pajautaa

izraela

« previous entry | next entry »
Maijs. 15., 2009 | 12:32 pm
posted by: branwen in pajautaa

labdien,
Izraelas vestniecibas lapa noskaidroju, ka ipasa viza latvijas pilsoniem nav nepieciesama, bet mani samulsinaja teikums: "Lēmumu par Jūsu iebraukšanu valstī pieņem Izraēlas robežsardze. "
´ko tas nozime prakse? ja robezsardzei nepatiks mana frizura, vini var mani neielaist valsti? un ka ir braucot atpakal, vini pienem ari lemumu par to, kuru izlaist, kuru ne?
kads pieredzejis Izraelas braucejs varbut varetu padalities iespaidos par to robezsardzi.
paldies jau ieprieks!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {21}

sara

from: [info]sara
date: Maijs. 15., 2009 - 01:09 pm
#

par dokumentiem- nekas nenotiks, ja viņi nav līdzi- un tieši otrādi drošāk ir viņus nenesāt līdz- jo ir audzis noziedzības līmenis, mani pašua apzaga pagājušo gad

par somām- uzskatu, ka mierīgi var nēsāt līdzi, bet jārēkiņās, ka pie visām kafejnīcām un lielviekaliem pārbaudīs, bet tikpa labi pārbaudīs arī mazu somu- tas viss ir korekti noorganziēts un nav pilnīgi nekāds apgrūtinājums- jau cetrutā dienā - man tā bija kā rutinā, kur eju tur atuoma'tā rādu somu- t;ā viņi visi dar aun tas ir o.k.

- ja būs saņemti kaut kādas ziņas apr draudiem, it sevišķi bieži tas ir Jeruzālēmē, tad arī visos sabiedriskajos transportos pārbaudīs somas un drošibnieks var uz aci ķatīt cilvēkus, arābiem visiem liek uzrādītī ID, vai sēdina ārā no sabiedriskā. Ja esi eiropeiska paskata, tad uz tevi tas neattieksies un principā tev neviens neko neprasīsi- vismaz man tā ir bijis pāris reizes un neviens nekādus dok. vai ID neprasa, bet ārābus krata

Tāpat, ja brauksi no Tel Avivas uz Jeruzālemi autoostā arī ir security kontrole tāpa't gandrīz kā lidostā, somas iet caur skaneri- bet tā arī ir rutīnas procedūra, un, ja nav saņemtas ziņas par kaut kādu iepsējamu aktivi8tāti, tad tas viss ir nu pilnīgā rutīna par, ko nevajag uztruakties

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]crash_and_burn
date: Maijs. 15., 2009 - 01:17 pm
#

Nu dokumentus es nēsāju līdzi - pārsvarā autovadītāja apliecību. Pasi turēju viesnīcas seifā... Bija pāris reizes, kad paprasīja - tā kā bija ko parādīt, tad nezinu vai ir problēmas vai nav, gadījumos, kad nav...

Par somām - mans ieteikums bija nenēsāt lielu somu, jo tad ir jāgaida, kamēr viņi pa viņu izrakājās... Man tas problēmas nesagādāja, jo apkārt pārsvarā staigāju ar mugursomu, kurā ir tikai dators + papīri...

Par sabiedrisko nevaru teikt, jo es pārvietojos ar takšiem visas reizes, kad tur biju. Pārsvarā bija krievu vadītāja, tā ka bija ar ko parunāt :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Branwen

from: [info]branwen
date: Maijs. 15., 2009 - 01:20 pm
#

paldies par izsmelosajiem komentariem! mani tomer satrauc ta izprasnasana pie izlidosanas, tur minuti minute jaatstasta viss celojums? un vai bagaza vini kaut ko ipasu mekle? varbut ir kadas lietas, ko labak nepirkt un neparvadat? un kada viniem ir attieksme pret fotoaparatiem, liks visas sabildetas bildes radit?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Maijs. 15., 2009 - 01:27 pm
#

Visas bildes nē, tikai kailfoto ;-)

Atbildēt | Iepriekšējais


sara

from: [info]sara
date: Maijs. 15., 2009 - 01:30 pm
#

KISS- keep it stupid simple. Nesatraucies paŗlieku. Man piemērma pēdējā reizē vispār neko neprasīja.

Ko es iesaku
1. pašā sākumā esi pārliecināta- un jau sagatojusi divas lietas, mērķi kāpēc brauc, ko gribi redzēt - un te es saku, močī uz vēsturiskām un kritietības vērtībām, tas viņiem vissaprotmaākais. Un , sagatavo viesnīcu. ja tas viņus pārliecinās, tad es domāju 5-7 minūšu laikā tu būsi valstī. Jo jautājums būs k''apēc tieīs IZarālē, ko Jūs šeit gribat daŗit ? Vai Jūs esat bijusi citās arābu valstīs ? Vai Jums ir draugi vai apziņas kādā arābu valstī ? Kādi ir Jūsu plāni IZraelā? Kur Jūs pametīsieties? nu tādā garā Galvenais nenonākt līdz izprašņāšanai, jo tad pasāi negribot kaut ko vari saliast grīstē.
2. Somā iebraucot pilnīgi vienalga, kas te vtur ir. Šo ņem vērā izbraucot- viņi tev to somu, ja kaut kas nepatiks pa koskam izmočīs. Izbraucot tiešām neņem neko tādu - nu piemerām, mana kļūda biaj - ka es biju ielikusi mālu pikuci no dead sea, kaut kad sen,sen, un tad par to atrāvos par pilnu programmu. A tā- suvenīri, krēmi kaut kādi- tas viss ir o.k. ja arī pārbaudīs atpakļaceļā tad nu - pohuj tev.
3. Fotoaparāti o.k. man nekad neākda problēma nav bijusi
4. Nu izbraucot tevi var pratināt- pagājusā reizē mani maz pratināja. Bet nu bija viltīgi- mani pavadīja draudznes vīrs- un viņi viņam uzdeva jautājumus ivritā- es ivritu saprotu, bet net tik labi, un tad viņi noklausījas, ko viņs teica, un to pašu uzdeva man. bet bieži vien tie ir it kā stulbi jautājumi- piemērma man- kāpēc man tik garš atvaļinājums 2 nedēļas? kur es biju bez Tel Avivas- cik ilgi ? Ko es darīju Jeruzālemī ? Ar ko kontaktējos? Vai es tur iepazinos ar kādu? nu tādā garā. Bet nu mani baigi ātri palaida pagāaušoreiz.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]po
date: Maijs. 15., 2009 - 04:40 pm
#

Jou, man liekas, ka par kristietību tur labāk totāli klusēt, jo kristietība ir judaisma (sātana sinagoga), žīdu un izraēlas lielākais ienaidnieks. Viņu svētākā grāmata Talmuds māca, ka Jēzus vārās ellē sūdu katlos (srsly). Tā ka labāk ir izlikties par sātanistu vai ateistu. Turklāt, tā kā Izraēla ir visrasistiskākā valsts pasaulē, tad ieteicams slavēt žīdus, uzkārt kaklā heksagrammu un slavēt Izraēlas valsti + pateikt kko nievājošu par palestīniešiem un arābiem. Bet to visu labāk tā neuzkrītoši, pāris jociņos.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sara

from: [info]sara
date: Maijs. 15., 2009 - 05:36 pm
#

1. kristieši ir viens no lielākjaiem ieņēmuma avotiem - tūrismā- tāpēc viņi kā ebreji uz to skatās kā uz ienākumu naudu- un viņiem ir pohuj- domā, ka viņi ir stulbi. Tur katru gadu tūkstošiem kristiešu brauc, līdz ar to viņi ļoti labi zin, kas ir, kas. un atklāti nekas tāds netiks izrādīts.
2. tas, ko tu iesaki ir pilnīgi garām, tā neviens nezuvedās, ja grib tikt valstī. neka snav ne jāslavē ne jāpeļ, jo jebkādas pārmērības rada aizdomas

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]po
date: Maijs. 15., 2009 - 05:46 pm
#

Protams, protams, es tikai dauzos.

Atbildēt | Iepriekšējais