pajautaa

Pašnodarbinātā statuss

« previous entry | next entry »
Apr. 23., 2010 | 11:40 am
posted by: flitta in pajautaa

Labdien. Man ir daži jautājumi par un ap pašnodarbinātā statusu.

1)Vai reģistrējoties kā pašnodarbinātajam ir iespējams iegūt kaut kādas sociālās garantijas no valsts, gadījumā, ja netiek sapelnīts iztikas minimums? Cik noprotu, bezdarbnieka pabalsts atkrīt, bet kā ar pārējām ofpcijām - valsts apmaksātiem kursiem kvalifikācijas celšanai, iespējai dabūt kaut kādas kompensācijas, t.i. - vai pēc tam var reģistrēties jel kādreiz par maznodrošināto, ja apstākļi piespiež?

2) kā ir ar māmiņu algu, ja strādā gan pamatdarbā, gan paralēli kā pašnodarbinātais vēl kaut kā mēģina kasīt naudu? No kā tiks aprēķināta māmiņas alga?

3)un visbeidzot - vai no tā statusa var atsacīties un kā? Jeb tas visu mūžu kā nolemtībā vilskies līdz?

Paldies par veltīto laiku jau iepriekš.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {36}

phoenix

from: [info]phoenix
date: Apr. 23., 2010 - 02:22 pm
#

mēs, man liekas, nu jau runājam par divām atšķirīgām lietām.
kur es kaut ko maldināju vai neprecīzi izteicos? Komentaŗs, ka es to pašu vien esmu teikusi tikai citiem vārdiem attiecas uz manu komentāru chimeirai, nevis tev.

Mēs tagad diskutejam komentaru izvērsumā, kurš aizsākās ar šo chimeras komentāru: http://klab.lv/community/pajautaa/6502420.html?thread=58270484#t58270484

Līdz ar to es runāju un diskutēju par šeit izteiktajām lietām.

rezumē:
1. chimera saka, ka pašnodarbinātais kā tāds nevar saņemt bezd. pab. no soc. nodokļa, kuru ir maksājis kā pašnodarbinātais.
2. es nenloiedzu chimeras teiktu, bet norādu (papildinu), ka pašndoarbinātaid var saņemt bezd. pab. gadījumā, ja pirms tam ir strādājis algotu darbu un par viņu ir maksāti soc. nodokļi (1. un 2. punkts viens otru neizslēdz, bet papildina!)
3. chimera man piekrīt
4. Tu komentē ar citiem vardiem to pashu, ko es pasaku komentara nr.2 (pec shii uzskaitijuma)
5. es norādu, ka tas ir tas pats, ko esmu pateikusi jau komentara nr.2
6. Tu saki, ka maldinoshi var saprast manu komentaru un pēc tam vel ieliec atsauci uz citu diskusijas atzaru. Es jau vienreiz paskaidorju un noradu, ka tu citā diskusijā pin iekšā vēl citu diskusiju, lai arī tas viss ir vienas tēmas ietvaros.
...
aiziet esošā diskusija par to, kurš ko kā teicis.

man joprojām šķiet, ka Tu esi kaut ko pārķēris vai pārpratis (usi).

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Apr. 23., 2010 - 02:29 pm
#

6. tieši tā, tu vispirms esi maldinājusi jautājuma autori/u ar šo "Es esmu daudz neprecīzas/ paŗprastas informācijas saistībā ar sīem pašnodarbinātajiem dzirdējusi.
kaut vai mītu, ka, esot pašnodarbinātais, nevar būt bezdarbnieks un saņemt bezdarbnieka pabalstu. VAR. un kā vēl var, esmu dzīvs piemērs.
Ja būtu klausījusi visādus bezdarbnieku ispektorus un grāmatvežus, tad tagad sūkātu īkšķi :) Viņi paši ļoti daudz, ko jauc."

tas, ka par to runā dažādos threados, neko nemaina. tu tikai vēlāk paskaidro, ka pabalstu tu esi saņēmusi ne par pašnodarbinātību. un vēl tu uzbrauc grāmatvežiem kā tādiem vispār. par to es tev jautāju, bet atbildi neesmu saņēmusi. varētu tikpat skaisti izvērst pa daudzpadsmit punktiem, ko?

Atbildēt | Iepriekšējais