pajautaa

Darbs Spānijā

« previous entry | next entry »
Dec. 8., 2008 | 10:44 pm
posted by: mezzanine in pajautaa

Sveiki, latviešu meitēni un puikas!

Apstākļu sakritības rezultātā ir pienākusi tā izdevība, kad varu kopā ar draugu aizlaist padzīvot ārpus Latvijas uz kādu gadu, un mēs kā viens vēlamies uz Spāniju. Protams, ka galu mums tur nav, un protams, ka valodu neprotam, taču ātri mācamies, neuzskatām to par nepārvaramu problēmu. Vai kāds no jums ir bijis strādāt/dzīvot/ilgstoši ceļot Spānijā? Es nedomāju darbu zemeņu laukus vai lauksaimniecību vispār. Vēlamies tur ne tikai strādāt strādāšanas pēc, bet arī piedzīvot, redzēt, iepazīt, ceļot, iemīlēt šo zemi vēlreiz un vēlreiz, un nosauļoties, gulšņājot pludmalē. =)
Varbūt Tev ir kāds ieteikums, padoms, zināšanas, pieredze, kurā vēlies dalīties? Paldies! :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {13}

Ilse Kahrklis

from: [info]ld
date: Dec. 8., 2008 - 10:56 pm
#

atrodi draugos domubiedru grupu Spanija. vai pie arzemniekiem Lailu. vinja Tev visu izstastis. diezgan pretimnakosha cilveka iespaidu atstaj.

Atbildēt


from: [info]atis
date: Dec. 9., 2008 - 08:39 am
#

tur mazas algas. nu salīdzinoši mazas mazkvalificētajos darbos, jo daudz afrikāņu imigrantu, tā ka strādāt var sanākt krietni vairāk nekā gribētos.

turklār krīzes laikā sākas nopietnas bezdarba problēmas. kursabiedrs katalānis brīvlaikā gribēja pāris nedēļas kaut ko vienkāršu piestrādāt (Barselonā), izrādās, ka brīvu vietu nekur nav un ja ir, tad šausmīga konkurence. ar domu, pašu spāņu/katalāņu vidū, par imigrantiem nemaz nerunājot, tiem nav cerību.

bet tā jau paceļot forši, klimats labs un cilvēki arī. es gan nebrauktu, ja nebūtu precīzi zināms kas un kā ar finansēm.

Atbildēt


Feja

from: [info]pupainaliiza
date: Dec. 9., 2008 - 09:48 am
#

Es arī zinu vienu meiteni, kas tāpat ar draugu aizbrauca uz Spāniju. Iekrāt pilnīgi neko nevarot, bet nu.. tomēr abi taču Spānijā!

Atbildēt


Thief

from: [info]thief
date: Dec. 9., 2008 - 09:51 am
#

Pašlaik oficiālais bezdarbs Spānijā ir 11%. Neoficiālais, kā noproti, mēdz būt vēl augstāks. Informācijai.

Atbildēt


from: anonīmiķis
date: Dec. 9., 2008 - 10:41 am
#

Viena mana draudzene pagājušogad aizbrauca pie drauga padzīvot. Pusgadu darbu nevarēja atrast, iedzīvojās parādos. Otrajā gada pusē darbu atrada labu un visus parādus nomaksāja. Bet pēc viņas vārdiem rādās, ka bez spāņu valodas zināšanām tur īsti nav ko darīt.

No otras puses vēl viena draudzene-hipijs stāstīja, ka var normāli uzvārīties ar hennas zīmējumu taisīšanu pludmalē. Tā ka ja gribās vāļāties pļažā, siltumā un vēl kaut ko nopelnīt, es domāju šis ir apsverams gadījums. Lai gan jāatzīst arī hipiju vērtību skala ir savādāka, es nezinu cik "normāli uzvārījās" ar tiem zīmējumiem.

Atbildēt


Ūūlę

from: [info]chimera
date: Dec. 9., 2008 - 11:20 am
#

[info]burunduks, dzīvo un strādā spānijā, saka, ka forši. vari pieklauvēt cibā, uzjautāt.

Atbildēt


from: [info]kangaroo
date: Dec. 9., 2008 - 12:11 pm
#

Ir viens padoms. Kad sauļosieties, lietojiet aizsargkrēmu, jo saule tur ir žiperīgāka kā pie mums.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]1234
date: Dec. 9., 2008 - 12:37 pm
#

Viss atkariigs, no taa, pie kaadiem apstaakljiem esat pieradusshi, ar ko nodarbojaties un cik jums naudas vajag. Vidienee (Madride, Toledo utt) dziivot neiesaku, jo tur ir auksts.

Formalitaashu nokaartoshana prasa diezgan ilgu laiku un pacietiibu, bet ir iespeejama, ja esat straadaajushi, bezdarbnieka pabalstu ir iespeejams sannjem arii Spaanijaa (Latvijas apmeeros gan, hehe), par to vaig ieprieksh paintereseeties.

Valodu par briivu maaca Sarkanais krusts, tur gan reizeem ir rindas, bet tas kaad kuraa pilseetaa.

Kad apguust valodu, tad darbs apkalpojoshajaa sfeeraa uzreiz atradiisies.

Ielu maakslinieki labi pelna, tikai atkariigi no sezonas.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: anonīmiķis
date: Dec. 9., 2008 - 12:41 pm
#

sho to varbuut var uzjautaat Zandai Svilaanei draugos

Atbildēt


from: [info]1234
date: Dec. 9., 2008 - 12:44 pm
#

Dalja no druumajiem staastiem par stopeeshanu Spaanijaa nav taisniiba. Tiesa, tumsaa neviens nestaajas un , bet dienas laikaa pie peaje vai benziintankos viss ir oki. Un ja nee, tad jaarunaa ar cilveekiem= tad vinji vairaak uzticas.
Blondi mati ir noder.

Atbildēt


vispaareejs`sajukums

from: [info]ess
date: Dec. 9., 2008 - 03:36 pm
#

Man draudzene aizbrauca uz Spaaniju, vinjai draugs vieteejais, meitene darbu nevareeja atrast paaris meeneshus, lai gan valodu zinaaja diezgan normaali, ja nemaldos kaadus triis meeneshus bija bez darba, iestaajaas panika, bet nu tad uzsmaidiija laime un tagad straadaa kaut kaadaa fabrikaa.. vinjas puisis, kas ir spaanis, seezh bez darba jau pusgadu, lai gan ciitiigi meklee.. Patreiz abi dziivo pie puisha vecmammas, jo pashi nespeej galus kopaa savilkt. Vinja man rakstiija, ka tur kriize.. taa ka nu spiidoshi neizklausaas....

Atbildēt


from: [info]1234
date: Dec. 9., 2008 - 06:38 pm
#

kukuruu@inbox.lv
varu pastaastiit par dazhaadaam par briivu dabuujamaam lietaam, kaa arii drusciit par Barselonu, Madridi un Valensijas provinci.

Atbildēt


Mesmerized person

from: [info]o_o
date: Dec. 9., 2008 - 09:16 pm
#

nu nez, ja ir kontakti darbu var dabūt pat ļoti labu.

es strādāju par projektu vadītāju. ja ir laba darba pieredze var viegli dabūt darbus arī tūrisma aģentūrās, valsts tūrisma info centros , universitātēs -bibliotēkās utml. ja kaut nedaudz zin valodu visāda līmeņa kafejnīcās.

vispār latvieši jau agresīvāki darba tirgū ir par vietējiem.

jo meitene smukāka jo labāku darbu var dabūt. blondi mati liels pluss :D
nē es nejokojos, skatijos kā mani bosi ņēma darbā vietējās un baija skaidrs kā tā štelle darbojās. virsū jau neviens nemācās pēctam, bet tas labais izskats vēlāk noderēja darbā ar klientiem kuri ar vairāk gribēja ar smukajām līgumus slēgt :D

Atbildēt