Zils piens?
« previous entry | next entry »
Dec. 16., 2007 | 02:28 pm
posted by: koijots in pajautaa
Vasaras beigās mana mamma veica eksperimentu ar veikalos pieejamajiem pieniem, lai noskaidrotu, kuri ir visdabīgākie. Kā zināms, īsts piens sarūgst par rūgušpienu. Nu, viņa nopirka praktiski visus veikalos pieejamos pienus un atstāja, lai rūgst. Vienīgie, kas sarūga, bija Tukuma Talsu un Daugavas piens, bet pārējie kā nerūga, tā nerūga, tikai sāka smirdēt. Bet pēc divām nedēļām vairāki no tiem smirdošajiem pieniem kļuva zili, t.i., tas šķidrums, ko par pienu nenosauksi, kļuva blāvi zils.
Tad nu man jautājums, kāpēc tie pieni kļuva zili, un kas tā par draņķību?
Tad nu man jautājums, kāpēc tie pieni kļuva zili, un kas tā par draņķību?
from: koijots
date: Dec. 16., 2007 - 03:51 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: lepele
date: Dec. 16., 2007 - 04:13 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: koijots
date: Dec. 16., 2007 - 04:16 pm
#
Kāpēc tā pasterizācija tāda jāveic, pienu pārvēršot par nepienu?
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: lennay
date: Dec. 16., 2007 - 04:50 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: koijots
date: Dec. 16., 2007 - 05:31 pm
#
Salīdzini pēc garšas Talsu pienu ar kaut kādu Rasu, Talsu ir daudz garšīgāks.
Bez tam rūgušpiens ir papildus bonuss.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: digna
date: Dec. 16., 2007 - 06:23 pm
#
Rūgušpiens ir bonuss tikai tiem, kas viņu lieto uzturā. Tie nebūt nav visi.
Atbildēt | Iepriekšējais
from: lepele
date: Dec. 16., 2007 - 08:43 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais