Versija (par paštaisītiem dzērieniem):
Apr. 12., 2006 | 12:17 pm
No:: kuminjsh
Vispār jau kvass kā tāds ir pilnīgi atšķirīgs no alus, jo tiek taisīts no grauzdētas rupjmaizes, bet alus no miežu iesala.
Vispār jau mājas alus gatavošanas tehnoloģija ir šāda:
ar verdošu ūdeni aplej iesalu, ļauj notecēties, tad rodas misa (ko arī varētu kvalificēt kā iesala dzērienu), tad pieliek cukuru/medu, raugu un vienā brīdī arī apiņu novārījumu, ļauj rūgt aptuveni mēnesi.
Bet rūpnieciski, man šķiet, ka iesala dzērienam izmanti "Iesala ekstraktu", to atšķaidot ar ūdeni.
:)
Vispār jau mājas alus gatavošanas tehnoloģija ir šāda:
ar verdošu ūdeni aplej iesalu, ļauj notecēties, tad rodas misa (ko arī varētu kvalificēt kā iesala dzērienu), tad pieliek cukuru/medu, raugu un vienā brīdī arī apiņu novārījumu, ļauj rūgt aptuveni mēnesi.
Bet rūpnieciski, man šķiet, ka iesala dzērienam izmanti "Iesala ekstraktu", to atšķaidot ar ūdeni.
:)