pajautaa

saldēta pīrāgu / bulciņu mīkla

« previous entry | next entry »
Dec. 9., 2008 | 06:05 pm
posted by: starsailor in pajautaa

Man ir nopirkta tā saldētā mīkla bez rauga, kas ir plāksnēs jau gatava. Kāds ir kaut ko cepis? Kā to labāk darīt? Ja kas, man ir pieejama TIKAI mikrene ar grilla funkciju :D
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {13}

tante

from: [info]tante
date: Dec. 9., 2008 - 06:13 pm
#

mīklu atlaidini...
atkarībā ko gribi cept - ja "austiņas" - atlaidinātu plāxni nozied ar sakultu olu, pārkaisi ar cukuru un no abām pusēm velōt savel divkāršā veltnītī - pēc tams agriez, cep cepeškrāsnī 200 grādos pa vidu 20 minūtes...

ja gaļas (kāpostu, olu, karutpeļu,) pīrādziņus - atlaidināto plāksni sagriez vienādos četrstūros, malas nozieķē ar olu, uz viena sāna(trīstūrīgi tjipa) liec pildījumu, otru malu pārcel pāri un cieši saspied, nosmērē ar olu, cep 200 grādso pa vidu 20 minūtes..

ja ievārījuma, marmelādes, ābolu maizītes - atlaidināto plāksni sagriez vienādso četrstūros, katru četrstūri izveltnē, pa vidu liec pildījumu, malas sacel pāri kā koncertam - stuŗi pret stūri un kārtīgi saspied/sastprini.. nozied ar olu, cep 200 grādos pa vidu 18 minūtes..

ja ābolus mīklā - atlaidinātu mīklu sagriež vienādos četrstūros, pa vidu liek ābolu, malas sacēl pāri līdzīgi kā izvārijuma maizītēm - stūri pret stūri, utt...

man ar ir mikrene ar grila funkciju, bet pīrāgus nekad neesmu tajā cepusi.. man šķiet, ka pīrāgu cepšanai vajag mikreni kurai vēl papildus ri arī konvekcijas funkcija.:)

Atbildēt | Diskusija


...

from: [info]malfor
date: Dec. 9., 2008 - 11:29 pm
#

Starp citu, kā tiesi gatavo olpīrāgu pildijumu?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Dec. 10., 2008 - 01:40 am
#

vāītas olas sakapā, piekapā klāt lokus vai sīpolus, var arī nedaudz dilles, sāls, ļoti maz krējuma - visu samaisa viendabīgā masā.:)

Atbildēt | Iepriekšējais