o515

Okt. 22., 2009 | 01:47 am
No:: o515

Nu man jau liekas, ka pašam jātaisa, daudz gardāk sanāks.

Novāram tos lasagna makaronus. Sataisam tomātu mērci: nepieciešami lobītie tomāti bundžās (nu tie, kas bez ādas), tikai jāskatās, lai viņi ir absolūti bez nekādām piedevām, resp. bez sāls un citām garšvielām, tikai tomāti un ūdens; Tos tomātus (bez ūdens, kas bundžā) samaucam kādā traukā un samaļam ar blenderi, vai, ja tāds nav, ar kko viņus saspaidam mērcei līdzīgā substancē; pievienojam sāli, piparus, basilico un Olīveļļu (extra virgine); baziliku var likt vairāk, ja šis ļoti patīk; bazilika vietā var lietot arī oregano.
Malto gaļu izvāram.
Uztaisam vēl vienu mērcīti - balto, ja gribam. (piemēram, miltu mērci vai saldā krējuma mērci) Miltu mērci jau būtu jāzin kā taisīt, saldā krējuma mērcei vnk katliņā ielej saldo krējumu un vāra, piemetot klāt sāli, var piemest klāt nedaudz šķiņķa garšai vai kādu sēni.
tālāk visu dziļajā cepešpannā sākam kārtot pa slāņiem, kā nu kuram patīk. gaļa-tomātu mērce-lasagnia-baltā mērce-lasagnia-gaļa-tomātu mērce-lasagnia-baltā mērce-nedaidz siera.

Tāda vismaz ir mana izpratne par lasagna, galvenais ir uztaisīt patiešām labu tomātu mērci. Eksperimentējot var mest klāt visādas olīves, tunci, baklažānu šķēlītes, etc

Buon appetito!

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: