pajautaa

A naher man nesanāk?

« previous entry | next entry »
Jan. 6., 2023 | 01:41 pm
posted by: aai in pajautaa

klau, vajag virtuves padomu.

Esmu atklājis, ka konkrēti iefanoju par Rimčika ātrajām rīsu nūdelēm (ja vien neskaita faktu, ka 3 mēnešu laikā cena no 1.09 pakāpeniski uzkāpa līdz 1.45), ja ātri gribas kko garšīgu. Šīs ir teju arī vienīgās man zināmās ātrās rīsu nūdeles Latvijas tirgū, jo vairums citu - no Rollton līdz tur pat visiem premium piedāvājumiem - ir kviešu/olu nūdeles, labākas vai sliktākas.

https://www.rimi.lv/e-veikals/lv/produkti/iepakota-partika/atri-pagatavojami-edieni/atri-pagatavojamas-nudeles-un-makaroni/atri-pagat-risu-nudelu-zupa-mama-vistas-55g/p/1000276

Lai ietaupītu piķi, iedomājos, ka varētu pirkt rīsu nūdeles (3mm platuma) atsevišķi un tad jau specijas utt pašam likt klāt. Gemosā nopirku šīs https://www.rimi.lv/e-veikals/en/products/food-cupboard/world-cuisine/noodles/risu-nudeles-exotic-food-platas-250g/p/140746 , kas izņemot laukā, izskatās līdzīgas tām Rimi, taču vārot tās kkā klīsterojas un saķep, kas man nepatīk, kad Rimi tā nekad neuzvedas.

Kur āķis?

Tām Rimi līdzi nāk 2 paciņas, kur vienā ir tas buljona/sāls/garšvielu maisījums, a otrā ir tāds mazs un ass taukveidīgs pikucis. Tas palīdz neklīsteroties?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {12}

vilibaldis

from: [info]vilibaldis
date: Jan. 6., 2023 - 02:12 pm
#

Pamēğini pieliet eļļu vārāmūdenim, tad vajadzētu neklīsteroties.

Atbildēt | Diskusija


aai

from: [info]aai
date: Jan. 7., 2023 - 10:43 am
#

Paldies. Izmēģināšu šo ar', lai gan te raksta, ka pat nevajag varīt

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


vilibaldis

from: [info]vilibaldis
date: Jan. 7., 2023 - 10:45 am
#

Nu jā, īsti jau nevajag. Vairāk tāds - iemet verdošā ūdenī un tad lai uzmet pirmo burbuli variants.

Atbildēt | Iepriekšējais


tante

from: [info]tante
date: Jan. 6., 2023 - 02:35 pm
#

nu, vispār, rīsu nūdeles gandrīz nemaz nevāra - iemet pašās beigās un slēdz nost... rīsu nūdelēm pietiek, ja tās prosta iztur karstā ūdenī dažas minūtes..

Atbildēt | Diskusija


aai

from: [info]aai
date: Jan. 7., 2023 - 10:55 am
#

Paldies. Jā, kā te rakstu citiem - tas stāsts mazliet par to, kāpēc tās Rimi, vārot, nepaliek ķepīgas utt, bet tās otras paliek. Bet, anyway - laikam tad vienkārši jāmēģina likt beigās klāt, nevis sākumā.

Atbildēt | Iepriekšējais


puscilvēks pusnecilvēks

from: [info]neetiski
date: Jan. 6., 2023 - 03:38 pm
#

Nūdeles nevāra. Un pirmās varbūt ir stikla nūdeles? Stikla nav rīsu, bet pupiņu nūdeles. Tās arī ir Gemoss, zila paciņā. Vēl vari te paskatīties https://wolt.com/en/lva/riga/venue/vietfood-market?fbclid=IwAR1ipIg6Mbevf0rTc8AxbN66aO1rKIIVv7NIRyqAsldbz4FtsojZ4Tko-Z4

Atbildēt | Diskusija


aai

from: [info]aai
date: Jan. 7., 2023 - 10:45 am
#

Nea, abas tomēr ir rīsu - gan pēc satura/apraksta, pati vizuāli teju vienādas - kkas 3mm platas, tikai tās Rimi ir mazliet plānākas, šķiet

Atbildēt | Iepriekšējais


*Zeltene*

from: [info]coletya
date: Jan. 6., 2023 - 03:55 pm
#

Nevāra, bet iztur karstā ūdenī. Biezākās 3min uz lēnas pavāru un tad lasīju, ka aukstā ūdenī jāapskalo un tad liek buljonā. Tad neapķepinās

Atbildēt | Diskusija


aai

from: [info]aai
date: Jan. 7., 2023 - 10:47 am
#

Paldies - jāpamēģina tā skalošana un tad buljonā, bet, kā jau rakstīju, gribēju saprast arī, kāpēc tās Rimi tās neuzvedas, pat tad, kad es tās vāru 3min, nevis apleju.

Atbildēt | Iepriekšējais


*

from: [info]inese_tk
date: Jan. 7., 2023 - 12:04 am
#

Es pērku tās Gemosa un taisu ar viņām gan fiksās nūdeļu zupas (pārsvarā ar miso pastu), gan wannabe fancyīgākus rāmenus - kā jau te citi saka - nevajag vārīt. Zupas gadījumā iemetu pašās beigās un pēc kādas minūtes griežu nost. Uz paciņas manliekas ir rakstīts cik ilgi jāvāra :) eļļa pret pārvārīšanu nepalīdzēs.

Pavisam ātrajā variantā, kad steidzami gribas ēst, mēdzu vnk bļodiņā vārošā ūdenī iemaisīt karoti miso, iemest salauzītas nūdeles un kaltētus dārzeņus (gemosā var nopirkt tādu maisījumu zupām), uzlieku bļodai šķīvīti, drusku pagaidu un viss. Vēl ieberu lociņus, grauzdētas sezama sēkliņas un lāsi sezama eļļas - ekselents “fastfoods”.

Atbildēt | Diskusija


aai

from: [info]aai
date: Jan. 7., 2023 - 10:49 am
#

Paldies. Izklausās labi. Nu, uz tās Gemosa pakas pat ir rakstīts, ka liek vārošā ūdenī un vāra 6min un tad noskalo.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]putukreejums
date: Jan. 10., 2023 - 11:36 am
#

Pavisam smalkās vermicelli rīsu nūdeles tiešām es nevāru, bet platās man tikai aplejot ar karstu ūdeni tā arī nekad nepaliek mīkstas. Bez tam es viņas mēdzu veselu katlu izvārīt uzreiz un tad ielikt saldēties, lai pēc tam var vnk izvilkt no saldētavas un mikrovilnī uzsildīt. Tad nu es savulaik šo jautājumu par ķepšanu aplūkoju sīkāk un atradu, ka cilvēki tiešām vāra, bet pēc vārīšanas noskalo ar aukstu ūdeni un tad uzpilina bišķiņ eļļu ar ko pārklāj tās nūdeles. Vismaz man tad nekas vairs neķep.

Nūdeles un austrumu ēdieni visticamāk vislētāk būs šeit: https://www.cesars.lv/ Vasarā pasūtīju veselu kasti ar omniva un cenu starpība ar rimi bija satriecoša, kas gan droši vien ir saprotami, jo cesars ir vairumtirgotājs/izplatītājs.

Atbildēt