pajautaa

« previous entry | next entry »
Jul. 20., 2010 | 11:40 am
posted by: starsailor in pajautaa

Iesakiet labu, pašu pārbaudītu, vienkāršu marinētu gurķu recepti?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {12}

veermele

from: [info]veermele
date: Jul. 20., 2010 - 11:51 am
#

Gurķus nomazgā un aplej ar tikko uzvārītu ūdeni. Atstāj uz minūtēm 15.
Pēc tam izkarsrētās burkās ieliek mārrutku saknes gabaliņu, ķiploka daivu, dilles kātu, piparu.
saliek gurķus.
3 litru burkā ielej 1 ēdamkaroti etiķa esences.
Un pārlej ar tikko uzvārītu marinādi - uz 1 l ūdens 2,5 karotes sāks un 2.5 karotes cukura. (cukuru var visas 3 likt). Un 3 litru burkai vajag 1,5 litru tās suslas.

Tad aizvāko burkas ar metāla vākiem, paripina uz priekšu atpkaļ - apgāž riņķī un uzsedz deķi (vai kažoku).. pēc kādām stundām pāris atgāž atkal uz kājām un vēl tura zem deķa.
Pēc tam noslēpj pagrabā vai kāda nu citā ne dikti karstā vietā (bez deķa.)

Mums labs pagrabs stāv kā nolikti (kamēr neapēd).. un nav jāņemas ar karsēšanu.

Atbildēt | Diskusija


starsailor

from: [info]starsailor
date: Jul. 20., 2010 - 12:53 pm
#

izskatās baigi sarežģīti! bet paldies, piefiksēšu!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


veermele

from: [info]veermele
date: Jul. 21., 2010 - 08:43 am
#

vienkāršāk nekā karsēt.
jo tur tak pa vienai burkai nekarsēs.. vajag kaut kādu nenormālo katlu.. :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


starsailor

from: [info]starsailor
date: Jul. 21., 2010 - 09:49 am
#

es karsēju reizē pa 4ām burkām, jo lieku 0,5 vai 0,7 litru burkās. sanāk ok.

Atbildēt | Iepriekšējais


+++

from: [info]zefiirs
date: Jul. 20., 2010 - 02:26 pm
#

varbut vari vel puesaut smarzigos piparus un baziliku svaigu, man tas liekas pasa laika

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


starsailor

from: [info]starsailor
date: Jul. 21., 2010 - 09:50 am
#

baziliks, izklausās intersanti.

Atbildēt | Iepriekšējais