man liekas pēc tā extra virgin olive/virgin olive/olive, kur extra ir vismazāk rūgta un garšīgākā (pieņemot, ka rūgts = negaršīgs), parastā olive var dabūt rūgtumu, jo nav patīkamās smaržas/garšas.
dažādām olīveļļām ir dažādas garšas - citām rūgtenas un piparotas, citām zāļainas un maigas. to, kāda olīveļļai ir garša, principā var uzzināt tikai pagaršojot, taču ikvienai pirmā spieduma (extra virgin) eļļai garša būs spēcīgāka un izteiktākā, tāpēc, ja baidies, ka varētu būt rūgta, var paņemt pomace, kurai parasti vispār nav gandrīz nekādas garšas.
godīgi sakot, nosaukumus uz pudelēm slikti atceros. zinu, ka stipri rūgta ir viena tāda olīveļļa, ko rimi pārdod lielās, tumšzaļās kantainās pudelēs bez apaļiem stūriem, šķiet, ka itāļu, bet baidos samelot. taču varu ieteikt iegriezties kādā no Vom Fass veikaliem, tur var pagaršot un izvēlēties sev tīkamāko. drusku dārgāk gan kā lielveikalā sanāk.
from: sailenc
date: Jun. 4., 2009 - 12:06 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: goddes
date: Jun. 4., 2009 - 12:18 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: kemune
date: Jun. 4., 2009 - 01:10 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: goddes
date: Jun. 4., 2009 - 01:15 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: hessin
date: Jun. 4., 2009 - 02:25 pm
#
Atbildēt
from: aleja
date: Jun. 4., 2009 - 02:48 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: brr
date: Jun. 4., 2009 - 03:46 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: aleja
date: Jun. 4., 2009 - 03:58 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: aleja
date: Jun. 4., 2009 - 03:59 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais