pajautaa

Albums

« previous entry | next entry »
Jun. 14., 2005 | 11:05 pm
music: Tori Amos - Smells like teen spirit
posted by: lyrfeel in pajautaa

Man vienmēr ir interesējis, kādā veidā mūziķi sakārto dziesmas savos albumos, tipa, kurai pēc kuras jābūt. Piemēram, ļoti reti kad liek blakus divas ātras vai divas lēnas dziesmas... To apmēram var saprast, bet vēl parasti albumos priekšpēdējā ir tāda, kādai būtu jābūt pēdējai, noslēdzošai, bet pēdējā ir tikai tāds "reprise" vai tamlīdzīgi... Un kāpēc vajadzīgi "intro" un "outro" utml. iespraudumi, un kad šāda mode radās...? Izsakiet savus apcerējumus par šo tēmu.... :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {5}

from: [info]anna
date: Jun. 14., 2005 - 11:43 pm
#

Tāpat kā dzejā, dziesmā, dejā, arī albuma dziesmu secībā liela nozīme ir kompozīcijai. nu, gluži tāpat kā sakārtojot dziesmas pareizā secībā "dzīvajam" koncertam. lai panāktu vajadzīgo noskaņu, izvēlētu pareizo kulmināciju u.t.t.

+ albuma kā komerciāla produkta efektīvākai pārdošanai vēl mēdz visādi funktierēt kurai ir jābūt kurai dziesmai - kurai pēc kārtas būt vispopulārākai, kur likt tās, kas iznāk arī singlos u.t.t., bet tās viss atkarīgs no konkrētā albuma.

Atbildēt


Saprāta balss

from: [info]macabre
date: Jun. 15., 2005 - 12:40 am
#

pilniibaa piekriitu zaljajai fejai - principaa ir 2i aspekti manaa skatiijumaa:
1ais - komerciaalais. no kaiminjvalstu muuzikas zinaataajiem ir dzirdeets, ka piem pirmo singlu liek albuumaa kaut kur pa vidu - lai cilveeki noklausaas vismaz dziesmas kas ir pirms tam... un ja jau ir pusee var arii noklausiities arii paareejaas. bet nu gan jau, ka lielajiem ieraxtu leibliem ir daudz detalizeetaaka metodologjija un peetiijumi par sho teemu. kad shii mode radusies nudien nezinu.
2ais - maaxlinieciskais - labs albums ir kaa laba graamata. veido vienu veselumu. un diezgan diivaini buutu graamataa likt pirmo nodalju aiz treshaas un taalaak uzreiz piekto... kaut gan skjiet filmu industrijaa taadi triki tagad modee - samudzhinaats story line. kad taa mode radusies arii laikam preciizi nepateixu, bet domaajams ka tad kad muuzikji saaka ieraxtiit skanjdarbus un piedomaat pie taa kaa vinjus ieraxtiit.

Atbildēt


Ģ

from: [info]smejmoon
date: Jun. 15., 2005 - 02:01 am
#

Tu par konceptuālajiem albumiem vai tiem, kur ir 2hiti, viena dziesmaun tad piebāzts pārējais ar drazu vai par ze best?

Cik saprotu par instrumentālajiem vispār neiet runa?

Intro un outro vajadzīgs ir cilvēcisku iemeslu dēļ. Psīhe tāda.

Atbildēt


from: [info]kits
date: Jun. 15., 2005 - 09:34 am
#

ja runājam par populāro mūziku, tad trešā dziesma albumā parasti ir pirmais singls.

Atbildēt


from: [info]petro
date: Jun. 15., 2005 - 08:26 pm
#

Ne vienmēr to nosaka mūziķi. Daudz biežāk tas ir producenta aprēķins. Senākos laikos vinila platēm kur bija ievēlojama kvalitātes atšķirība starp puses pirmajām un pēdējām dziesmām Krutākos Hītus lika beigās jo tos klausīsies tā vai tā, pofig kā skan. Tālāk kasešu ēras laikā, uz urrā bija jāiet A puses 2ām pirmajām un B - 2ām pedējām. Jo cilvis atnāk uz mūzikas veikalu paņem paklausīties kaseti, ieliek no sākuma, paklausās - labs. drusku patin (ne daudz, jo tas tomēr prasa laiku) JĀ ari labs, apgriež otru pusi a tur pretī tieši priekšpēdējā OOOO, jāpērk! A ja kāds sāka dirsties ka grib vēl vairāk patīt tad pārdevējs pateica "Nopirksi - varēsi mājas tīt kaut no no rīta līdz vakaram, nekavē man darbu, redzi cik daudzi aiz tevis stāv. Nākošais!". CD tā ir atkal cita opera. To varbūt mācēs pastastīt kāds no jaunajiem, kas pašlaik ar to nodarbojas, labāk.

Atbildēt