:D :D jaa jaa biešu tēja :) nee kaut gan principā arī bieti var pielikt klāt...jā domāju ka karkāde derēs! es parasti kad krāsoju lieldienas olas,viskaut ko sagāžu katlā,kafiju,tēju,mizas aa un vēl mazliet etiķi vajag piešaut,lai krāsa noturīgāka un čaumala cietāka...bet pārcensties ar etiķi nevajag,ļoti minimāli
Lieldienās olas parasti krāso sīpolu mizu novārījumā, tad tās iegūst zeltaini dzeltenu un brūnganu krāsu. Iesarkanu toni Lieldienu olām dod alkšņu mizas. Ja grib olas zaļā krāsā, tās jāmet katlā, kur krietni savārīta pirts slota. Olas dzeltenā krāsā var iegūt no kumelītēm. Melleņu novārījumā var nokrāsot zilas olas. Lai ola būtu raibāka, olu pirms vārīšanas var ietīt drāniņā, apviļājot putraimos, apsienot sīpolu miziņas, zariņus, zālītes, pirmās pavasara puķītes, pārsienot ar diegu. Ja olu gribas nokrāsot vienādā krāsā bez raibumiem, savārīto šķīdumu pirms olu vārīšanas jāizkāš. Košāks un spilgtāks krāsojums rodas no pievienotiem kafijas biezumiem. Olām būs noturīgāka krāsa, ja vārot pieliks ūdenim nedaudz sāls.
oo laba ideja tur tiešām augstāk minēta :) gribu zaļas olas...man liekas, ka alksni viegli atšķirt,tikai ja neesmu tagad mežā tad skaidrā nepateikšu, kāds šamais izskatās :)
Tas par tām pirtsslotām - nu, par zaļu to krāsu var dēvēt nosacīti, tāda pelēkzaļa sanāk. No kumelītēm krāsa ir ĻOTI vārga, tad jāliek kāds stiprinātājs klāt. Toties vissmukākās olas sanāk, ja pie olas piesien sīpolu mizas un tad liek mellenēs.
Man ar slikta pieredze ar karkadi. Noēda tā čaumalu, ka stiprāk uzspiežot iebraucu ar pirkstu olbaltumā. Maniprāt, labākam efektam vajag t sipolu mizas pavārīt un kaartiigi paturēt, lai ievelkas. Tad arī sanāk olas intensīvākā krāsā.
from: judiite
date: Apr. 4., 2007 - 01:55 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: dzeina
date: Apr. 4., 2007 - 02:01 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: species
date: Apr. 4., 2007 - 02:02 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: dzeina
date: Apr. 4., 2007 - 02:03 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: ripp
date: Apr. 4., 2007 - 02:19 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: kreiza
date: Apr. 4., 2007 - 02:03 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: dzeina
date: Apr. 4., 2007 - 02:05 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: kreiza
date: Apr. 4., 2007 - 02:13 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: judiite
date: Apr. 4., 2007 - 02:06 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: kreiza
date: Apr. 4., 2007 - 02:11 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: ripp
date: Apr. 4., 2007 - 02:19 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: kreiza
date: Apr. 4., 2007 - 02:47 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: h2o
date: Apr. 4., 2007 - 02:34 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: judiite
date: Apr. 4., 2007 - 02:37 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: h2o
date: Apr. 4., 2007 - 03:28 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: judiite
date: Apr. 4., 2007 - 03:31 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: judiite
date: Apr. 4., 2007 - 02:05 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: h2o
date: Apr. 4., 2007 - 02:13 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: valium
date: Apr. 4., 2007 - 01:58 pm
#
Atbildēt
from: species
date: Apr. 4., 2007 - 02:22 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: h2o
date: Apr. 4., 2007 - 02:30 pm
#
tagad jāiet meklēt, kuru alksni lai nodīrā:) tikai kā vispār jamos no pārējom kokiem atšķirt, ja lapu ta nav?
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: judiite
date: Apr. 4., 2007 - 02:39 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: antuanete
date: Apr. 4., 2007 - 02:38 pm
#
Toties vissmukākās olas sanāk, ja pie olas piesien sīpolu mizas un tad liek mellenēs.
Atbildēt | Iepriekšējais
from: ho_tai
date: Apr. 4., 2007 - 04:01 pm
#
Atbildēt