pajautaa

« previous entry | next entry »
Nov. 25., 2006 | 09:48 pm
posted by: fadu in pajautaa

konsultāciju vajag ;o/
sakarā ar gariem un tumšiem vakariem, PINDZELĒŠANAS vajadzībām nepieciešams dabūt 3 x4 metri lielai istabāi sakarīgu DIENAS gaismu, nu tādu, lai nejūk krāsu nianses (zila neizskatās pēc melnas un t.t.). Es tā saprotu, ka tas varētu būt kāds gaismeklis uz statīva, vai kas pieskrūvējams, bet vēlams, lai jams būtu nevis kā iebūvējama parikte, bet gan kontaktā spraužams variants. Nu tādu es viņu iztēlojos. ;o)
Varbūt kādam ir kāda infa, ko var lietot tādos gadījumos? Nez kāpēc, bet man liekas, ka tas varētu būt kāds variants, kurus lieto foto salonos. Bet atkal neesmu droša, vai tādi dod to dienas gaismu, un cik stiprai ir jābūt spuldzei, un kādas spuldes man der? cik saprotu, tur ir visādi varianti ar visādiem effektiem, kāds ir vajadzīgs man? Un kur vispār tādas figņas var iegādāties? un cik tas prieks varētu maksāt ? Varbūt te ir kāds, kam par to ir kāda sajēga ... ļoti ceru ;o)))

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {12}

from: [info]anna
date: Nov. 25., 2006 - 11:09 pm
#

ar foto ir vienkārši - naudas īstajiem lietussargiem un prožektoriem nav, tāpēc man ir būvniecības prožektors un statīvs, kopā ap Ls 15 izmaksā (ir visos būvmateriālu veikalos). problēma ir tā, ka tas dod "dzeltenu" gaismu. tā noteikti jāizkliedē, jāatstaro, lieku uz liela rāmja baltu palagu priekšā, tad jau ir labāk un arī apgaismotais laukums gana liels un krāsas īpaši nekropļojas. bet fotoaparātā, protams, var baltās krāsas balansu noregulēt, tad arī ar gaismu viss gandrīz pavisam kārtībā. es nezinu, cik ļoti precīzu Tev to gaismu vajag. katrā ziņā var ar kādu spuldžu speciālistu pakonsultēties, tad vari kaut kādu speciālu spuldzi tajā prožektorā varbūt likt iekšā.

Atbildēt | Diskusija


fadu

from: [info]fadu
date: Nov. 25., 2006 - 11:17 pm
#

būvniec''ibas veikali man pat prātā neienāca, paldies... Noteikti aizbraukšu. ;o) Bet lampai noteikti ir sava nozīme ;o/, jo tie visi varianti, kas mājā pieejami kopumā uzstaisa tādu efektu, ka no rīta vakara darbu vairs nevar pazīt, un ne jau vienmēr tas patīkams pārsteigums... ;o(

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]anna
date: Nov. 25., 2006 - 11:29 pm
#

nu gaisma jebkurā gadījumā Tev būs jāizkliedē - vai nu var pret kaut ko atstarot, vai arī likt priekšā piem. lielu baltu palagu kā es to daru. tad krāsas vairs nav kā spuldžu gaismā, bet "reālas". vispār jau vēl labāk ir ar kādiem 2 tādiem prožektoriem. var ar kādu pakonsultēties par to, kādu tur spuldzi labāk Tev likt iekšā, bet to jau drīzāk foto salonā jāprasa, ne būvniekiem.
negatīvais aspekts šim visam ir tas, ka tie prožektori ātri sakarst (nu labi, ja neaiztiek, tad tas netraucē) un daudz ēd elektrību.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


fadu

from: [info]fadu
date: Nov. 25., 2006 - 11:52 pm
#

;o)) Noteikti ieskriešu iekš foto parunāties ;o) Man jau ir pierasts, ka pirms ko daru nomoku visu pasauli ar jautājumiem ;o)
Klau, absinth,a tu ar foto rotaļājies? Nezini ,kā parbaudīt tādu lietu. Teiksim, ir man fočiks digitalais, nu nekas ekstra, bet tomēr pirmais. Nu un man gadijās,ka ši kaut kur Korsikā uzkrita uz klintīm, biku traumēja korpusu, nunekas daudz, bija kautkāda šķirbiņa 2-3 mm plata savienojumā. Atdevu jamo uz garantiju a tie jokupēteri man to "pašu spēkiem" izlaboja. Nu to man pārdevēja Lepni paziņoja. Nu ,protams - neko, jams protams strādā. Betman ir nelāgas aizdomas par kvalitāti... Salīdzinu tos bilžukus pirms tā kritiena un pēc ... nu kaut kādas nianses , bet nav tā efekta. Varbūt arī pārspīlēju ;o/ Man tas raksturīgi. Bet vai ir tāda iespēja viņu kaut kur pārbaudīt...nu kvalitāti bilžiem ? Vai nav jēgas, un vienkārši atdot māsas sīčiem un ievērtēt jaunu? mmm?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]anna
date: Nov. 25., 2006 - 11:56 pm
#

hmmm... tricky situācija. viegli to pārbaudīt tad, ja ir Tev kāda bilde, kāds priekšmets mājas apstākļos fotografēts. nu, ja vari to nofotografēt vēlreiz un tad salīdzināt bildes. bet ticu, ka grūti varētu būt tādu bildi atrast, ko iespējams atkārtot. svarīgi jau ir saprast, kas īsti tajās bildēs ir mainījies. parasti jau vairāk jūt izmaiņas fotoaparāta darbībā, kad nefokusē kā vajag vai nezūmo, nu kaut kā tā. var iedot kādam "neitrālam ekspertam", lai novērtē, kā strādā ;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


fadu

from: [info]fadu
date: Nov. 26., 2006 - 12:07 am
#

es protams, pieņemu arī to faktu, ka iru tāds iesācēju-tirliņš ;o) ... tas mani nedaudz nomierina ;o)
Labs ir , paldies ;o)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: anonīmiķis
date: Nov. 26., 2006 - 12:43 am
#

Iespējams, ka objektīvam kaut kas drusku nobīdījies.

Vari mēģināt pati izjaukt un salikt atpakaļ precīzāk ;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


fadu

from: [info]fadu
date: Nov. 26., 2006 - 12:49 am
#

(domīgi)... objektīvu ? tu mani pārvertē
Kašmars!
p.s. ja kas, tad es varu arī noticēt... man tāda daba ;o)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]dormeo
date: Nov. 26., 2006 - 10:44 am
#

vēl vari moš aizņemties no kāda cita tādu pašu fočuka modeli un uzfočēt kautko mājas apstākļos, starp citu, vai latvijā vēl nav pieejama fočuku īre?

Atbildēt | Iepriekšējais


MikusR

spuldži

from: [info]ugunszirgs
date: Nov. 28., 2006 - 01:40 pm
#

tātad - krāsu temperatūra (no "siltās" uz vēso")
nātrija ielugaisma šķiet ap 2800 K
kvēlspuldzes - pamatā 3000 - 3200 K
halogēnspuldzes apmēram - 3500 - .. 3700 K

dienasgaisma - ap 5000 K
dzīvsudraba ielugaisma -
saule līdz pat 8000 K - kad UV "aizsit" :))

vari eksperimentēt ar halogēn lukturi un "siltajām" dienasgaismām ar zemāku K. Sakarīgie ražotāji krāsu temperatūru savām spuldzītēm uzrāda.

no rīta dabīgais apgaismojums ir izteikti "vēss",it īpaši, ja apmācies laiks.... vakaros - "siltāks"

Atbildēt | Diskusija


fadu

Re: spuldži

from: [info]fadu
date: Nov. 28., 2006 - 01:44 pm
#

paldies ;o))...;o* Noseivoju.... domāju, ka tas man tiešām noderēs ;o))
Tu irī visjaukākais zirgs, nu tu jau tāpat to zini, vai ne? ;o))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


MikusR

zini..

from: [info]ugunszirgs
date: Nov. 28., 2006 - 03:31 pm
#

ai.. :)

Atbildēt | Iepriekšējais