taa...
« previous entry | next entry »
Jan. 12., 2007 | 08:37 am
posted by: papalisij in pajautaa
.. saprotu, ka daudziem liktos jeedziigaak, ja es mekleetu pac.. k kur.. globaalajaa tiimeklii..
.. tak... jautaajums..
... Kaa Pagatavot Lazanju??..
.. receptre buutu vaidziiga??..
.. paldiess jau iepriexsh..:)
.. ij.. jauku dienu..:)
.. tak... jautaajums..
... Kaa Pagatavot Lazanju??..
.. receptre buutu vaidziiga??..
.. paldiess jau iepriexsh..:)
.. ij.. jauku dienu..:)
from: aleja
date: Jan. 12., 2007 - 11:28 am
#
vajadzēs:
lazanjas plāksnes
malto gaļu (apmēram 300 g)
2 vidējus sīpolus
var kādu burkānu
konserv. tomātus sagrieztus gabaliņos bez mizas
baziliku, var arī timiānu
un pavisam ideāli, ja ir mīkstais kazas siers.
tātad, no sākuma sacep sīpolus un burkānus (ja tādi ir), kad sīpoliņi brūni, liek klāt malto gaļu. tad piegāž klāt garšvielas (sāls, pipari, baziliks, timiāns), tad piegāž tomātus. to visu vajag darīt diezgan lielā pannā, vai arī pēc sīpolu apcepšanas pārliek katliņā. pasautē kādu brīdi. mērcei jābūt drusku šķidrai, kā ļoti beizai zupai.
Tad ņem dziļu četrkantainu trauku, ko var likt cepeškrāsnī. dibenā ielej mērci kāda 1/2 cm biezumā, pa virsu liek lazanjas plātnes, tad atkal mērci (+ kazas sieru, ja tāds ir), tad atkal plātnes, tad mērci utt. kādas 4 kārtas ir ok. lazanjas plātnēm jābūt pilnībā nosegtām ar mērci, līdz pat trauka malām. Arī pēdējai plātnei jābūt nosegtai. Tad bāž sakarsētā cepeškrāsnī (200'-250'C) un cep pusstundu. tad rauj lazanju laukā un liek uz šķīvja. pa virsu kazas siera gabaliņus. forši, ja siers ir auksts tikko no ledusskapja.
Ja neliec kazas sieru, tad labāk pirms bāž lazanju cepeškrāsnī pārkaisīt lazanju ar biezu siera kārtu, tipa Mocarellu vai Parmezānu. Kas nu labāk patīk. Bet man vislabāk patīk ar kazas sieru.
Atbildēt | Diskusija
from: papalisij
date: Jan. 12., 2007 - 11:35 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: panacea
date: Jan. 12., 2007 - 01:15 pm
#
es jau saprotu, ka visas tās receptes ir šitādas un tieši tamdēļ manas kulinārās spējas ir 0, bet nu tomēr - a kā tāds cilvēks, kā es, kas vienīgo ko māk i izvārīt makarōnus, var zināt CIK to visu vaig? visdrausmīgākais man liekas - pielikt uz aci vai uz sajūtu. bet man tādas nav!!! (nu acs ir, bet netrennēta šajā jomā) :s
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: ripp
date: Jan. 13., 2007 - 12:07 pm
#
konservētus tomātus liek klāt kad gaļa un sīpoli jau samaisīti - jāskatās, lai nepludo pārāk. kkā tā.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: panacea
date: Jan. 13., 2007 - 05:10 pm
#
(un tomēr es nesaprotu, kamdēļ receptes navar taisīt tāpat kā laboratorijas darbu aprakstus ķīmijā - tajaos ir precīzi svari, tilpumi, gatavošanas laiks, tempračura un trauki. :S)
Atbildēt | Iepriekšējais