uz minūtēm 15. Pēc tam izkarsrētās burkās ieliek mārrutku saknes gabaliņu, ķiploka daivu, dilles kātu, piparu. saliek gurķus. 3 litru burkā ielej 1 ēdamkaroti etiķa esences. Un pārlej ar tikko uzvārītu marinādi - uz 1 l ūdens 2,5 karotes sāks un 2.5 karotes cukura. (cukuru var visas 3 likt). Un 3 litru burkai vajag 1,5 litru tās suslas.
Tad aizvāko burkas ar metāla vākiem, paripina uz priekšu atpkaļ - apgāž riņķī un uzsedz deķi (vai kažoku).. pēc kādām stundām pāris atgāž atkal uz kājām un vēl tura zem deķa. Pēc tam noslēpj pagrabā vai kāda nu citā ne dikti karstā vietā (bez deķa.)
Mums labs pagrabs stāv kā nolikti (kamēr neapēd).. un nav jāņemas ar karsēšanu.
from:
aizliegts_v
date: Jul. 20., 2010 - 11:44 am
#
Atbildēt | Diskusija
from:
starsailor
date: Jul. 20., 2010 - 12:53 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
aizliegts_v
date: Jul. 20., 2010 - 12:57 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
veermele
date: Jul. 20., 2010 - 11:51 am
#
Pēc tam izkarsrētās burkās ieliek mārrutku saknes gabaliņu, ķiploka daivu, dilles kātu, piparu.
saliek gurķus.
3 litru burkā ielej 1 ēdamkaroti etiķa esences.
Un pārlej ar tikko uzvārītu marinādi - uz 1 l ūdens 2,5 karotes sāks un 2.5 karotes cukura. (cukuru var visas 3 likt). Un 3 litru burkai vajag 1,5 litru tās suslas.
Tad aizvāko burkas ar metāla vākiem, paripina uz priekšu atpkaļ - apgāž riņķī un uzsedz deķi (vai kažoku).. pēc kādām stundām pāris atgāž atkal uz kājām un vēl tura zem deķa.
Pēc tam noslēpj pagrabā vai kāda nu citā ne dikti karstā vietā (bez deķa.)
Mums labs pagrabs stāv kā nolikti (kamēr neapēd).. un nav jāņemas ar karsēšanu.
Atbildēt | Diskusija
from:
starsailor
date: Jul. 20., 2010 - 12:53 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
veermele
date: Jul. 21., 2010 - 08:43 am
#
jo tur tak pa vienai burkai nekarsēs.. vajag kaut kādu nenormālo katlu.. :)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
starsailor
date: Jul. 21., 2010 - 09:49 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
zefiirs
date: Jul. 20., 2010 - 02:26 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
starsailor
date: Jul. 21., 2010 - 09:50 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
yulungu
date: Jul. 20., 2010 - 11:54 am
#
un galvenais neaizmirsti - gurķus
Atbildēt | Diskusija
from:
starsailor
date: Jul. 20., 2010 - 12:52 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
yulungu
date: Jul. 20., 2010 - 01:28 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais