pajautaa

saldēta pīrāgu / bulciņu mīkla

« previous entry | next entry »
Dec. 9., 2008 | 06:05 pm
posted by: starsailor in pajautaa

Man ir nopirkta tā saldētā mīkla bez rauga, kas ir plāksnēs jau gatava. Kāds ir kaut ko cepis? Kā to labāk darīt? Ja kas, man ir pieejama TIKAI mikrene ar grilla funkciju :D
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {13}

tante

from: [info]tante
date: Dec. 9., 2008 - 06:13 pm
#

mīklu atlaidini...
atkarībā ko gribi cept - ja "austiņas" - atlaidinātu plāxni nozied ar sakultu olu, pārkaisi ar cukuru un no abām pusēm velōt savel divkāršā veltnītī - pēc tams agriez, cep cepeškrāsnī 200 grādos pa vidu 20 minūtes...

ja gaļas (kāpostu, olu, karutpeļu,) pīrādziņus - atlaidināto plāksni sagriez vienādos četrstūros, malas nozieķē ar olu, uz viena sāna(trīstūrīgi tjipa) liec pildījumu, otru malu pārcel pāri un cieši saspied, nosmērē ar olu, cep 200 grādso pa vidu 20 minūtes..

ja ievārījuma, marmelādes, ābolu maizītes - atlaidināto plāksni sagriez vienādso četrstūros, katru četrstūri izveltnē, pa vidu liec pildījumu, malas sacel pāri kā koncertam - stuŗi pret stūri un kārtīgi saspied/sastprini.. nozied ar olu, cep 200 grādos pa vidu 18 minūtes..

ja ābolus mīklā - atlaidinātu mīklu sagriež vienādos četrstūros, pa vidu liek ābolu, malas sacēl pāri līdzīgi kā izvārijuma maizītēm - stūri pret stūri, utt...

man ar ir mikrene ar grila funkciju, bet pīrāgus nekad neesmu tajā cepusi.. man šķiet, ka pīrāgu cepšanai vajag mikreni kurai vēl papildus ri arī konvekcijas funkcija.:)

Atbildēt | Diskusija


...

from: [info]malfor
date: Dec. 9., 2008 - 11:29 pm
#

Starp citu, kā tiesi gatavo olpīrāgu pildijumu?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Dec. 10., 2008 - 01:40 am
#

vāītas olas sakapā, piekapā klāt lokus vai sīpolus, var arī nedaudz dilles, sāls, ļoti maz krējuma - visu samaisa viendabīgā masā.:)

Atbildēt | Iepriekšējais


tante

from: [info]tante
date: Dec. 9., 2008 - 06:16 pm
#

man domāt paprovē no sākuma tia mikrenē kādu gabaliņu mīklas 9atlaidinātas) prosta bez nekā (ar olu moš nozied virspusi un cukuru pārkaisi) dažādos grila režimos pacept un pavērto Kas Iznāx...

ja tā izdarīsi, labprāt izlasītu atskaiti.:)

Atbildēt | Diskusija


starsailor

from: [info]starsailor
date: Dec. 9., 2008 - 06:21 pm
#

oo, super, liels paldies, paproveshu :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Nepabeigtā dienasgrāmata

from: [info]dienasgramata
date: Dec. 9., 2008 - 06:33 pm
#

grila funkcija derēs, tikai neslēdz mikroviļņus, tad mīkla ātri pārvērtīsies melnā plastmasā

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


starsailor

from: [info]starsailor
date: Dec. 9., 2008 - 06:38 pm
#

a apakša nebūs jēla???

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Sapnix

from: [info]rudzupuke
date: Dec. 9., 2008 - 07:18 pm
#

jēla nebūs, bet nebūs brūna. esmu pīrāgus cepis mikrenes grillā. palīdz pēc puses laika apgriezt otrādi

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


starsailor

from: [info]starsailor
date: Dec. 9., 2008 - 07:26 pm
#

es arī tā daru :D

Atbildēt | Iepriekšējais


starsailor

from: [info]starsailor
date: Dec. 9., 2008 - 07:50 pm
#

sanāca burvestīgi, tieši tā kā vēlējos. Ar āboliem, kanēli un ar žāvētu gaļu un sieru. ŅAmmm...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Dec. 9., 2008 - 07:55 pm
#

pastāsti sīkāk kā tieši darīji.:)

moš ar savākšos kādreiz un paprovēšu, lai gan parasti pīrāgus cepāju el.cepešpečkā.:)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


starsailor

from: [info]starsailor
date: Dec. 11., 2008 - 09:55 pm
#

Nu kā, izdarīju tā, kā teici. Vispirms atsaldēju mīklu, tikmēr sagriezu ābolus, samaisīju ar cukuru, vaniļas cukuru un kanēli, sakūlu oliņu, ar ko sasmērēt. Kad mīkla atsila, to sagriezu 4stūros un iepildīju ābolu mistrojumu , aiztaisīju ciet malu, veidojot 3stūrīšus, maliņas ar dakšiņu aizpiedu ciet. Pārsmērēju ar olu.
Tad ieslēdzu mikreni uz grilla režīmu (tikai grillu, bez ,mikroviļņiem), kādas 3 minūtes pasildīju krāsniņu un tad uz 6-7 minūtēm liku cepties. Pēc tā laika izņēmu ārā, apmetu riņķī pīradzīņus, apsmērēju atkal ar olu (jo šitā jau sanāks tā īstaā puse pēc tam) un liku cepties vēl uz 5-7 minūtēm. Tad , kad nopīkst mikrene, ņem laukā un ēd. ar tēju vai pienu, ņamīii....

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Dec. 11., 2008 - 10:07 pm
#

aha, skaic.:)
paldies.:)
vaidzēs man ar kādreiz mikrenē paprovēt pacepāt pīrāgus.:)

Atbildēt | Iepriekšējais