pajautaa

« previous entry | next entry »
Okt. 21., 2009 | 06:14 pm
posted by: walkire in pajautaa

čau, draudziņi.
vai kāds no jums ir garšojis šito te lazanju? [ http://cosmo.lv/images/lietotaju_blogi/1248340676.jpg ]
kādi ir rezultāti pēc 35-40 minūtēm krāsnī? vai man vienīgajai tā izskatās pēc mērcē peldošām nūdeļlāpām bez jebkādas formas?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {20}

o515

from: [info]o515
date: Okt. 22., 2009 - 01:47 am
#

Nu man jau liekas, ka pašam jātaisa, daudz gardāk sanāks.

Novāram tos lasagna makaronus. Sataisam tomātu mērci: nepieciešami lobītie tomāti bundžās (nu tie, kas bez ādas), tikai jāskatās, lai viņi ir absolūti bez nekādām piedevām, resp. bez sāls un citām garšvielām, tikai tomāti un ūdens; Tos tomātus (bez ūdens, kas bundžā) samaucam kādā traukā un samaļam ar blenderi, vai, ja tāds nav, ar kko viņus saspaidam mērcei līdzīgā substancē; pievienojam sāli, piparus, basilico un Olīveļļu (extra virgine); baziliku var likt vairāk, ja šis ļoti patīk; bazilika vietā var lietot arī oregano.
Malto gaļu izvāram.
Uztaisam vēl vienu mērcīti - balto, ja gribam. (piemēram, miltu mērci vai saldā krējuma mērci) Miltu mērci jau būtu jāzin kā taisīt, saldā krējuma mērcei vnk katliņā ielej saldo krējumu un vāra, piemetot klāt sāli, var piemest klāt nedaudz šķiņķa garšai vai kādu sēni.
tālāk visu dziļajā cepešpannā sākam kārtot pa slāņiem, kā nu kuram patīk. gaļa-tomātu mērce-lasagnia-baltā mērce-lasagnia-gaļa-tomātu mērce-lasagnia-baltā mērce-nedaidz siera.

Tāda vismaz ir mana izpratne par lasagna, galvenais ir uztaisīt patiešām labu tomātu mērci. Eksperimentējot var mest klāt visādas olīves, tunci, baklažānu šķēlītes, etc

Buon appetito!

Atbildēt | Diskusija


from: [info]lotele
date: Okt. 22., 2009 - 04:35 am
#

kkad izrēķināju, ka pašam nolobīt izdevīgāk kā pirkt bundžās. (iegriež krustiņu tomātā, aplej ar karstu ūdeni, mazliet nogaida un mierīgi nomizo, pat nav liela ķēpa)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


o515

from: [info]o515
date: Okt. 22., 2009 - 11:52 pm
#

protams izdevīgāk, vnk man nepatīk viņus lobīt ar to karsto ūdeni un, ja pērk normālus lobītos tomātus (pelati) no itālijas, tad viņiem garša tomēr ir bik savādāka kā mūsu tomātiem (nu vismaz apziņa tāda ir, pēc tam garšīgāk ēdās)

Atbildēt | Iepriekšējais


x

from: [info]walkire
date: Okt. 22., 2009 - 06:58 pm
#

mhm, paldies. (: buus jaizmeegjina pashai beidzot.

Atbildēt | Iepriekšējais