« previous entry | next entry »
Maijs. 19., 2010 | 03:06 pm
posted by: kr in pajautaa

Pirmo reizi mūžā taisīšu plovu, visas interneta receptes kaut kā nekā, tātad- kādas garšvielas mest klāt, lai būtu ar pēc iespējas izteiktāku garšu, varbūt pat ass? Šoreiz nav laika eksperimentiem, jāsanāk labam

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {8}

Не бывает атеистов в окопах под огнём

from: [info]dunkelheit
date: Maijs. 19., 2010 - 03:14 pm
#

jēra gaļu vāra kopā ar pāris kg burkānu un tikpat sīpolu (rīvētu). sāls, pipari, paprikas pulveris (ja grib asu, čili). kad gaļa pilnībā gatava liek klāt rīsus un nemaisa. starp rīsiem iespiež veselas ķiplokgalvas. kad rīsi gatavi, tad vualā. pats labākais plovs ever.

Atbildēt | Diskusija


Не бывает атеистов в окопах под огнём

from: [info]dunkelheit
date: Maijs. 19., 2010 - 03:16 pm
#

nu jā un pirmstam mazliet apcep

Atbildēt | Iepriekšējais


jaz ui

from: [info]dzjazhui
date: Maijs. 19., 2010 - 03:15 pm
#

Šādu jautājumu pavisam nesen uzdevu savai mammai, kuri ir oriģināla Uzbeku plova recepte. Kopija no viņa e -pasta:

Plovu gatavo sadi. Ieleju ellu, uzkarseju, tad pievienoju sipolus, cep
kamer zeltaini. pievieno sagrieztu galu, sali, saldo piparu garsvielu
krasai, tie nav asi.
Tad klat liek burkanus. Cep maisot 15 min., tad pievieno varitu
udeni,lai apsedz visu, veselus kiplokus atkal cep 15 min, nomazga pa to
laiku risus. lai apmeram 15 min. butu mitri, iznem kiplokus. Liek risus,
pielej verdosu udeni, lai kartigi visu apsedz, uz lenakas uguns vara 15
min. Izsledz atstaj kadas 15 min.,lai pagatavojas.
Produktu attiecibas: 300g sipoli,700-800 g vistas gala, 500 g burkani,
kadi 400 risi. Parasti si porcija atri aiziet, jo var est ari
aukstu.Gatavosanas laiks apmeram 1st15min., jo visu velams gatavot pa 15
min.

P.S. Tā garšviela "krāsai"ir sarkanās paprikas pulveris, kas garšu nekādu īpašo nedod, tā ka var iztikt

Atbildēt | Diskusija


Afs

from: [info]afs
date: Maijs. 19., 2010 - 03:28 pm
#

Bet vai nav tā ka tie sīpoli pārcepsies, kamēr gaļa uzcepsies, jo sīpoliem jau mazāk vajag. Bet te teikts kā pirmos jāliek un nav rakstīts ka jānoņem :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


jaz ui

from: [info]dzjazhui
date: Maijs. 19., 2010 - 03:30 pm
#

Es tā arī taisu, nav nekas man sadedzis. Zelatini pēc mana skatījuma, kad tie paliek caurspīdīgi, tad pielieku gaļu... nez man sanāk

Atbildēt | Iepriekšējais


skandaloza

from: [info]skandaloza
date: Maijs. 19., 2010 - 03:37 pm
#

Es taisu tāpat,taču vispirms lieku burkānus,jo tie cepas ilgāk,tad sīpolus un tikai tad gaļu.

Atbildēt | Iepriekšējais


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Maijs. 19., 2010 - 03:44 pm
#

Plovam pienākas kumins (aka romiešu ķimenes - bet ar mēru, jo garša ļoti specifiska).
Te ir recepte ar visādām garšvielām http://www.sapforums.lv/index.php?t=6744

Atbildēt


nova

from: [info]nova
date: Maijs. 19., 2010 - 05:48 pm
#

ir īpašais garšvielu maisījums plovam, kura sastāvā ir bārbeles un kumins un vēl visādas figņas. es pirku tirgū, sveramo, garša plovam dievīga.
un, protams, vesela ķiploka galviņa.

Atbildēt