pajautaa

« previous entry | next entry »
Aug. 28., 2020 | 03:43 pm
posted by: snark in pajautaa

Esmu pasācis vakaros izmest nelielu riksi (upd: riksis domāts kā kautrīgs eifēmisms skriešanai) pa rajonu. Distance 5-10km, sacensties ne ar vienu neplānoju.
Vasaras apstākļiem pamatvajadzības ir nosegtas (vismaz tā man šķiet): apavi, zeķes, kompresijas šorti, krekli.

Tomēr man man nav itin nekādas sajēgas par to, kāds aprīkojums būs nepieciešams rudenī/pavasarī un ziemā.

Vai vieni un tie paši apavi der visiem gadalaikiem? Vai arī ir kaut kādi īpaši ziemas apavi?

Kāds apģērbs vajadzīgs rudenim (definēju kā temperatūras aptuveni +5..+15C robežās un ziemai (-10C..+5C; zem -10C ieturēšu pauzi)?

Kādi ir jēdzīgākie zīmoli (kvalitāte un komforts), ko izvēlēties?

Protams, labprāt redzēšu arī dažādus praktiskas dabas blakusapsvērumus, jo pagaidām jau vēl sajēgas nepietiek, lai uzdotu visus pareizos jautājumus.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {33}

nenopietns cilvēks

from: [info]pzrk
date: Aug. 28., 2020 - 09:55 pm
#

Nemācēšu no profesionāla skatījuma to komentēt, es to saprotu, ka muskuļi pamazām nomierinās, sirdsdarbība vienmērīgāk palēninās, plus kādos no tādiem atsildīšanās video viņi komentē, ka tas palīdz likvidēt pienskābes, kas rodas treniņa gaitā. Bet no praktiskās pieredzes, kopš strikti vienmēr iesildos un atsildos, nekad vairs nav bijis tā, ka nākamajā dienā muskuļi sāpētu vai būtu stīvi (nu, varbūt mazliet). Var arī vienkārši pēdējās piecas minūtes soļot nevis skriet.

Audio – noteikti iesaku bezvadu Bluetooth austiņas, agrāk skēju ar vadiem, baigais čakars. Es pamēģināju aiz ausīm aizkabināmās, galīgi nebija ērti un uzreiz sūtīju atpakaļ (no Amazon biju pasūtījis), pēcāk nopirku tādas vidēji lielas JBL, pāri galvai liekamas, ar mīkstinājumiem. Pilnīgi bloķēt apkārtējās vides skaņas arī nevar, automašīnas jādzird, tad nu parasti skrienu, tā pa pusei uzlicis uz ausīm.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


snark

from: [info]snark
date: Aug. 28., 2020 - 09:57 pm
#

Sorry par tizlu jautājumu, bet vai ausis ar on-ear vai over-ear nesvīst? Bluetooth noteikti, tas jā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


nenopietns cilvēks

from: [info]pzrk
date: Aug. 28., 2020 - 10:05 pm
#

Nesvīst, man drīzāk traucēja tas, ka austiņas spiež brilles deniņos (bet, no otras puses, varbūt tas arī ietekmē to, ka zem austiņām nonāk gaiss). Vasarā no skriešanas īpaši karstā laikā/saulē gan izvairījos, bet galva un seja tāpat svīda, man drīzāk traucēja tas, ka sviedri tecēja acīs. Tagad par šo tā "no malas" domājot, iedomājos, ka būtu varējis kādu balaklavu uz pieres turēt, būs kādreiz jāpamēģina.

Atbildēt | Iepriekšējais


aai

from: [info]aai
date: Aug. 29., 2020 - 07:51 pm
#

man skriešanai ir bijušas dažādas 3 vai 4 veidu austiņas - visas in-ear, tb šādas un līdzīgas
https://www.amazon.com/Plantronics-BackBeat-Wireless-Bluetooth-Headphones/dp/B01JKJN972 - gan ar stīpu aizmugurē, gan bez, bet aiz auss liekamas.. ar vadu gan, ja nekad neskrienu ar telefonu utt, bet ar visu laiku un tautu klasiku - ipod shuffle (4th gen).

Atbildēt | Iepriekšējais