Lieldienās olas parasti krāso sīpolu mizu novārījumā, tad tās iegūst zeltaini dzeltenu un brūnganu krāsu. Iesarkanu toni Lieldienu olām dod alkšņu mizas. Ja grib olas zaļā krāsā, tās jāmet katlā, kur krietni savārīta pirts slota. Olas dzeltenā krāsā var iegūt no kumelītēm. Melleņu novārījumā var nokrāsot zilas olas. Lai ola būtu raibāka, olu pirms vārīšanas var ietīt drāniņā, apviļājot putraimos, apsienot sīpolu miziņas, zariņus, zālītes, pirmās pavasara puķītes, pārsienot ar diegu. Ja olu gribas nokrāsot vienādā krāsā bez raibumiem, savārīto šķīdumu pirms olu vārīšanas jāizkāš. Košāks un spilgtāks krāsojums rodas no pievienotiem kafijas biezumiem. Olām būs noturīgāka krāsa, ja vārot pieliks ūdenim nedaudz sāls.
oo laba ideja tur tiešām augstāk minēta :) gribu zaļas olas...man liekas, ka alksni viegli atšķirt,tikai ja neesmu tagad mežā tad skaidrā nepateikšu, kāds šamais izskatās :)
Tas par tām pirtsslotām - nu, par zaļu to krāsu var dēvēt nosacīti, tāda pelēkzaļa sanāk. No kumelītēm krāsa ir ĻOTI vārga, tad jāliek kāds stiprinātājs klāt. Toties vissmukākās olas sanāk, ja pie olas piesien sīpolu mizas un tad liek mellenēs.
from: species
date: Apr. 4., 2007 - 02:22 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: h2o
date: Apr. 4., 2007 - 02:30 pm
#
tagad jāiet meklēt, kuru alksni lai nodīrā:) tikai kā vispār jamos no pārējom kokiem atšķirt, ja lapu ta nav?
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: judiite
date: Apr. 4., 2007 - 02:39 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: antuanete
date: Apr. 4., 2007 - 02:38 pm
#
Toties vissmukākās olas sanāk, ja pie olas piesien sīpolu mizas un tad liek mellenēs.
Atbildēt | Iepriekšējais