pajautaa

radošuma jēdziens

« previous entry | next entry »
Feb. 14., 2010 | 11:41 am
posted by: au in pajautaa

es zinu, cik nekaunīgi ir to jautāt - bet
sava maģistra darba rakstīšanas nolūkos man vajadzētu paplašināt savas zināšanas par RADOŠUMA jēdzienu, radošuma avotiem.
vai Tu, cibiņ, neesi apveltīts ar kādu rakstu darbu par šo tēmu latviski (angliski māku atrast un arī atradu, bet tad tur ir sākts runāt par kognitīvo psiholoģiju un citiem tādiem zvēriem, ko angliski man saprast ir pagrūti) un negribētu man iedot palasīties? solos neko nekopēt un nezagt, vienkārši es atduros pret savām zināšanas robežām, kas nedaudz velk visu MD rakstīšanas procesu.

Paldies!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {7}

pelican

from: [info]pelican
date: Feb. 14., 2010 - 12:19 pm
#

tā gan nav akadēmiska literatūra, bet opītis Ošo ir diezgan savrupi un interesanti sarakstījis par šo tēmu grāmatu "Jaunrade," viņam gan tās idejas ir bieži pretrunīgas, bet pietiekami kolorītas, lai veidotos dialogs sevī.

Atbildēt | Diskusija


pelican

from: [info]pelican
date: Feb. 14., 2010 - 12:21 pm
#

pieejama man šķiet visās biblenēs

Atbildēt | Iepriekšējais


raivis_purins

from: [info]raivis_purins
date: Feb. 14., 2010 - 12:46 pm
#

Es tūlīt varētu tev vienu lapaspusi no Aristoteļa Nikomaha ētikas nobildēt.

Atbildēt | Diskusija


austra

from: [info]au
date: Feb. 14., 2010 - 12:52 pm
#

brīnumaini!
;)

Atbildēt | Iepriekšējais


dominika

from: [info]dominika
date: Feb. 14., 2010 - 12:56 pm
#

Es, cīnoties ar saviem rakstu darbiem, lai pēc 4 gadu pārtraukuma tiktu pie bakalaura grāda, kā lielisku dažādu viedokļu apkopojumu atklāju LU rakstu krājumus, kas iznāk regulāri par dažādām tēmām. Lūk - http://www.lu.lv/apgads/izdevumi/lu-raksti/ - daļējs saraksts (tikai no 2004. gada un, piemēram, sērija Komunikācija nav atrodama), un daudzi raksti pieejami arī elektroniski! Iesaku pēc atslēgvārdiem pameklēt arī bibleņu elektroniskajos katalogos. Bet LU rakstu krājumos interesantus "radošuma" aspektus, manuprāt, varēt atrast gan Psiholoģijas, gan Socioloģijas, gan Komunikācijas sērijā, jo "radošums" ir visai daudzšķautņains un ietilpīgs jēdziens, kuru var aplūkot dažādās dimensijās un kontekstos - es jau nezinu, kādā Tev vajag.
Bet, ja Tev ir laiks, iesaku tomēr mēģināt paplašināt zināšanu loku ar angļu tekstiem. Latviski nav un nekad nebūs tik plašs avotu klāsts kā svešvalodās, un tas mums nāk par labu visādos līmeņos, ka zināšanu bāze tiek atjaunināta un paplašināta.

Atbildēt


raivis_purins

from: [info]raivis_purins
date: Feb. 14., 2010 - 01:01 pm
#

http://www.reflekss.lv/img/au.jpg

Atbildēt


cits

from: [info]garamgajejs
date: Feb. 14., 2010 - 01:12 pm
#

Ieteiktu paskatīties šo - http://www.jr.lv/lv/veikals/prece/index.html?shop_id=309715

Atbildēt