pajautaa

Lassi

« previous entry | next entry »
Jun. 30., 2009 | 03:43 pm
posted by: zetinja in pajautaa

Kādā procesā, kādām sastāvdaļām mājas apstākļos bez lielas piepūles pagatavot gardāko lassi?

upd. Runa ir par dzērienu, nevis par zivīm.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {14}

from: [info]gazania_rigens
date: Jun. 30., 2009 - 03:54 pm
#

lasi mazliet apberam un iemasējam ar sāli un cukuriņu, tad ar ādu uz leju liekam uz folija, uzliekam sviesta piciņas un sīpolus ripās, tad aiztinam visu ciet un liekam cepeškrāsnī uz min 15. Tad izņemam, pārberam ar sasmalcinātām dillītēm un ieliekam vēl uz 5min. Tad ņemam ārā un ar gardu muti notiesājam :)

Atbildēt | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Jun. 30., 2009 - 04:11 pm
#

:DD /nedaudz skjeersaam noshaavi, bet paldies par recepti - noderees ;)/

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]gazania_rigens
date: Jun. 30., 2009 - 04:21 pm
#

njaa-es aizdomājos, kad pēc iepostošanas ieraudzīju otru "s" burtu.. atvainojos... esmu gaišmate (blush)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Jun. 30., 2009 - 04:41 pm
#

Nekas. Izklausās ņammīgi. :D

Atbildēt | Iepriekšējais


tante

from: [info]tante
date: Jun. 30., 2009 - 04:09 pm
#

zivi vai indiešu dzerekli?...

Atbildēt | Diskusija


Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Jun. 30., 2009 - 04:12 pm
#

dzerekli. Es esmu dzērusi daudz un dažādus gan konsistences, gan garšas ziņā. vot i aizdomājos pēc receptēm kā katram tīk šamo gatavot.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: anonīmiķis
date: Jun. 30., 2009 - 04:11 pm
#

1. Apeļļojam, apslakam ar citronu sulu, mazliet sāls, mazliet piparu, liekam uz pannas un cepeškrāsnī, pēc minūtēm 15, laukā.

2. Laša fileju, apviļājam sālī (ar visu ādiņu), liekam bļodā pa virsu slogu (var sķīvi, kas lien attiecīgajā bļodā, tam virsū ūdeni burkā). Pēc pāris dienām, nolejam radušos šķidrumu, sagriežam šķēlītēs, liekam uz grauzdētas maizes, kas apsmērēta ar sviestu, pa virsu pipari un svaigu sarkano sīpolo šķēlītes.

Labu apetīti!

Atbildēt | Diskusija


from: anonīmiķis
date: Jun. 30., 2009 - 04:12 pm
#

Kamēr rakstīju, vairs nav aktuāli, iepriekšējais komments vairs nav spēkā. =)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Jun. 30., 2009 - 04:13 pm
#

bet vienalga paldies. Man garšo zivis. :D

Atbildēt | Iepriekšējais


Dūda

from: [info]zhagata
date: Jun. 30., 2009 - 04:28 pm
#

Sastāvdaļas:
2 glāzes rjaženka (vai paniņas, ja grib mazāk treknu)
1 glāze ledusauksta ūdens
1 mango mīkstums (var arī zemenes, upenes, banānus, bet tilpums lai ir ap glāzi, pusotru)
½ glāzes brūnā cukura
½ TK kanēļa
½ TK ingvera
¼ TK koriandra
¼ TK kardomona
Gatavošana:
Visu kārtīgi sablenderē. Ja kāda no garšvielām nepatīk, var nelikt, protams.

Atbildēt | Diskusija


Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Jun. 30., 2009 - 04:41 pm
#

Danke! ;)

Atbildēt | Iepriekšējais


crescendo

from: [info]crescendo
date: Jun. 30., 2009 - 06:11 pm
#

½ glāzes brūnā cukura ??? Tik daudz?

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]sita
date: Jun. 30., 2009 - 09:48 pm
#

Kefīra paku un persiku sulas paku salejam trīslitrenē, izmaisām, atdzesējam. dzeram.

Atbildēt | Diskusija


Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Jul. 1., 2009 - 09:45 am
#

budžeta variants. ideāli. :D

Atbildēt | Iepriekšējais