pajautaa

Spontānie darba pieteikumi

« previous entry | next entry »
Jan. 19., 2021 | 11:44 am
posted by: mranarhs in pajautaa

Vienā zviedru "eksperta" resursā lasu, ka 44% spontāno darba pieteikumu aizvedot līdz darba intervijai, un vispār tā esot superštelle.

Kādas jūsu pārdomas, pieredzes? Par, pret argumenti? Plusi un mīnusi?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {22}

aai

from: [info]aai
date: Jan. 19., 2021 - 02:22 pm
#

tb "papitka ņe pitka" (.ru) jebšu sēdi pie kompja savā patreizēja'darbā un izdomā "eu, kāpēc man nepieteikties kkam citam". Es īsti to "spontanitāte" neredzu, jo tomēr ir apzināt kkas jāpameklē, japielāgo cover letter utt.. ja vien runa nav par to, ka ieraugi autobusa pieturā, ka Lidl aicina darbā un uzreiz piesakies..

Atbildēt | Diskusija


Dzintra čoms

from: [info]mranarhs
date: Jan. 19., 2021 - 03:18 pm
#

Man nav darba jau vairāk kā gadu, lol.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


aai

from: [info]aai
date: Jan. 19., 2021 - 03:55 pm
#

OK. I see. Darbs tomēr ir 1/3 no mūsu dzīves laika (pat tiem, kas nestrādā klasisko 9-17) un nezinu, vai spontanitāte ir labākā pieeja darba izvēlē. Ja runa ir tieši par pašu "a kāpēc man uz šo nepietiekties un tad jau redzēs", tad tur jau nekāda ļaunuma nav, protams. Vienīgais, ko no savas pieredzes varu teikt, ka ticu "čujam & ņuham" par to, vai pieņemt piedāvājumu, kas tā īsti neliekas īstais. Protams, es nezinu "kā būtu bijis, ja rīkotos savādāk", bet esmu atteicies no piedāvājumiem, kur jūti, ka "nav tavs", pat ja tas nozīmē vēl kādu laiku būt bez darba

Esmu arī vairākas reizes ticis uz intervijām bez darba sludinājumu - redzu, ka a) firma meklē citus darbiniekus, kas nozīmē, ka viņi aug vai b) vienkārši interesē pati firma, LinkedIn atrodu viņu HR cilvēku vai kā savādāk, uzrakstu smuku vēstuli un tieku pie intervijas. Esmu šādi Latvijā bijis uz kādā 3 vai 4 intervijām, neLatvijā - 2 reizes. Ieteiktu arī šādu piegājienu. Tas uzreiz parāda tavu interesi par firmu un iniciatīvu.

Atbildēt | Iepriekšējais