pajautaa

« previous entry | next entry »
Mar. 19., 2009 | 11:15 pm
posted by: gwendolina in pajautaa

1. Kādu efektu rada tas, ka vienlaicīgi tiek izslēgtas elektrības ierīces lielās teritorijās? Vai nav kaut kāds "sitiens" vai kaut kas tāds, kas var sačakarēt sistēmu? Respektīvi, vai vienlaicīgi daudzi cilvēki izslēdzot elektorierīces var radīt kaut kādus defektus visos tajos transformatoros un tīklos un bla bla? Teiksim, ja izslēdz VISU kādos 3000 dzīvokļos vai 10000 dzīvokļos?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {6}

pry

from: [info]pry
date: Mar. 19., 2009 - 11:26 pm
#

Izslēdzot atsevišķu patērētāju, rodas saucamā reaktīvā strāva vai spriegums, neatceros, kur tie gadi kad mācījos. It kā varot redžet, ka spuldze izslēgšanas brīdī drusku spožāka kļūst. Nu, tad atteicīgi ļoti daudz patērētājus vienlaicīgi izslēdzot, domāju, būs jūtams efekts apakšstacijām :)

Atbildēt


from: anonīmiķis
date: Mar. 20., 2009 - 12:03 am
#

imho, var gan kas slikts notikt

teorētiski pret to noteikti ir kaut kādas aizsardzības iebūvētas

prakstiski visādi var gadīties

Atbildēt


from: [info]santech
date: Mar. 20., 2009 - 12:11 am
#

izglāb koku - nosit bebri.. t.i. izglāb savu dzimto hes un nepiedalies visādās muļķīgās bezjēdzīgās akcijās. ja mātei dabai lemts mirt tad tā mirs arī bez visādām palīdzības akcijām

Atbildēt


Aizliegts Viljams

from: [info]aizliegts_v
date: Mar. 20., 2009 - 08:44 am
#

Emmm... nu patiesībā daudz sliktāk ir, ja vienlaicīgi ieslēdz daudzus patērētājus. Bet arī izslēdzot parādās nelielas problēmas, galvenokārt gan elektrostacijās un sadalēs, kur samērā operatīvi liekā jauda jānovirza citiem patērētājiem.

Atbildēt


Mazais meža dīvainītis ar sviesta burku rociņā

from: [info]savaadaisu
date: Mar. 20., 2009 - 12:09 pm
#

Kaut kāda reakcija jau ir, bet neticu ka mūsdienās tas vairs daudz ko maina. Citas tehnikas vienības. Krievu laikos gan varētu būt pzdc. Visi tie trafi un lampas ...
Tagad tādi mazjaudas patērētāji mums ir, ka diez vai ka apakšstacijās tas kaut ko mainītu, kā arī aizsardzība pret tādiem pasākumiem ir paredzēta.

Pie ieslēgšanas gan varētu būt gļuki ar piegādi.

Atbildēt


MikusR

...

from: [info]ugunszirgs
date: Mar. 20., 2009 - 02:36 pm
#

- iedomā, kas notiks, kad pēc saskaņotās izslēgšanas visi reizē "rubīs" iekšā...

Atbildēt