pajautaa

pašnodarbinātais

« previous entry | next entry »
Jan. 7., 2023 | 04:26 pm
posted by: arkls in pajautaa

ja esi pašnodarbinātais un reti pērc akcijas / fondus vai gūsti dividedes, kādu NACE kodu jāpievieno? 


šiet tuvākie, bet īsti nav:

  • 64.30 Līdzekļu apvienošana trastos, fondos un līdzīgās finanšu vienībāsAizvērt
    Šajā klasē ietilpst juridiskas personas, kas organizētas, lai kopējā fondā apvienotu vērtspapīrus vai citus finanšu aktīvus, neveicot vadību, akciju turētāju vai labuma guvēju uzdevumā. Vērtspapīru portfeļi ir pielāgoti, lai tiem būtu īpašas ieguldījumu pazīmes, piemēram, diversifikācija, risks, peļņas likme un cenu nepastāvība. Šīs vienības iegūst procentus, dividendes un citus īpašuma ienākumus, bet tām ir maza nodarbinātība vai tās vispār nav, un tām nav ieņēmumu no pakalpojumu pārdošanas. Šajā klasē ietilpst: – atvērtie ieguldījumu fondi (open-end investment funds); – slēgtie ieguldījumu fondi (closed-end investment funds); – paju kopieguldījumu fondi (unit investment trust funds); – ieguldījumi trastu, īpašumu vai finanšu starpnieku kontos, kurus pārvalda labuma guvēju uzdevumā, ņemot vērā trasta dibināšanas līguma, testamenta vai pārvaldīšanas līguma nosacījumus. Šajā klasē neietilpst: – fondu un trastu pakalpojumi, kas gūst ieņēmumus no preču vai pakalpojumu pārdošanas, sk. NACE klasi atbilstoši to pamatdarbībai; – holdingkompāniju darbība, sk. klasi 64.20; – pensiju uzkrāšana, sk. klasi 65.30; – fondu pārvaldīšana, sk. klasi 66.30.
  • 64.99 Citur neklasificētas finanšu pakalpojumu darbības, izņemot apdrošināšanu un pensiju uzkrāšanuAizvērt
    Šajā klasē ietilpst: – citi finanšu pakalpojumi, kas galvenokārt saistīti ar līdzekļu sadali, izņemot aizdevumu izsniegšanu: • faktūrkreditēšana; • mijmaiņas darījumi (swaps), iespēju līgumi (options) un citu potenciālo risku ierobežošanas pasākumi (hedging); • dzīvības apdrošināšanas pārpirkšanas sabiedrību (viatical settlement companies) darbība. – investīciju darbība uz sava rēķina, piemēram, riska kapitāla kompāniju darbība, investīciju sabiedrību darbība Šajā klasē neietilpst: – finanšu noma, sk. klasi 64.91; – darījumi ar vērtspapīriem citu uzdevumā, sk. klasi 66.12; – nekustamā īpašuma tirdzniecība, iznomāšana un izīrēšana, sk. 68.nodaļu; – vekseļu pieņemšana apmaksai, neveicot parāda uzpirkšanu, sk. klasi 82.91; – dotāciju piešķiršana, ko veic sabiedriskās organizācijas, sk. klasi 94.99.
  • 66.11 Finanšu tirgus vadīšanaAizvērt
    Šajā klasē ietilpst finanšu tirgu darbība un uzraudzība, izņemot to, ko veic valsts iestādes, piemēram: – preču līgumu biržas (commodity contract exchange); – standartizētu preču nākotnes līgumu biržas (futures commodity contract exchange); – vērtspapīru biržas; – fondu biržas; – akciju vai preču iespēju līgumu biržas (stock or commodity options exchange).
  • 66.12 Operācijas ar vērtspapīriemAizvērt
    Šajā klasē ietilpst: – darījumi finanšu tirgos citu uzdevumā (piemēram, biržas mākleru darbība) un ar tiem saistītās darbības; – vērtspapīru mākleru darbība; – preču līgumu mākleru darbība; – valūtas maiņas punktu darbība u.c. Šajā klasē neietilpst: – darījumi tirgos uz pašu rēķina, sk. klasi 64.99; – vērtspapīru portfeļa pārvaldīšana uz līguma pamata vai par atlīdzību, sk. klasi 66.30.
  • 66.30 Fondu pārvaldīšanaAizvērt
    Šajā klasē ietilpst vērtspapīru portfeļu un fondu pārvaldīšana par atlīdzību vai uz līguma pamata, piemēram: – kopfondu pārvaldīšana; – citu ieguldījumu fondu pārvaldīšana; – pensiju fondu pārvaldīšana.


# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {6}

from: [info]fedrs
date: Jan. 7., 2023 - 08:10 pm
#

Dari kā visi biržas magnāti – nolīgsti grāmatvedi!

Atbildēt


Kemune

from: [info]kemune
date: Jan. 7., 2023 - 08:59 pm
#

Vai tad ar NACE ir jānorāda VISI darbības veidi? Manuprāt tur bija tikai pamatdarbība pašnodarbinātajam.

Atbildēt | Diskusija


briesmiigz miilniekz

from: [info]arkls
date: Jan. 9., 2023 - 12:06 pm
#

pamatdarbíba + papildus nozares

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Kemune

from: [info]kemune
date: Jan. 9., 2023 - 12:15 pm
#

Un kam rūp tās "papildus nozares" un kurš tās pārbauda, ja jau eksistē dalījums pamatnodarbe vs papildus nozares?

Atbildēt | Iepriekšējais


Pats par sevi

from: [info]wowow
date: Jan. 7., 2023 - 09:17 pm
#

Akciju/dividenžu ienākumus deklarē kā ienākumu no kapitāla, reizi kvartālā (ja kaut ko pārdod) + gada deklarācijā. Tie nav pašnodarbinātā ienākumi. DK un GD veidlapas EDSā.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]hessin
date: Jan. 8., 2023 - 12:09 am
#

+1

Atbildēt | Iepriekšējais