students un kredīts

« previous entry | next entry »
Nov. 25., 2008 | 09:33 pm
posted by: lotele in pajautaa

situācija tāda:


Pirms vairāk nekā gada bija aizkavēts līzinga maksājums, kurš nu jau sen (to gadu atpakaļ) ir nomaksāts. Vairs neatceros un nespēju atrast tos papīrus, lai noskaidrotu, vai tika sūtītas draudu vēstules no kredit reform vai ne.
Gada laikā līzingos nekas nav ņemts, aizkavēti maksājumi nekādi nav bijuši, esmu dzīvojusi godīgi, bnkas konta apgrozījums neliels, bet stabils.
Sākot studēt atradu darbiņu, bet sapratu, ka būs pa maz, tādēļ izvēlējos paņemt Hansabankas studējošo kredītu, kas piedavā izmaksāt ikdienas tēriņu naudu katru mēnesi, tik ilgi, cik mācos, un šo kredītu es saņemo ar valsts galvojumu.
Nokārtojusi skolā visus dokumentus, apmēram pēc 10 dienām man zvana gan no skolas, gan no bankas, lai paziņotu, ka varu erasties noslēgt līgumu ar banku par kredītu, tātad - man tas ir piešķirts.
Dodos uz banku, slēdzu līgumu. Galvotajs man ir valsts, kredītlīdzņēmējs (līgumā - galvinieks) ir mans tēvs ar ļoti labiem un stabiliem ienākumiem, kam nav neviena līzinga vai kredīta un protams es - kredīta ņēmējs - ar oficiāliem ikmēneša ienākumiem. Bankā man paprasa komisijas maksu par līguma noformēšanu, gan es, gan galvinieks parakstam līgumus un banka paziņo ka nākamajā mēnesī būs pirmais maksājums. OK
Pienāk nākamais mēnesis, līgumā norādītajā datumā naudas manā kontā nav. Gaidu veselu nedēļu - nav. Dodos uz banku, lai noskaidrotu, kas par lietām, un man paziņo, ka man kredīts ir ATTEIKTS. Bet līgums taču ir noslēgts? Banka atbild, ka tā nav bijusi līguma slēgšana, bet gan tikai pieteikums, lai gan uz lapas, kurur parakstiju ir uzdrukāts "Studējošā aizdevuma līgums".
Līgumā minētās prasības esmu izpildījusi no savas puses, jo tur stāv teikts, ka man nedrīkst būt nesamaksāti kredītparādi.
par jautajumu, vai to nevajadzeja man kkā paziņot un vai līguma laušana nenotiek ar manu parakstu, man atbildēja, ka mani neesot varējuši sazvanī...

Kāds ir ar kko tādu saskāries?
Ko man darīt?
Vai ir jēga doties pie juristiem un apspriest tiesā sūdzēšanu?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {16}

sileens

from: anonīmiķis
date: Nov. 25., 2008 - 09:40 pm
#

esmu saskāries
dzirdēju ka piedzeršanās Ļeņingradā palīdzot
vēl protams var pabēdāties

Atbildēt | Diskusija


Re: sileens

from: [info]lotele
date: Nov. 25., 2008 - 09:43 pm
#

ehh...man nedrīkst alkoholu ne piles :(

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]
date: Nov. 25., 2008 - 09:44 pm
#

vismaz komisijas maksu par līguma noformēšanu vajadzētu atkarot

Atbildēt | Diskusija


from: [info]lotele
date: Nov. 25., 2008 - 09:57 pm
#

viņi man spītīgi cenšas iestāstīt, ka tas esot bijis par līguma pieteikšanu un ka to naudu man nedabūt atpakaļ. domā ir vērts karot?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]
date: Nov. 25., 2008 - 10:09 pm
#

nu, man pašai bij tā, ka pirms pusotra gada gribēju ņemt patēriņa kredītu tai pašā bankā. Man bija 18 gadi un stabili ienākumi un labs konta apgrozījums (caur manu kontu gāja visas viesnīcu, aviobiļešu apmaksāšanas iepriekšējās darba vietas vajadzībām)... aizgāju uz banku, sīki smalki noprasīju visu visu... pieņēma pieprasījumu izskatīšanai un komisijas nauda par līgumu noformēšanu gan atvilktos no pašas paņemtās summas.. nu, lūk- tās pašas dienas vakarā man zvana un saka- apsveicam, kredīts ir piešķirts.. ieeju kontā- toč ir, hip hip urrā ! pēc 10 min zvana jau cits cilvēks un saka- ak, atvainojamies, vajadzīgs galvotājs un kredītu atņem no konta, a nauda par līguma noformēšanu (16ls) stāv rezervāta no maniem līdzkļiem..

zvanīju un lamājos līdz pēdējam

1. kārt- KAS TĀ PAR NEPROFESIONALITĀTI? Ja nu es momentā būtu izņēmusi piešķirto naudas summu un iztērējusi ??

2 kārt- vai man par viņu stulbumu vēl jāmaksā 16 ls ???

Aizgāju uz to hansabankas filiāli, kur noformēja to kredītu (pie saktas), teicu, ak runāšu tikai ar kādu vadītāju- aizgāju un strikti pateicu, ko domāju.. ka viņi nav tiesiski iekasēt 16 ls un vispār sūkā, ka celšu neslavu utt- nu, lūk- dabūju i 16 ls, i man sāka piedāvāt visādus citādus viņu pakalpojumus ar atlaidēm.

ir jāiet uz banku un jākasās tik ilgi, kamēr tiec runāt ar pašiem galvenajiem. bieži cilvēki lūk nodomā- nav vērts un tā arī tie darbinieki turpina laist lažu. iedod parakstītos papīrus kādam cilvēkam, kas rubī fišku (strādā bankā, kredītlīnijā vai juristam), apbruņojies ar pareizajiem terminiem, pantiem un aidā :)


bet, vispār- saku paldies hesum, ka man nepiešķīra to sūda kredītu, jo tad, pie šitās situācijas, būtu dirsā !(atvainojos)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]lotele
date: Nov. 25., 2008 - 10:15 pm
#

nu jā...man te bija vnk gadījums, kad viņi divreiz novilka par telefonu vienā mēnesī rēķina summu. lamājos, lamajos un viņi piedavāja, šo naudu atskaitīt atpakaļ, bet par šādām kļūdām esot bankas komisijas maksa 10 LS...nu c'moon..sāk riebties hansabanka

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Krist

from: [info]coda
date: Nov. 25., 2008 - 11:02 pm
#

šito nesaprotu. paši kļūdās un tev vēl par to jāmaksā?!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]lotele
date: Nov. 25., 2008 - 11:13 pm
#

o jā...viņi paziņoja, ka es pati esot maksājusi ne viņi automātiski pārskaitījuši un viss...neko pierādīt nevarēju...ok, nākamajā mēnesī man nebija jāmaksā pilns telefona rēķins, tomēr atteicos no šīs automātiskās rēķinu apmaksas

Atbildēt | Iepriekšējais


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Nov. 25., 2008 - 10:02 pm
#

Ieteiktu konsultēties ar patērētaju tiesību aizsardzības centru.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]lotele
date: Nov. 25., 2008 - 10:09 pm
#

laba ideja. paldies :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]valium
date: Nov. 26., 2008 - 02:21 am
#

tev tak jābūt līguma kopijai!! bez kopijas neko īsti nevar pierādīt

Atbildēt | Diskusija


from: [info]lotele
date: Nov. 26., 2008 - 07:34 pm
#

man ir līguma eksemplārs, kas paliek pie manis...

Atbildēt | Iepriekšējais


Master of Disaster

from: [info]krazuu
date: Nov. 26., 2008 - 08:32 am
#

par pieteikumu parasti nav jaamaksaa.
ja tas ko parakstiiji tomeer bija tikai pieteikums tad hansai tomeer ir tiesiibas tev atteikt.
ja tas ko parakstiiji tomeer bija liigums tad nekaadu atteikumu taalaak nedriikst buut.
tev jaabuut visaam iespeejamaam kopijaam no izsniegtajiem un / vai parakstiitajiem dokumentiem, citaadi nekaadi kashkji pie laba rezultaata nevediis.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]lotele
date: Nov. 26., 2008 - 07:35 pm
#

nu uz lapas rakstiits ka tas ir liigums, visi dokumenti ir man uz rokas, varu kopēt uz velna paraušanu... tagad tik nezinu kā kasīties

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Master of Disaster

from: [info]krazuu
date: Nov. 27., 2008 - 11:33 am
#

palasi īpašos noteikumus, papildnoteikumus, vai nav kaut kas pārkāpts.
vēl palīdzētu, ja tu aizietu vēlreiz parunāt ar savu kredītspeciālistu vai cilvēku, kas ir parakstījis attiecīgo līgumu.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: anonīmiķis
date: Dec. 4., 2008 - 04:47 pm
#

starp citu, kā tev beidzās šitā situācija? rādās, ka man draud kas līdzīgs, he.

Atbildēt