students un kredīts

Nov. 25., 2008 | 09:33 pm
No:: lotele

situācija tāda:


Pirms vairāk nekā gada bija aizkavēts līzinga maksājums, kurš nu jau sen (to gadu atpakaļ) ir nomaksāts. Vairs neatceros un nespēju atrast tos papīrus, lai noskaidrotu, vai tika sūtītas draudu vēstules no kredit reform vai ne.
Gada laikā līzingos nekas nav ņemts, aizkavēti maksājumi nekādi nav bijuši, esmu dzīvojusi godīgi, bnkas konta apgrozījums neliels, bet stabils.
Sākot studēt atradu darbiņu, bet sapratu, ka būs pa maz, tādēļ izvēlējos paņemt Hansabankas studējošo kredītu, kas piedavā izmaksāt ikdienas tēriņu naudu katru mēnesi, tik ilgi, cik mācos, un šo kredītu es saņemo ar valsts galvojumu.
Nokārtojusi skolā visus dokumentus, apmēram pēc 10 dienām man zvana gan no skolas, gan no bankas, lai paziņotu, ka varu erasties noslēgt līgumu ar banku par kredītu, tātad - man tas ir piešķirts.
Dodos uz banku, slēdzu līgumu. Galvotajs man ir valsts, kredītlīdzņēmējs (līgumā - galvinieks) ir mans tēvs ar ļoti labiem un stabiliem ienākumiem, kam nav neviena līzinga vai kredīta un protams es - kredīta ņēmējs - ar oficiāliem ikmēneša ienākumiem. Bankā man paprasa komisijas maksu par līguma noformēšanu, gan es, gan galvinieks parakstam līgumus un banka paziņo ka nākamajā mēnesī būs pirmais maksājums. OK
Pienāk nākamais mēnesis, līgumā norādītajā datumā naudas manā kontā nav. Gaidu veselu nedēļu - nav. Dodos uz banku, lai noskaidrotu, kas par lietām, un man paziņo, ka man kredīts ir ATTEIKTS. Bet līgums taču ir noslēgts? Banka atbild, ka tā nav bijusi līguma slēgšana, bet gan tikai pieteikums, lai gan uz lapas, kurur parakstiju ir uzdrukāts "Studējošā aizdevuma līgums".
Līgumā minētās prasības esmu izpildījusi no savas puses, jo tur stāv teikts, ka man nedrīkst būt nesamaksāti kredītparādi.
par jautajumu, vai to nevajadzeja man kkā paziņot un vai līguma laušana nenotiek ar manu parakstu, man atbildēja, ka mani neesot varējuši sazvanī...

Kāds ir ar kko tādu saskāries?
Ko man darīt?
Vai ir jēga doties pie juristiem un apspriest tiesā sūdzēšanu?

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: