pajautaa

« previous entry | next entry »
Jun. 17., 2008 | 07:25 pm
posted by: phoenix in pajautaa

ja fiziska persona ar fizisku personu noslēdz pakalpojuma līgumu, vai kādai no pusēm ir jāmaksā kaut kādi nodokļi?
līguma priekšmets ir web lapas izveide, kura reģistrēta juridiskai personai.

līdzko juridiska persona slēdz līgumu ar fizisku personu, tā automātiski jārēķinās, ka juridiskajai perosnai ir kaut kādi nodokļi jāmaksā, ja?

principā var jau nekādu līgumu neslēgt, bet otra iesaitītā puse ir tāda, ka labāk līgumā atrunāt visus nosacījumus, citādi pa draugam runājot, kaut kas piemirstas, utt.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {17}

smille

from: [info]smille
date: Jun. 18., 2008 - 03:21 pm
#

nu bet kāpēc tad vienmēr iesaka iet pie notāra? Piemēram, ja fiziska persona grib citu fizisku personu pilnvarot darboties savā vārdā - uzrakstot tikai uz papīra, tam nekāda spēka nav, vajag notariāli apstiprinātu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Jun. 18., 2008 - 03:33 pm
#

Ir spēks arī tādai pilnvarai vispārīgos gadījumos, bet ir vesela virkne likumdošanas aktu, kas pieprasa notariāli apliecinātu pilnvaru kā pārstāvības pamatu, jo tā nerodas šaubas par to, ka pilnvaru tiešām ir izdevis pilnvarnieks un notārs apliecina arī to, ka pilnvaru izdod rīcībspējīga persona. Notariālu pilnvaru pieprasa tiesa (saskaņā ar Civilprocesa likumu, Administratīvā procesa likumu), PMLP (saskaņā ar MK noteikumiem) u.c. iestādes, kā to paredz likums. Ja es uzrakstu un parakstu pilnvaru Jānim, lai šis aiziet pie Tevis un savāc manas grāmatas, ko esmu Tev iedevusi, tad diez vai Tu prasīsi notariālu pilnvaru.
Tā, ka vispārīgā gadījumā pilnvarojumu (pilnvarojuma līgumu) regulē Civillikums, kurš nesatur imperatīvas normas attiecībā uz pilnvarojuma izdošanu pie notāra, bet to prasa citi - speciālie likumi, kuriem katrā atsevišķā gadījumā ir priekšrocība, salīdzinot ar vispārīgo normu - CL.

Nu, kaut kā tā. :)

Atbildēt | Iepriekšējais


oblica

from: [info]oblica
date: Jun. 18., 2008 - 03:36 pm
#

Iesaka doties pie notāra, lai netaisītu 10 pilnvaras vienai lietai - vienu mājās par to, ka pilnvaro izņemt avīzes pastā, otru - pie notāra, ka pilnvaro pārstāvēt tiesā, trešo - pēc nedēļas mājās, ka pilnvaro veikt maksājumus par elektrību, ceturto pie notāra - ka pilnvaro parakstīt līgumus un nostiprinājuma lūgumus - da saliek visu vienā, paraksta pie notāra un lieto pēc vajadzības. :)

Atbildēt | Iepriekšējais