pajautaa

Acu lāzerkorekcija

« previous entry | next entry »
Jun. 11., 2020 | 09:24 pm
posted by: aai in pajautaa

sveiki.
Kas tāds būtu jāzin acu lāzeroperācijas (LASIK) sakarā 2020 gada jūnijā, izvēloties "labāko/pareizāko" kantori?
Ir kādas labas (vai ne tik) personiskās pieredzes? Vai joprojām ir tā LT vs LV starpība cenu ziņā, kas bija agrāk? Tas ir "value for money"?
Skatos, ka arī LV piedāvājumi gana atšķiras - piem., ja salīdzina Solomatina, Lūkina un AIWA Clinic jauno piedāvājumu.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {14}

from: [info]fedrs
date: Jun. 11., 2020 - 10:09 pm
#

Ja kāds varēs sniegt atsauksmes par vairāk kā vienu klīniku, tad tikai par divām, bet nekādi ne visām trim. Tīri objektīvi.

Atbildēt | Diskusija


aai

from: [info]aai
date: Jun. 12., 2020 - 06:34 pm
#

Paldies.
Skatīt zemāk manu otru komentāru. Jā, laikam objektīvu salīdzinājumu visiem 3 (vai vairāk) grūti dabūt. Vairāk laikam gribu saprast, ar ko un vai atšķiras 700 ēru, 900 ēru un 1200 ēru piedāvājumi (abām acīm)

Atbildēt | Iepriekšējais


swarmsea

from: [info]swarmsea
date: Jun. 11., 2020 - 11:06 pm
#

Esmu veikusi lāzerkorekciju Lūkinā, abām acīm - 1390,00 Euro. Man pastāstīt par sajūtām un ko tādu?... Jo dīvaini būtu teikt, ka kāds ir labāks vai pareizāks, t.i. atsaucoties uz iepriekšējo komentāru, tad kādam tiešām būtu jābūt izmēģinājušam visas iespējamās kīnikas...

Atbildēt | Diskusija


aai

from: [info]aai
date: Jun. 12., 2020 - 06:31 pm
#

Paldies. Jā, der arī tāds personisks feedback. Man jautājums laikam vairāk bija par to, ka, cik esmu lasījis, tagad pašas operācijas un procedūras dara kompis (tā vienkāršojot), nevis cilvēks, kur tad būtu svarīgi, vai tas Dr. ar lielo vai mazo burtu. Un cenu līmenis tajos pašos LV piedāvājumos ir gana atšķirīgs tomēr un gribētu saprast, par ko ir vērts maksāt 50% premium

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


swarmsea

from: [info]swarmsea
date: Jun. 12., 2020 - 07:20 pm
#

Samulsu. Lāzeriekārtu taču vada cilvēks (dakteris). Tajā noteikti jāievada, cik bieza ir kārta, cik daudz jāņom nost, cik ilgi... Ko Tu īsti domā ar savu jautājumu?
Es nezinu, kādas ir cenas citās klīnikās. Piemēram, neizvēlējos Lietuvu, jo man nebij, kas mani aizved un aizvestu. Izvēlējos Lūkinu, jo paziņa bija taisījusi. Man bija diezgan lieli mīnusi, bet arī ļoooti atšķirīgi katrai acij, tāpēc 100% rezultāti nav (es domāju, ka man būs ērgļa redze :D), ir 90% rezultāti :)
Ir pagājis gads, es jūtos labi un forši.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


swarmsea

from: [info]swarmsea
date: Jun. 12., 2020 - 07:21 pm
#

+ man bija diezgan plāna noņemamā kārta kā vidēji populācijā ir :D redzene laikam :)

Atbildēt | Iepriekšējais


swarmsea

from: [info]swarmsea
date: Jun. 12., 2020 - 10:37 pm
#

Pats process ir interesants. Tā kā neesmu nekur citur taisījusi un nezinu vairs nevienu citu, kas ir taisījis lāzerkorekciju, kā vien piesaukto paziņu, tad man ir tikai Lūkina pieredze. Eh, nožēloju, ka nesarakstīju par visu blogu, bet tas bija diezgan smags posms manā dzīvē, anyway. Pirms korekcijas, sagatavo acis ar piliniem procedūrai, kā papildus - ir iespējams arī iedzert nomirinošu līdzekli (man piedāvāja xanax, bet tajā laikā jau to lietoju), lai noņemtu uztraukumu.

Pats process, oi, nepateikšu, bet nu ļoti ātri. Jārēķinās, ka ja nepatīk smagi, lieli priekšmeti virs acīm, varētu būt trauksmi izraisošs process (perifēri nedrīkst skatīties). Obligāti jāskatās uz priekšu gaismā - lāzerā. Tiek noņemta virskārta, kas pēc tam tiks uzlikta atpakaļ, bet tas notiek ļoti ātri. Jāsaprot, ka uz kādu sekundes kuro tur daļu, gar acīm paliks melns - tā, ka vispār neko, pēc tam atgriezīses redze, virskārta tiks uzlikta atpakaļ. Procedūras laikā var sajust degošu matu smaržu... :)

Rezultāts laikam bija uzreiz jau redzams, bet es apjuku un lūdzu vai varu kādu pusminūti vienkārši pagulēt... pēc tam aizejot uz uzgaidāmo telpu un apguļoties, sapratu, ka sāku redzēt koku zarus cauri logu stiklam, kas bija - just amazing...

Uz nakti tiek uzliktas īpašas lēcas ar kurām var gulēt, nākamajā rītā izņem ārā. Protams pēc tam ir ilgi piesardzības pasākumi jāievēro, kas imho, ir okay.

Pēc tam man gribējās glāstīt citu cilvēku sejas :D, jo redzēt bija so, so amazing... un still ir!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


swarmsea

from: [info]swarmsea
date: Jun. 12., 2020 - 10:40 pm
#

ā, vienīgais mīnuss, mazliet čuču mainās perifērija, kādā acs redz, bet tas attiecas uz ļoti tuviem priekšmetiem, man ir grūti paskatīties iesāņus, piemēram, uz savām padusēm. reāli sāp acis, arī ja ļoti grib uz augšu paskatīties - sāp, bet tur tāpat neko taču nevar redzēt.

acis ātrāk nogurst, bet es pieņemu, ka tas ir individuāli. pirms tam nejutu reālu acu nogurumu, tagad man tā ir ikdiena. nogurums izpaužas kā miglainums, nākamā rītā ir labi :)

Atbildēt | Iepriekšējais


aai

from: [info]aai
date: Jun. 12., 2020 - 10:54 pm
#

Paldies par atbildēm. Es tagad nevaru atrast to resursu, kur lasīju, ka tas ir kļuvis daudz "automatizētāks", ar mazāku "cilvēka faktoru". The Guardian rakstā bija "With machines that can precisely map an individual’s eyeball and target a laser to remould it, laser surgery has become largely automated and extremely lucrative for eye doctors", tāpēc it kā sapratu, ka procedūra ir kkā attīstījusies..

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


swarmsea

from: [info]swarmsea
date: Jun. 13., 2020 - 10:51 am
#

Grūti saprast to uztraukumu :))

Ak, aizmirsu. Man bija tas tūkstotis, lai visas turpmākās konsultācijas ir bez maksas. Es gadu regulāri gāju pārbaudīt redzi pie viņiem. Man nostabilizējās apmēram piecu mēnešu laikā kā galējā redze. Pakalpojums ap 900 vai 700 vai kas tur ir, ir tikai pati lāzerošanās, bez bezmaksas kontroles.

Atbildēt | Iepriekšējais


A

from: [info]klusums
date: Jun. 13., 2020 - 05:20 pm
#

No paziņas, kurš strādājis ar akliem cilvēkiem, sapratu, ka šī ir lieta ar ko jokot (tobiš izvēlēties lētāko variantu) nevar, jo var akls palikt. Neatceros par kuru iestādi ļoti slikti izteicās, ka daudz negadījumu.

Atbildēt


from: [info]p_petersons
date: Jun. 14., 2020 - 03:49 pm
#

Solomatina klīnikai ir ļoti liela (varbūt vislielākā?) pieredze ar šo. Ļoti labi ārsti, viss korekti. Ja nepatīk krievi, tad gan nevajag iet. Ar tevi runās latviski utt, bet kādu varbūt var uztraukt tas, ka savstarpēji visi darbinieki runā krieviski.

Man taisīja pirms 12 gadiem, vēl ar veco metodi. Viss kārtībā, vienīgi tagad ir sausās acs sindroms. Bet tas, kā tagad ir zinātniski pierādīts, ir normāli.

Atbildēt | Diskusija


aai

from: [info]aai
date: Jun. 15., 2020 - 09:19 pm
#

paldies par komentāru

Atbildēt | Iepriekšējais


Shelly

from: [info]shelly
date: Jun. 16., 2020 - 07:58 pm
#

Man taisīja Laserview (tāda maza Viļņas klīnika) pirms 7 gadiem. Cena bija pārliecinoši zemāka, dakteris laipns, rezultāts bija un joprojām ļoti labs.

Atbildēt