juridiskas dabas jautājums par dzīvokļiem, īpašumiem utml

« previous entry | next entry »
Maijs. 27., 2010 | 03:26 pm
posted by: tiesibsargs in pajautaa

karoč sekojoša situācija. kamēr biju atvaļinājumā, dzīvokļa īpašnieki atsūta īsziņu maniem radiem (wtf?), ka man jāizvācas līdz 25. maijam. es atbraucu mājās 26. maijā, dzīvokļa atslēga nomainīta. iekšā manas mantas, ieskaitot mēbeles, ledusskapi, gāzes plīti, nu karoč visa iedzīve. daļēji esmu ieguldījis arī darbu un līdzekļus remontā.

mums bija mutiska vienošanās, ka dzīvoju tur, maksājot tikai komunālos. ir liecinieki. viss ir nomaksāts (izņemot maija rēķinu, kas jāsamaksā līdz 31. maijam.

kādi būtu tiesiski/likumiski visomptimālākie rīcības varianti no manas puses? tie mudaki piedāvā tikai sarunāt ar viņiem laiku, kad aizvedīšu savas mantas, kurām "atrasties viņu privātīpašumā neesot likumīga pamata". stāsta, ka jau ar 1. jūniju tur būšot jauni īrnieki. nu, reāli es tās mantas izvākt līdz pirmajam datumam nevaru + man šķiet, ka tie humanoīdi nav rīkojušos īpaši korekti un maybe arī ne īpaši likumīgi.

so, jautājums adresēts galvenokārt juristiem utml. ko man darīt. rakstīt iesniegumu mentenei? vienkārši savākt mantiņas un nepīkstēt? kko citu?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {64}

from: [info]sursurs
date: Maijs. 27., 2010 - 06:20 pm
#

caur policiju neko nepanāksi - especially, ja īres līguma nav vispār. Savāc visu ko vari, un, ja daudz esi ieguldījis un čeki ir, tad pēc tam vari mēģināt kko caur tiesu vai tiesas draudiem izspiest atpakaļ.

tā kā jurista viedoklis - šobrīd savāc, ko vari un tad skaties, kādi Tev tie zaudējumi. Tas, ka tu kaut šodien ieblieztu prasību tiesā neko īpaši nemainīs. Teorētiski tu vari n-to gadu laikā izcīnīt kkādas pravas par to, ka Tev bijis mutisks līgums utt, bet faktiski paliec bez visa tā, ka ar dzīvoklī, ja īpašnieki neatdod.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]koijots
date: Maijs. 27., 2010 - 06:37 pm
#

+1

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]tiesibsargs
date: Maijs. 28., 2010 - 10:03 am
#

aktuālā problēma - līdz 1. jūnijam, kā viņi prasa, izvākt mantas nevaru. plus, gribētos viņus tomēr kka sodīt par cūciskumu (par to, ka man jāizvācas, paziņo ar sms dažas dienas pirms termiņa).

tie ir galvenie punkti, kas ir degoši tagad.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]karuna
date: Maijs. 28., 2010 - 10:17 am
#

Es domāju, ka tev ir jākļūst nedaudz pieaugušam un jāsaprot, ka dāvana ir dāvana. Ja tu par brīvu mitinātos pie forša drauga viņa dzīvoklī, bet vienā dienā viņš ar tevi sastrīdētos un pateiktu "vācies laukā", tas būtu cūciski, bet tai pašā laikā likumiski tu neko nevarētu iesākt. Bet ja tu draugam būtu katru mēnesi kaut ko piķojis, tad tās jau būtu īres attiecības un viņš neko tādu atļauties nevarētu.

Atbildēt | Iepriekšējais