pajautaa

alus, kvass un veselibas (iesala) dzeeriens

« previous entry | next entry »
Apr. 12., 2006 | 11:52 am
posted by: aku in pajautaa

Kas ir kopiigs un atshkjiriigs shitiem dzeerieniem razhoshanaa un/vai sastaavaa?
Bet nu taa vienkaarshoti:)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {6}

Pātaru Ansis

Versija (par paštaisītiem dzērieniem):

from: [info]kuminjsh
date: Apr. 12., 2006 - 12:17 pm
#

Vispār jau kvass kā tāds ir pilnīgi atšķirīgs no alus, jo tiek taisīts no grauzdētas rupjmaizes, bet alus no miežu iesala.
Vispār jau mājas alus gatavošanas tehnoloģija ir šāda:
ar verdošu ūdeni aplej iesalu, ļauj notecēties, tad rodas misa (ko arī varētu kvalificēt kā iesala dzērienu), tad pieliek cukuru/medu, raugu un vienā brīdī arī apiņu novārījumu, ļauj rūgt aptuveni mēnesi.
Bet rūpnieciski, man šķiet, ka iesala dzērienam izmanti "Iesala ekstraktu", to atšķaidot ar ūdeni.
:)

Atbildēt | Diskusija


akumaniaks

Re: Versija (par paštaisītiem dzērieniem):

from: [info]aku
date: Apr. 12., 2006 - 12:42 pm
#

a kaa taisa miezhu iesalu? vai iesala ekstraktu?:)
(nu tipa skaidrs, ka no miezhiem, bet kaa)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Pātaru Ansis

Re: Versija (par paštaisītiem dzērieniem):

from: [info]kuminjsh
date: Apr. 12., 2006 - 12:50 pm
#

Miežu graudus nedaudz sadiedzē, tad pamatīgi apžāvē/gandrīz pagrauzdē (mans tēvs to dara pirtsaugšā, tb pirts bēniņos ir speciāls apcirknis, kurā plānā kārtā ieber sadiedzētos miežus, tad kārtīgi kurina pirti, lai graudi izžūtu).
Par iesala ekstraktu tik smalki nezinu, bet tas ir tāds pabiezs sīrups, iespējams, ka tos graudus vāra kopā ar cukuru.

Atbildēt | Iepriekšējais