pajautaa

« previous entry | next entry »
Jun. 8., 2006 | 02:23 pm
posted by: panacea in pajautaa

Teikšu godīgi, ka manas zināšanas par visām tehnolōģiskajām uzpariktēm ir visai vājas jeb "kas lācītim vēderā" man ir visai miglā tīts jautājums, ja būsim liriski.

Tad nu gribēju pavaicāt: kas tas tāds RAM ir un ja viņš ir aizpildīts, tad kā panākt lai nau aizpildīts.

Cik zinu ir kaut kādas atmiņas, ka viena ir cik failus var samest iekšā, a otra noslogojas atkarībā no tā cik daudz fīčas attiecīgajai elektrōniskajai ietaisei attiecīgajā brīdī darbojas.

Nu labi.
Es nezinu.
HELP !

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {10}

sirdnA

from: [info]sirdna
date: Jun. 8., 2006 - 02:31 pm
#

Ekhem - runā eksperts.

RAM ir datora operatīvā atmiņa. Tobiš, tas ir viss, ko jamais aizmirst, tikko kā ir izslēgts (atšķirībā no cietā diska, kur informācija tik lēti nepazūd).

Kad dators ieslēgts, viņš visu laiku to atmiņu izmanto saimnieciskām vajadzībām. Un, jo vairāk darbu tu viņam uzkrauj, jo vairāk izmanto.

Ieteikums - paprasi gudram onkulim vai tantei, lai viņš/viņa izvāc no datora visus nevienam nevajadzīgos servisus un sasēņotos "interneta paātrinātājus", kas tur plosās bez jēgas.

Atbildēt | Diskusija


Lacy F

from: [info]panacea
date: Jun. 8., 2006 - 02:45 pm
#

hmm, bet man runa iet īstenībā par telefōnu. man tas traki smalkais nokia n-gage bļaun ka šim atmiņa ir pilna un es ar vienu gudru programmiņu apskatījos, ka tas ir RAM, kas ir pie vainas. pamēģināju veco labo restartu, bet šis tāpat bļau, maita tāds.

nezinu tagad ko lai dara.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sirdnA

from: [info]sirdna
date: Jun. 8., 2006 - 02:50 pm
#

Aha, tad tas nav tas RAM. Piedod, iedomājos, ka runa ir par datoriem.

Mobilos telefonus nepazīstu. Teorētiski sistēmai jābūt līdzīgai, un, ja tas RAM tik veicīgi pārpildās, tad acīmredzot, ir kāds process, kas aprij visu atmiņu un grib vēl vairāk. Kā tādus ārstē - nav ne jausmas (izņemot pazīstamo metodi - atrast kādu, kas zin).

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Lacy F

from: [info]panacea
date: Jun. 8., 2006 - 03:00 pm
#

nē nē, viss ļoti labi. es sapratu kas ir RAM un ja ram ir ram, tad ram-am iekš telefōna vaidzētu būt tādam pašam, kā ram-am iekš datōra.

nu mēģināšu kauko tu pabīdīt :)

thnx enīvei

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]kits
date: Jun. 8., 2006 - 04:00 pm
#

Starp citu, kļūda - RAM normālā situācijā ir visu laiku pilnībā noslogots, nevis, jo vairāk warez un pr0nu palaid, jo vairāk piepilda.

Atbildēt | Iepriekšējais


.

from: [info]kaplacis
date: Jun. 8., 2006 - 02:32 pm
#

http://en.wikipedia.org/wiki/Random_access_memory

es tik zinu, jo vairāk tā rama ir, jo labāk.

Atbildēt


Cilvēks Spainis

from: [info]species
date: Jun. 8., 2006 - 02:38 pm
#

atbrīvot viņu var tikai izmantojot augšminēto procedūru (gudrais onkols izvāc sūdus).
viekāršāks veids ir nopirkt veel RAM. nav dārgi, bet ir efektīgi...

Atbildēt


from: [info]vaivars
date: Jun. 9., 2006 - 01:11 am
#

TAAATAD
visus softus glabaa tikai uz atminjas kartes
jo smaartphoonji paliek baigi bremziigie ja telefona atminju piedrazo
centies nelaist daudz programmas foonaa
uzliec kaadam alinju lai vinsh vinju noformatee un sakrauj visu pa jaunu

Atbildēt | Diskusija


Lacy F

from: [info]panacea
date: Jun. 10., 2006 - 12:13 am
#

a ja noformatē - tad viss izdzēšas, ne? un to jau nu gan es negribētu. nujā - viss ko var sakraut jau ir sakrauts uz atmiņas kartes un arī teļefōns vairāk nebrēc - laikam tas bija tāds mirkļa vājums.

a tev nav kāda ideja, ka var īsziņu no telefōna pārnest uz dātōru lasāmā veidā? datus var pārnest ar zilzobu un kabeli, bet tā arī neesmu atkodusi, kā tur var tos mesidžus preparēt.

Atbildēt | Iepriekšējais


Šugā faiv

from: [info]morraa
date: Jun. 9., 2006 - 05:52 am
#

Atkārtošos, droši vien :) Jūsu valodā runājot ir tā:
RAM: tā atmiņa, kura noslogojas atkarībā no tā, cik tās datora fīčas šai brīdī ir palaistas. Kad elektrība no datora tiek atslēgta, atmiņa iztukšojas, jo ir atkarīga no enerģijas. Jo vairāk šīs atmiņas datoram iekšā ir, jo labāk datoram, jo tas var glabāt vairāk sev nepieciešamu datu tieši mikroshēmās. Iedziļinoties detaļās, kad tās ir pārāk maz, operētājsistēma (Windows) "apmāna" datoru, "paplašinot" RAM uz disku, tas nozīmē, ka dators domā, ka viņam tās atmiņas esot vairāk, bet īstenībā daļa no tās glabājas uz diska. RAM atmiņa var būt arī uz datora videoadapteriem un citām ierīcēm, kas domāta tieši tām.

Disku tilpums, jeb disku atmiņa ir tā, kura ir vajadzīga lai failus sabāztu iekšā un tur tie dzīvo neatkarīgi no elektrības.
Vēl viens no atmiņas veids ir ROM-atmiņa. ROM ir "Read Only Memory" - datoru kontekstā tā ir jebkura atmiņa, no kuras var tikai izlasīt failu, bet nevar ierakstīt. Vienkāršākais piemērs - CD-ROM vai DVD-ROM diski. Bet dziļāk statoties datorā iekšā ir ROM atmiņa, kurā glabājas ļoti nopietnas lietas, kas ir nepieciešamas datora normālai darbībai.

Atbildēt