morraa

Jun. 9., 2006 | 05:52 am
No:: morraa

Atkārtošos, droši vien :) Jūsu valodā runājot ir tā:
RAM: tā atmiņa, kura noslogojas atkarībā no tā, cik tās datora fīčas šai brīdī ir palaistas. Kad elektrība no datora tiek atslēgta, atmiņa iztukšojas, jo ir atkarīga no enerģijas. Jo vairāk šīs atmiņas datoram iekšā ir, jo labāk datoram, jo tas var glabāt vairāk sev nepieciešamu datu tieši mikroshēmās. Iedziļinoties detaļās, kad tās ir pārāk maz, operētājsistēma (Windows) "apmāna" datoru, "paplašinot" RAM uz disku, tas nozīmē, ka dators domā, ka viņam tās atmiņas esot vairāk, bet īstenībā daļa no tās glabājas uz diska. RAM atmiņa var būt arī uz datora videoadapteriem un citām ierīcēm, kas domāta tieši tām.

Disku tilpums, jeb disku atmiņa ir tā, kura ir vajadzīga lai failus sabāztu iekšā un tur tie dzīvo neatkarīgi no elektrības.
Vēl viens no atmiņas veids ir ROM-atmiņa. ROM ir "Read Only Memory" - datoru kontekstā tā ir jebkura atmiņa, no kuras var tikai izlasīt failu, bet nevar ierakstīt. Vienkāršākais piemērs - CD-ROM vai DVD-ROM diski. Bet dziļāk statoties datorā iekšā ir ROM atmiņa, kurā glabājas ļoti nopietnas lietas, kas ir nepieciešamas datora normālai darbībai.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: