alus, kvass un veselibas (iesala) dzeeriens
« previous entry | next entry »
Apr. 12., 2006 | 11:52 am
posted by: aku in pajautaa
Kas ir kopiigs un atshkjiriigs shitiem dzeerieniem razhoshanaa un/vai sastaavaa?
Bet nu taa vienkaarshoti:)
Bet nu taa vienkaarshoti:)
from: parpilnvarots
date: Apr. 12., 2006 - 11:57 am
#
Atbildēt
from: str
date: Apr. 12., 2006 - 11:58 am
#
Atbildēt
from: oblica
date: Apr. 12., 2006 - 12:04 pm
#
Atbildēt
Versija (par paštaisītiem dzērieniem):
from: kuminjsh
date: Apr. 12., 2006 - 12:17 pm
#
Vispār jau mājas alus gatavošanas tehnoloģija ir šāda:
ar verdošu ūdeni aplej iesalu, ļauj notecēties, tad rodas misa (ko arī varētu kvalificēt kā iesala dzērienu), tad pieliek cukuru/medu, raugu un vienā brīdī arī apiņu novārījumu, ļauj rūgt aptuveni mēnesi.
Bet rūpnieciski, man šķiet, ka iesala dzērienam izmanti "Iesala ekstraktu", to atšķaidot ar ūdeni.
:)
Atbildēt | Diskusija
Re: Versija (par paštaisītiem dzērieniem):
from: aku
date: Apr. 12., 2006 - 12:42 pm
#
(nu tipa skaidrs, ka no miezhiem, bet kaa)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
Re: Versija (par paštaisītiem dzērieniem):
from: kuminjsh
date: Apr. 12., 2006 - 12:50 pm
#
Par iesala ekstraktu tik smalki nezinu, bet tas ir tāds pabiezs sīrups, iespējams, ka tos graudus vāra kopā ar cukuru.
Atbildēt | Iepriekšējais