pajautaa

Latviešu nacionālie ēdieni

« previous entry | next entry »
Dec. 3., 2008 | 09:15 pm
posted by: ely in pajautaa

Labs vakars!
Šobrīd pelēkās šūniņas nodarbina jautājums par to, kas būtu ātri/vienkārši pagatavojams latviešu nacionālais ēdiens un ko nebūt ne ar kulināres dotībām apveltīta persona varētu uzmeistarot, respektīvi, nesabojājot poduktus, nenoindējot citus un nesabojājot iespaidu par latviešu virtuvi. Nekas nenāk prātā. varbūt kāds var padalīties iepriekš pārbaudītā/ labi novērtētā receptē? Ar uzsvaru uz vienkāršību un laika taupīšanu! :)
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {33}

Nepabeigtā dienasgrāmata

from: [info]dienasgramata
date: Dec. 3., 2008 - 11:21 pm
#

maizītes ar kaņepju sviestu

Atbildēt | Diskusija


ely

from: [info]ely
date: Dec. 3., 2008 - 11:24 pm
#

Aizmirsu piebilst, ka neatrodos dzimtajā zemē, līdz ar to tādas ekstras kā rupjmaize, kaņepju sviests, pelēkie zirņi un vēl gana daudz lietu man nav pieejamas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ANNA + АИИА

from: [info]nenoteiksme
date: Dec. 3., 2008 - 11:40 pm
#

pašu galveno aizmirsi piebilst. :)
bada putru arī nav iespējams izvārīt? nepieciešami kartupeļi, putraimi un biezpiens.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ely

from: [info]ely
date: Dec. 4., 2008 - 12:33 am
#

Kā tādu vāra?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ANNA + АИИА

from: [info]nenoteiksme
date: Dec. 4., 2008 - 12:44 am
#

katliņā ūdens, pirmais - sagriež kartupeļus [kā zupai], lai vārās. Pēc laika pieber putraimus, pieber sāli un vāra, kamēr konsistence kā putrai.
Kad ēd, tad jāliek klāt labi daudz sviesta, bet paats, paats labākais, kas vien te var būt - biezpiens.
garšo. :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ely

from: [info]ely
date: Dec. 4., 2008 - 02:20 am
#

Ja izdosies atrast putraimus, tad varētu tīri vai mēgināt. Paldies! :)

Atbildēt | Iepriekšējais