pajautaa

« previous entry | next entry »
Maijs. 29., 2010 | 05:07 pm
posted by: izkapts in pajautaa

Kāpēc jātīra zobu kanāli un kāpēc liek pagaidu plombes?

Pirms kāda laiciņa Nīderlandē salaboju lielu caurumu (un zobs bija aplam sāpīgs). Mani pārsteidza tas, ka nekādi kanāli netika tīrīti (kaut nervs bija iekaisis), vieta, kur lika plombi gan, protams, tika iztīrīta un tā, tad plombīte ielikta uz visiem laikiem. Drusku sašokējos. Jāsaka, ka 3 dienas pēc tā pasākuma zobs sāpēja pat drusku stiprāk kā iepriekš, bet nu sāpes pārgāja. Tad nu man radās jautājums kāpēc Latvijā šādās situācijās tiek norīkota zobu kanāla tīrīšana + pagaidu plombe un iešana pie zobārsta 3x atrādīties>
Man te ir vietējā apdrošināšana (veselības apdrošināšana šeit ir obligāta, es vēl piemetu pāris eirikus zobiem). Tā tiešām ir tikai naudas kāšana?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {7}

from: [info]redrum
date: Maijs. 29., 2010 - 06:17 pm
#

Tehnoloģija vecāka? Vispār jau tā 3 dienu zobu sāpēšanas operācija ir pieejama šeit. Bez kanāla tīrīšanas.

Atbildēt | Diskusija


izkapts

from: [info]izkapts
date: Maijs. 29., 2010 - 06:34 pm
#

Pirms gadiem trim, kad Latvijā laboju, man bija visas tās tīrīšanas ekstras vai nu jāpieņem vai arī jādomā, vai var atrast alternatīvu. Vismaz labi, ka tagad var arī bez tām.

Atbildēt | Iepriekšējais


Ilse Kahrklis

from: [info]ld
date: Maijs. 29., 2010 - 06:47 pm
#

kanaalu tiiriishana ir daarga padariishana, jo ljoti kjeepiiga. man LV paaris kanaali ir slikti sataisiiti un DE piekasaas un liek paartaisiit.

es protams neesmu zobaarsts, bet man jau liekas, ka pret iekaisumiem ir tikai viens liidzeklis un peec zobu laboshanas tie nedriikst saapeet. var noraut briesmiigaakas lietas. es aizietu pie veel kaada speciaalista un paluugtu uztaisiit rentgenu.

Atbildēt


qgmr101

from: [info]qgmr101
date: Maijs. 29., 2010 - 07:38 pm
#

Dažreiz jauniem cilvēkiem (vecums +/- zem 25) gadiem patiešām paaiztiktus (atvērtus) kanālus aizplombē un kādu laiku ir labi. Ja vecums ir 30 un vairāk, tad atvērtu kanālu parasti tīra. Jo savādāk tā ir bumba ar laika degli, atliek teiksim zobu mazliet pasaldēt slēpojot sarijoties aukstu gaisu vai būt vispār novājināta imunitāte un tas kanāls iekaist ar ļoti lielu varbūtību. Nu nekad atvērts kanāls nebūs tāds, kā bija pirms tam.

Atbildēt


Foršais džekiņš

from: [info]petro
date: Maijs. 29., 2010 - 09:35 pm
#

Ja caurums ir mazs, tad var izurbt un uzlikt permanento plombu bez problēmām. Ja caurums ir liels un pirms plombēšanas lai nourbtu visu zoba bojāto daļu sanāk aizurbties līdz nervam tad caurumā liek zāles kuras nomērdē nervu un pa virsu zālēm pagaidu plombu. Pēc laika beigto nervu no kanāla tīra ārā un kanālu pirms plombēšanās attiecīgi jāaizpilda.

Atbildēt | Diskusija


izkapts

from: [info]izkapts
date: Maijs. 30., 2010 - 12:45 am
#

Tur jau tā lieta, ka caurums bija liels (nu, tas joks ar izkritušo plombi, tad zobārsta atlikšanu, tad atkal izkrīt un tad jau tas caurums ir liels). Man pateica, ka nervs ir atkailināts (varbūt nebija iekaisis??) un tā. Trīs dienas pēc tam es biju gatava to dakteri nožņaugt, bet tagad brīnos, kāpēc Latvijā viss tik sareģīti.

Kapēc visur tie mistiskie 30gadi? Pretapaugļošanās preperātiem&smēķēšanai, tagad arī zobārstniecībai. Kas tik radikāli ir atšķirīgs cilviēkiem, kam +/- 10 gadi?

Man tieši padsmit gados visvairāk tīrīja tās štelles. No vienas puses jau priecājos, jo, kad tie vecie jokie ar izkritušajām plombēm sākas, tad nekas nesāp...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


qgmr101

from: [info]qgmr101
date: Maijs. 30., 2010 - 12:58 am
#

Cilvēks ir uzkonstruēts, lai dzīvotu 30 gadus. Līdz tam var īpaši nekam nesakot; pēc 30 gadiem sāk līst visādas figņas laukā.

Atbildēt | Iepriekšējais