species

Apr. 4., 2007 | 02:22 pm
No:: species

Lieldienās olas parasti krāso sīpolu mizu novārījumā, tad tās iegūst zeltaini dzeltenu un brūnganu krāsu. Iesarkanu toni Lieldienu olām dod alkšņu mizas. Ja grib olas zaļā krāsā, tās jāmet katlā, kur krietni savārīta pirts slota. Olas dzeltenā krāsā var iegūt no kumelītēm. Melleņu novārījumā var nokrāsot zilas olas. Lai ola būtu raibāka, olu pirms vārīšanas var ietīt drāniņā, apviļājot putraimos, apsienot sīpolu miziņas, zariņus, zālītes, pirmās pavasara puķītes, pārsienot ar diegu. Ja olu gribas nokrāsot vienādā krāsā bez raibumiem, savārīto šķīdumu pirms olu vārīšanas jāizkāš. Košāks un spilgtāks krāsojums rodas no pievienotiem kafijas biezumiem. Olām būs noturīgāka krāsa, ja vārot pieliks ūdenim nedaudz sāls.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: